Kerst bij IKEA: kerstkoekjes & marsepeinmannetjes maken

4

Bakken en koken zijn megapopulair dit jaar. Ook IKEA speelt daar slim op in met de kerstcollectie. In een eerdere blog lieten we al de vier kerstthema’s van 2013 zien van IKEA, in deze blog een sneak peak in de kook- en bakcollectie speciaal voor de feestdagen.

Kerstkoken: appeltjesfris

Bij het appeltjesfrisse thema ‘Modern Scandinavisch’ horen deze feestelijke en vrolijke keukenschorten, voor volwassenen en voor kinderen. Leuk toch? Ook is er feestelijk rood en wit servies, plus een mooie glazen stol op een hoge standaard, waar je je eigen baksels onder kunt presenteren en lekker houden.

IKEA kerst 2013 053IKEA kerst 2013 051

IKEA kerst 2013 071IKEA kerst 2013 047

Kerstbakken: kerstkoekjes en -huisjes

Maar het leukste van deze kerstcollectie zijn toch wel de vormpjes, gereedschappen en ingrediënten om mee te bakken. Onder andere om de liefste marsepeinen figuurtjes te maken. Mijn vingers jeuken al, de jouwe?

IKEA kerst 2013 005IKEA kerst 2013 008

Chocolade

Jam, chocolade! Met deze mallen kun je bonbons maken en chocoladekerstboompjes en -kerstmannetjes. Leuk om met de (klein)kinderen samen te maken in de vakantie en om samen heerlijk van te smullen.

IKEA kerst 2013 006IKEA kerst 2013 007

Kerstkoekjes & -huisjes

Kerstkoekjes en ginger bread huisjes kunnen natuurlijk niet ontbreken aan deze collectie. Er zijn uitdrukvormpjes, waarmee je kerstkoekjes kunt maken die je vervolgens in elkaar kunt schuiven (ken je de boerderijkoekjes nog voor kinderen, zo’n principe dus!). Hetzelfde geldt voor de vormen die je kunt gebruiken om de delen van het huisje te maken. Daarna versieren met suikergoed en genieten maar. Er is ook een roller die je over het deeg kunt halen, waarmee je in een beweging allerlei feestelijke kerstkoekjes uitsnijdt. Handig!

IKEA kerst 2013 011IKEA kerst 2013 012

IKEA kerst 2013 014IKEA kerst 2013 010

IKEA kerst 2013 009IKEA kerst 2013 013

Gaaf he? Ik weet zeker dat ik de spulletjes om de marsepeinen mannetjes te maken in huis ga halen, zodra de collectie in de winkels ligt (begin oktober). Ik kan niet wachten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Pingback: Wanneer begint de kerstshow bij Intratuin in 2013?

  2. de mallen voor marsepijn en chocolade zijn fantastisch, maar weet je zeker dat ze bij de IKEA vandaan komen, want ik kan ze nergens vinden en het personeel van IKEA ook niet.

    • Dat is gek Marcel, ze zouden bij de kook- en bakspulletjes bij de IKEA moeten liggen. Ik heb deze informatie en foto’s van de persafdeling van IKEA zelf ontvangen, dus het zou moeten kloppen! Als je een Twitteraccount hebt, kan ik je aanraden je vraag even te stellen aan @IKEAhelpt. Succes!

  3. Pingback: Kerstcollectie IKEA 2014: samen je huis versieren!