Fijne Feestdagen Festival: sfeervol shoppen in de lichtstad

0

Er zijn niet veel steden in Nederland die proberen er echt een speciale maand van te maken; Eindhoven is een van de uitzonderingen op die regel. Dit jaar vindt voor het eerst het ‘Fijne Feestdagen Festival‘ plaats in de Lichtstad. Daarmee probeert de gemeente het  – we mogen wel zeggen mislukte – jaarlijks terugkerende event ‘Eindhoven Winterstad’ definitief de rug toe te keren.

Van winterse sferen naar warmte & licht

En hoe! Deze eerste editie van het Fijne Feestdagen Festival start vandaag – 14 december – en loopt nog t/m 6 januari 2013. Fijne Feestdagen Festival is knus, licht, warm vurig, behagend, open, creatief, een tikkeltje vreemd, uitdagend en vooral van ons allemaal. Je kunt sfeervol winkelen langs de bijzondere Etalage Taferelen (zie foto’s hieronder) en lekker warmzitten in speciale warmzithuisjes, -eten & -drinken bij de creatieve ‘hangout’ op het Catharinaplein.

etalage 1etalage 2

Muziek, theater en een buitenfilm

Op het Catharinaplein en in de Piazza (overdekt winkelcentrum) staan twee podia waar regelmatig optredens verzorgd worden. Denk bijvoorbeeld aan een groep freerunners, een showballet, het hiphop lab, The triotlettes, sing-a-songwriters en nog veel meer. Het programma is samengesteld in samenwerking met de Effenaar. Check hier de agenda. Ook kun je een aantal keer op het Wilhelminaplein vanaf de verwarmde terrasjes naar een kerstige buitenfilm kijken, zoals Alles is Liefde, de Polar Express en Muppet Christmas Carol. Hier vind je het programma.

Lichtkunst vs. IJsbaan

Ben je in 2010 in Eindhoven geweest tijdens Glow? Dan ken je dit lichtkunstwerk zeker. Tijdens FFF kun je op de Markt schaatsen op een schaatsbaan die omringd wordt door deze Italiaanse lichtkapel. Schaatsen is gratis, het huren van schaatsen kost €8,50. Ook zullen er curlingactiviteiten georganiseerd worden op de ijsbaan. Echt een aanrader!

de cagna

Kerst in Eindhoven 2013….?

En volgend jaar? Dan wordt het hopelijk nog leuker, grootser, en warmer. De gedachte achter Fijne Feestdagen Festival is dat het van iedereen is; ondernemers en inwoners van Eindhoven worden aangespoord om zelf binnen het thema leuke activiteiten te organiseren. We zullen het zien: wordt Eindhoven de kerststad van Nederland?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo