Kerst trends 2013: sneak preview decoratie & versiering

5

Het is pas lente, gaan we het nu al over kerst hebben? Jazeker! Ook al ben je alleen maar bezig met zon, strand, je balkon of tuin op orde brengen, vakantie en het butienleven, toch kijken we hier op Christmaholic.nl alvast (heel ver) vooruit naar de trends op het gebied van kerstversiering voor het seizoen 2013/2014.

Kerst 2013 #1: Prachtige pastels

Kersttrends volgen vaak de trends in mode. En als je om je heen kijkt in een gemiddelde kledingwinkel, ontkom je niet aan de romantische pastels. Lieflijk roze, zacht mintgroen, lila en lichtblauw. Niet verwonderlijk dus dat pasteltinten met kerst 2013 helemaal hip zijn aan je boom en in je huis. Romantisch wegdromen kun je bij deze trend. Het mag in paarstinten, in groentinten, maar ook een combinatie. Handgemaakte decoraties met een ‘touch of pastel’ worden het helemaal eind dit jaar.

pastels 1pastels 2pastels 3pastels 5

Kerst trend #2: Bizarre Bazaar

Vorig seizoen kwam deze trend helemaal op, dit jaar gaan we nog een stapje verder. Fel, glitter, opvallend, over the top kleurrijk en extravagant. Denk glitterballen, verentooien, gekleurde kerstlampjes, discoballen en maffe poppetjes voor in de boom. En dat alles met Aziatische invloeden.

christmas ornaments asianFoto's incl HK 12-12-2012 578DSC01169 DSC01181

Kerst trend #3: Russische rijkheid

Als je aan Rusland denkt, dan denk je aan sneeuwwit en luxe goud, aan bontkragen en luxe afgewerkte accessoires. Deze derde kersttrend is gebaseerd op die luxe Russische lifestyle. Witte bomen vol gouden en bronzen en glitterende decoraties, (nep)bontdekens over je bank en luxe materialen.

Tuincentrum Osdorp 2012 063Tuincentrum Osdorp 2012 056AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by blahmnidekens

Kerst trend #4: Glamoureuze jungle

Deze kersttrend is extravagant en weelderig. De kleuren die centraal staan zijn onder andere blauw en groen, met gouden en bronzen accenten. Bij deze glamoureuze junglestijl horen natuurlijk bloemen en takken en veel natuurlijke (of natuurlijk lijkende materialen) materialen en kerstversiering met plantmotieven, bladeren of andere bosachtige decoraties. Het glamoureuze aspect vind je terug in de grote ornamenten, kostbare dessins en luxe stoffen zoals fluweel, zijde en brokaat die rijkelijk versierd zijn met met glimmende decoratie of borduursels.

blue green 2christmas velvetblad 2blad

Wie bepalen de kersttrends voor 2013?

Hoe weten we nou wat de trends in kerstdecoratie voor 2013 worden? Eigenlijk worden ze “voorspeld” (en bepaald) door een aantal instanties en de producenten/leveranciers van kerstdecoratie. En die baseren hun ‘voorspellingen’ weer op zaken als mode, trends in lifestyle en ze borduren natuurlijk ook altijd voort op de trends (en hits) van het vorige seizoen. Want ja; wat volgens de kenners dé trends zijn, hoeft natuurlijk nog niet te zijn wat mensen ook echt willen kopen. Dat maakt het altijd lastig.

De ESFA brengt jaarlijks een trend brochure uit, waarin de Europese vereniging voor leveranciers van bloemen, planten & lifestyle inspiratie geeft voor het komende winterseizoen en een voorspelling geeft van de belangrijkste trends. Ook vond eind januari Christmasworld plaats in Frankfurt, de grootste kerstbeurs ter wereld, speciaal voor inkopers van winkels, die zich oriënteren op hun collectie voor het komende seizoen. Daar worden de nieuwste trends gezet & gespot!

Of deze trends in deze blog het halen en eind 2013 in de winkels liggen, dat moeten we nog afwachten. Maar je hoort het zo snel mogelijk hier natuurlijk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Nou, dan kom ik er gelukkig goed vanaf met mijn bonte kermis. Valt altijd wel binnen de een of andere trend. Alhoewel ik de pastels wel heel mooi vind…