Kerstvakantie 2012: leuke dingen doen met je lief of vrienden

0

Lekker, kerstvakantie! Was jij daar ook zo aan toe? Wil je echt genieten en bijtanken, zorg er dan voor dat je niet je hele vakantie volpropt met allerlei huishoudelijke klussen die zijn blijven liggen (hoe verleidelijk dat ook is). Maar geniet en doe vooral ook veel leuke dingen samen met je lief of vrienden, want die quality time hebben we eigenlijk te weinig.

We zijn altijd druk. Met werken, vaak meer dan fulltime. Met dingen die zogenaamd echt moeten. Het huishouden, verplichtingen, netwerken, sporten, noem maar op. Gebruik deze kerstvakantie eens om echt leuke dingen te doen. Want daar krijg je energie van om er in het nieuwe jaar weer tegenaan te kunnen. Christmaholic zet wat ideeën voor je op een rijtje!

Leuke dingen doen met je vrienden

Culinaire afspraak

High tea kerst

Heb je een grote vriendenkring? Heb je eigenlijk te weinig tijd om deze vakantie met iedereen af te spreken? En vier je de feestdagen vooral met je gezin of familie? Nodig je vriend(inn)en dan eens uit op hetzelfde moment. Organiseer een high-tea of tapasavond. De inkopen en voorbereidingen kun je bijvoorbeeld samen met een of twee vriend(inn)en doen. Duik samen de keuken in: ondertussen praat je al gezellig bij en het scheelt jou stress. Gezelligheid staat immers voorop! Het leuke van zo’n middag of avond is dat je iedereen tegelijk ziet. Nadeel: je kunt misschien minder goed bijpraten dan één op één. Wil je je de stress besparen? Vraag dan of iedereen iets meeneemt. Of spreek af in een leuk restaurant.

‘Picknick’ buiten

Heeft jouw huis een overkapping? Laat je dan niet tegenhouden door koud of slecht weer. Plaats een grote of meerdere kleine vuurkorven, fakkels en windlichten (=sfeer!). Zorg voor warme chocomel en glühwein, erwtensoep en worstenbroodjes. Vraag iedereen om een fleecedeken mee te nemen. Gezellig borrelen buiten!

Bowlen en steengrillen

Bowlen kan hartstikke gezellig zijn. Combineer het met steengrillen. Ideaal voor een groepje van 6 mensen. Bij De Voltage in Tilburg kun je ook enorm veel leuke dingen doen. Sumoworstelen, bungee soccer of lasergamen. Lachen gegarandeerd!

Spelletjes doen

Plan een ouderwetse spelletjesavond en zorg voor lekkere hapjes.

Leuke dingen doen met je lief

Rust!

Rust tijdens kerst

Spreek af dat je een dag lang geen computer aanzet en je smartphone in de la legt. Moeilijk misschien, maar niet erg voor een dag! Want zeg eens eerlijk: mis je echt heel veel als je een dag van de buitenwereld afgesloten bent? Lees dat boek dat je al heel lang wilt lezen. Voer een goed gesprek samen, ga lekker in bad en duik de keuken in. Of kijk samen de hele dvd box van een goede serie. Ongegeneerd bankhangen mag, het liefst in je meest makkelijke huiskloffie!

Dagje skiën of sauna

Laat je verwennen in de sauna. Heel goed voor je body en mind! Aangezien je toch al geld uitgeeft, kun je net zo goed een lekkere massage of beautybehandeling reserveren. Zijn jullie sportief? Ga dan eens een dag indoor skiën. Of schaatsen?

Er op uit / dagje weg

Nederland heeft enorm veel leuke stadjes en mooie gebieden. Nu is wandelen in de stromende regen wellicht niet zo’n goed plan. Maar als je tegen een spatje kunt, zoek dan eens het strand op. Uitwaaien als nooit tevoren en tussendoor lekker warme chocolademelk met slagroom drinken. Of stap in de auto en ga gewoon eens toeren. Kom je bij een leuk stadje, stop daar dan en wandel rond. Je vindt er wellicht een leuk boetiekje, mooie straatjes of gezellig eetcafé.

Nachtje weg

Via diverse websites kun je goedkoop een nachtje weg boeken. Even naar een andere stad toe, weg uit de dagelijkse routine! In Nederland zijn Den Bosch, Maastricht, Nijmegen en de eilanden (Terschelling!) echt aanraders. Net over de grens in Duitsland en België zijn Keulen, Düsseldorf, Brussel en Brugge goede keuzes.

Vakantie uitzoeken

Tijdens de kerstvakantie zoeken veel mensen hun zomervakantie uit. Niet zo raar, want de keuze is nog reuze en zo kun je lekker lang genieten van de voorpret. Haal gidsen bij het reisbureau. Maak een lijstje van jullie wensen en budget. En dan: zoeken en boeken maar!

Verander je interieur

Toe aan iets nieuws? Ga samen naar een woonboulevard en kijk je ogen uit. Doe ideeën op voor jullie eigen huis. En kijk hoe je met accessoires al een andere sfeer kunt bereiken. Kies een accentkleur en koop daar bijvoorbeeld kaarsen, kussens en andere spulletjes in. Lage kosten, groots effect. Misschien kunnen jullie zelfs een wandje een andere kleur geven of meubels verplaatsen. Tip: spreek van tevoren wel even af wat jullie kunnen besteden en wat voor elk van jullie absolute no’s zijn. 

Heb jij nog leuke tips om te doen met vrienden of je geliefde?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Andrea is dol is op Friends, Food and Fun! Sinds ze een peuter is, is ze al verslingerd aan kerstlichtjes, kerststrikjes en kerstchocolaatjes. Ze schrijft graag, dus Christmaholic biedt het beste van twee werelden! Andrea is communicatieadviseur en eigenaresse van Zuiver C.

Reageer!