Kerst bij IKEA: 4 feestelijke trends & gave inpakartikelen

2

Vanaf 1 oktober ligt de kerstcollectie pas in de 12 vestigingen in Nederland en de 6 IKEA-warenhuizen in België. Maar Christmaholic heeft alvast een sneak peak :). Dit jaar heeft de IKEA kerstdecoraties in 4 thema’s; traditioneel, modern Scandinavisch (met appels!), kitsch en modern klassiek. Hieronder wat fotootjes om helemaal in de stemming te komen. Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

1. Traditionele kerst

Het eerste thema dat komend kerstseizoen bij IKEA te koop zal zijn, is een traditionele stijl kerstversiering in de hoofdkleuren kleuren rood, wit en blauw. Denk aan schattige decoraties voor in de boom in de vorm van vogeltjes, stoffen sterren en feesthoedjes, maar ook ouderwetse teddybeertjes, hobbelpaarden en muziekinstrumentjes. Lief, traditioneel en warm feestelijk.

IKEA kerst 2013 015IKEA kerst 2013 019 IKEA kerst 2013 018IKEA kerst 2013 017

Bij elk thema heeft IKEA ook weer bijpassende inpakartikelen, zoals pakpapier, tasjes, doosjes en allerhande touw en labels. De traditionele inpakartikelen zijn bijzonder & erg retro. Check vooral die knoopjes om het cadeautasje hieronder dicht te maken, hoe old school en hoe leuk!

IKEA kerst 2013 027IKEA kerst 2013 069

2. Modern Scandinavisch

Groen rood en wit, strak en stralend. Papieren bolletjes en vrolijke sterren. Dat is het tweede thema, voor een frisse, moderne Scandinavische kerst. En als je aan groen en rood denkt, dan denk je aan… oké, dan denk je aan kerst. Maar ook aan appels! Erg gaaf is de moderne appeltjesprint op het textiel, waaronder bijvoorbeeld op de kussentjes en het tafelkleed op de foto’s hieronder.

IKEA kerst 2013 059IKEA kerst 2013 057

IKEA kerst 2013 056IKEA kerst 2013 054

Natuurlijk mag in de modern scandinavische stijl ook de inpakafdeling niet ontbreken. Zo zijn er lieve doosjes met een ‘strikprint’, papieren tasjes met moderne kerstballen en kerstmannen & ook weer toffe linten, labels en touwtjes.

IKEA kerst 2013 058  IKEA kerst 2013 050

3. Kitsch

Je houdt ervan, of je vindt het vreselijk… Goud, roze en paars met felgekleurde nepbomen. Hoe fout! Kitsch en een beetje gek is dit thema zeker.

IKEA kerst 2013 004 IKEA kerst 2013 003

Het is, als ik eerlijk ben, ook niet helemaal mijn ding. Hoewel de roze decoraties in de bomen hieronder wel heel origineel zijn. De cadeauverpakkingen en linten vind ik wel weer erg mooi.

ikea kerst 2013 kitsch 1 ikea kerst 2013 kitsch 2IKEA kerst 2013 064IKEA kerst 2013 028

4. Modern klassiek

Last, but most definitely not least, is de moderne klassieke stijl kerstversiering die IKEA dit seizoen verkoopt. Goud en zilver met een splash of black and white. Strak, feestelijk, stijlvol, dus eigenlijk altijd goed. Zeker als het om – ja, ik ben en blijf fan – de cadeauverpakkingen gaat. Party time!

IKEA kerst 2013 044IKEA kerst 2013 036

IKEA kerst 2013 042IKEA kerst 2013 043

IKEA kerst 2013 040IKEA kerst 2013 038

In een volgende blog over de kerstcollectie van IKEA voor 2013 laat ik wat keukenspulletjes uit de kerstcollectie zien en de superleuke bakspulletjes zien (voor het maken van bijvoorbeeld kerstkoekjes en -huisjes). Hou de site in de gaten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Pingback: Wanneer begint de kerstshow bij Intratuin in 2013?

  2. Leuk! Als grote kerstfan twijfel ik tussen het Modern Scandinavisch en het Modern Klassiek… Het wordt waarschijnlijk een mix dit jaar 🙂