Kerstwinkel in Cornwall opent in hartje zomer

0

In de twintig graden is het in Truro (Cornwall), in het Zuid-Westen van Groot-Brittanie. Dat hield de kathedraal in het stadje, de Truro Cathedral, niet tegen om een kerstwinkeltje te openen. Al 5 jaar runt de kathedraal met succes een kerstwinkel in de zomer binnen de muren van de kerk, dit jaar proberen ze of het concept ook in de winkelstraat zal aanslaan.

Kwalitatief goede kerstdecoraties

0713-0344PR4Photos-Angelweb

De winkelmanager, James Barker, vertelt hoe verrast de directie van het bedrijfje dat de winkel in de kerk runt was, door het succes van de kerstwinkel in de kathedraal. “Het lijkt erop dat mensen de kwaliteit van de traditionele producten die we verkopen, waaronder de kerststalletjes, erg waarderen. De winkel aan de ‘High street’ verkoopt om te beginnen kerststalletjes, adventkalenders, kerstkaarten en decoratie voor in de kerstboom. “We gaan het gewoon proberen en dan zien we wel wat er gebeurt,” zegt James.

Sommige mensen vinden het wellicht een beetje raar, dat de kathedraal geld wil verdienen, op zo’n commerciele manier. Maar de deken van de kathedraal legt uit dat het nodig is om de kernactiviteiten die kathedraal organiseert, de religieuze diensten, onderwijs en hulp aan de armen en behoeftigen te blijven kunnen geven. Om die reden bevindt er zich ook een restaurant in de kathedraal. “Bovendien is het geld gewoon nodig om de prachtige kathedraal open te houden,” legt deken Roger Bush uit. “En de positieve manier waarop de kerstwinkel in de kathedraal de afgelopen jaren ontvangen is, heeft ons doen geloven dat er een oprechte interesse is in de kwalitief goede relgieuze producten die we verkopen.”

Toerisme en economische malaise

Daarnaast ziet de deken het ook als een manier om de winkeleigenaren in de winkelstraat een hart onder de riem te steken. “In feite is het een ‘vote of confidence’, we hebben zoveel economische moeilijkheden. Als we meer klanten kunnen trekken naar het winkelhart van de stad, en we denken dat we dat met deze winkel zeker kunnen, dan is dat goed voor alle winkeliers.”

0713-0342PR4Photos-Nativityweb

Het mag dus een bizarre keuze lijken om een kerstwinkeltje te openen op een van de heetste dagen van het jaar, maar met alle toeristen die de regio Cornwall bezoeken in de zomer, en een stukje kersttraditie mee naar huis willen nemen, is het helemaal zo gek nog niet. Mocht je deze zomer (of daarna) naar Truro gaan; de winkel is elke dag open, behalve op zondag natuurlijk, van half 10 tot half zes ‘s middags.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo