Kersttrends volgens Selfridges Londen: neon, metallics & dip dye

1

Als je aan kerstshoppen denkt, dan denk je aan Groot-Brittannië. En dan specifiek Londen, het christmas shopping walhalla van ‘t land. En hoewel het hartje zomer is, opende Selfridges – een van de grootste warenhuizen – gisteren de magnifieke kerstafdeling. Wat er te koop is? Levensgrote ijsberen, 120 verschillende soorten adventkalenders en maar liefst 1000 verschillende soorten kerstdecoraties voor in de boom.

Daily Mail meldt dat Selfridges natuurlijk de ouderwetse maar nog steeds immens populaire union jack kerstbal (met de Britse vlag) in de winkel te koop is, waar elk jaar meer dan 2000 exemplaren van verkocht worden (hebben!!). Maar natuurlijk zijn ook de nieuwste trends te vinden in de winkel. Wat er volgens Selfridges dit jaar populair wordt? Neonkleuren en dip dye decoraties. Helemaal into fashion dus!
selfridges 2013 kerst 3 selfridges 2013 kerst

Wat zijn de trends volgens de Britten?

 • Metallics – een mix van luxueuze metallic zwarte, zilveren en koperen decoraties zijn voor 2013 helemaal in volgens Selfridges. Hypermodern en strak.
 • Koper en rozegoud – een moderne en hippe versie van traditioneel goud & zilver is koper en roze goud, volgens de Britten dit jaar bang on trend!
 • Neon – helemaal hot in de modewereld zijn de neontinten. Als het aan Selfridges ligt passen we onze kerstbomen daarop aan. Niet dat ik normaal zo de mode volg, maar deze is zo leuk! Ik heb een neonroze vest, een neonroze tas en neonroze nagellak… kan ik daar dit jaar neonroze kerstballen aan toevoegen? Zou leuk zijn!
 • Dip dye – je kunt er niet omheen, overal zie je wel dip dyed shirtjes en dip dyed kapsels. Ook hier weer volgt het Londense warenhuis de mode op de voet; dip dye decoraties voor in de boom. Origineel? Ja! Mooi? Ik moet het nog zien…
 • Het Midden-Oosten – rijke invloeden uit het midden-oosten, denk 1001 nacht.. pluche kussens en rijk versierde, glitterende kleurrijke decoraties in je kerstboom, gecombineerd met twinkelende lichtjes. Zie je het voor je? Aladin goes Christmaholic!

neon tree dip dye

En wat is de Top 6 meest populaire kerstkado’s voor 2013?

 1. Furbies: je dacht dat je ervanaf was, maar nee.. Furbie is back. En hoe! Selfridges heeft zelfs een hele muur vol Furbies.
 2. Transformers: ook al zoiets waarvan je dacht dat het nooit meer terug zou komen, maar dankzij de filmreeks (de vierde is op komst) zijn ze weer immens populair.
 3. 3D-geprinte poppen; je ontwerpt ze zelf en neemt ze mee naar huis nadat ze speciaal voor jou geprint zijn. Met ogen, neus, mond, haarkleur, precies zoals jij (of je kind) dat wil. Leuk?
 4. Knuffels: Maar dan geen gewone, nee bewegende robotaapjes (Cuddles, heten ze). Geen knuffelbeertje met een strik om z’n nek dus helaas.
 5. Retro popcorn maker: staat leuk, is leuk, smaakt leuk. Oke, deze snap ik.
 6. iMaker 3D Printer: 3D-printen is hot, dit apparaat zal komende december als warme broodjes over de toonbank gaan, als we Selfridges mogen geloven.

cuddlespopcorn

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zou maar wat graag een middagje over deze kerstafdeling struinen. En die van Harrods natuurlijk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie