6 ideetjes om zelf hippe kerstkaarten te maken

0

Inge schreef een paar weken geleden al dit artikel met daarin inspiratie voor het maken van hippe kerstkaarten. Maar er is meer! In deze blog nog 6 ideetjes voor het zelf maken van kerstkaarten. Geen ouderwetse, maar moderne, hippe, gave kaartjes, die je als je ze af hebt, eigenlijk helemaal niet meer wil versturen, omdat ze zo leuk zijn!

2x Vrolijk & kleurrijk

Het eerste kaartje hieronder is gemaakt met verschillende soorten papier, babyblauw band, touw, een stempeltje en embossingspoeder. Het onderste kaartje is gemaakt met een stempelset met vlaggetjes van Eline’s Baby en vrolijk papier van het merk Crate Paper.

4x Stijlvol met wit bruin en rood

Bruin wit en rood; stijlvol en ontzettend kerstig. De onderstaande kaartjes zijn in deze kleurstijlen gemaakt. De linker kaart is heel eenvoudig om zelf te maken: de houten sneeuwvlok komt bij het Kruidvat vandaan. Het kraft cardstock haal je door een embossingfolder. Keukentouwtje eromheen en stempeltje erbij (rode inkt op een bruin stukje papier) en klaar!

Kerstkaartjes met muziekpapier

Voor het onderstaande kaartje heb je, naast de basisingrediënten (kraft cardstock, Memento zwarte stempelinkt) alleen de items op de foto rechts nodig. Het muziekpapier haal je uit een oud boek met muziek erin (bijv. verkrijgbaar op rommelmarkten of bij de kringloop).

Kerstkaartjes met rendieren erop

In dezelfde stijl zijn de twee kaartjes hieronder. Voor de kaart linksonder (met het geruite papier) snijd je karton van 10×20, vouw je het doormidden. Scheur vervolgens twee strookjes papier, snijd het rendier met de mal (een creatable van Marianne Design) door je stansmachine (bijvoorbeeld een Cuttlebug, want ja, dat heb je hiervoor wel nodig!), doe een belletje om het gewei en lijm alles vast. Datumstempel erop en klaar! Voor kaart 2 (rechtsonder): snijd karton van 10×20, vouw het doormidden. Snijd het rendier met de mal (net zoals bij het andere kaartje), doe een belletje om de hals. Lijm lintje en rendier op de kaart en stempel de tekst op de kaart.

kerstkaart 12kerstkaart 10

Meer creatieve ideetjes vind je hier.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!