Wanneer beginnen de kerstshows in 2013?

13

Ik krijg de vraag regelmatig; wanneer liggen de kerstspulletjes weer in de winkels? Wanneer gaat de grote kerstshow bij de Intratuin Duiven weer van start? Als je net als ik niet kan wachten, hierbij alle data van de grote winkels en merken voor je op een rij. Zodra ik meer informatie ontvang van de winkels, vul ik onderstaand overzicht aan. Ontbreekt er een winkel? Laat het zeker even weten in een reactie, dan ga ik er voor je achteraan!

Tuincentrum Leurs kerstshow 2013

Van 28 september t/m 5 januari is de kerstshow van Tuincentrum Leurs in Venlo weer geopend. Het afgelopen jaar werd deze kerstshow door de vakjury uitgeroepen tot de beste kerstshow van Nederland! Met de kerstshow ‘Christmas Dreams’ van dit jaar wil het tuincentrum zichzelf overtreffen om je een nóg mooiere en grotere kerstshow te presenteren.

Intratuin kerstshows 2013

De kerstshows beginnen officieel in week 45, vanaf 4 november 2013 dus. De weken ervoor zijn de vestigingen van Intratuin druk bezig met het opbouwen van de kerstafdelingen, het kan zomaar zijn dat je het weekend van 2 en 3 november of zelfs daarvoor al een sneak peak kunt krijgen. In deze blog lees je welke vier kersttrends Intratuin voor dit jaar geselecteerd heeft. Lees ook zeker dit verslag van ons bezoek aan de kerstafdelingen van de Intratuin te Duiven en de Intratuin in Halsteren vorig jaar.

Intratuin Halsteren

Half oktober, in de herfstvakantie, is het de bedoeling dat de kerstafdeling zo goed als klaar is. Dan staat er bij de Intratuin te Halsteren ook een grote draaimolen van 8 bij 8 meter waar de kinderen gratis in mogen! Een dagje naar Intratuin Halsteren is dus weer een gezellig uitje voor het hele gezin waar je alvast lekker kennis kan maken met de kersttrends.

Tuincentrum Osdorp kerstshow 2013

Tuincentrum Osdorp in Amsterdam won vorig jaar de publieksprijs Beste Kerstshow 2013 en verdedigt dit jaar de titel. Vanaf 1 november is de kerstshow helemaal klaar, maar al vanaf de herfstvakantie (Noord-Nederland) is hij te bezoeken, de Lemax (kerstdorpjes) show is in elk geval al geopend.

De kerstshow van Tuincentrum Osdorp is bijzonder, omdat er zowel interieurartikelen als kerstartikelen door elkaar staan. Je kunt dus zowel kerst- als interieurshoppen. De belangrijkste thema’s voor dit jaar in Amsterdam zijn ‘stoer natuurlijk’, ‘sprankelend goud’, een sprookjesthema (denk aan elfjes en eenhoorns) in een blauw-wit kleurthema (lief en schattig), traditionele rood en stoer rood/wit en gekleurd modern rood. Tot slot is er een vrouwelijk thema met poeder- & pasteltinten en een gek grapje op het einde. Wat dat is? Daarvoor moet je zeker even langs! Bekijk hier de artikeltjes over de kerstshow van Tuincentrum Osdorp van vorig jaar.

Coppelmans kerstshows 2013

Wie in het Brabantse woont, kent tuincentrum Coppelmans vast. Als je echt niet kunt wachten tot het kerst is, is Coppelmans echt een bezoekje waard. Meestal opent het tuincentrum namelijk als een van de eersten de kerstafdelingen, zo ook dit jaar. In alle Coppelmans-vestigingen is halverwege oktober (week 42) de Kerstshow namelijk al geopend. In sommige vestigingen zelfs nog een week eerder (week 41). Vorig jaar bracht ik een bezoekje aan filiaal Nuenen en ik was vooral erg te spreken over het kerstthema ‘Alpine chique’, mijn stijl kerstdecoratie van vorig jaar.

De 8 vestigingen zijn trouwens nu al volop bezig met de opbouw. De thema’s van dit jaar hebben een knipoog naar het folklore ‘boerenleven’. Retro en landleven zijn hierbij de kernwoorden. Ook wordt dit jaar (gezien de economische tijd) aandacht gevestigd op het hergebruiken van spullen; hoe is eenvoudig met handige tools nieuw leven in oude kerstspullen te blazen. Leuk!

IKEA kerstcollectie 2013

De kerstartikelen zijn per 1 oktober te vinden in de verschillende vestigingen van IKEA in Nederland en België. Ook IKEA heeft voor dit jaar vier kerstthema’s geselecteerd; traditioneel, modern Scandinavisch, kitsch en modern klassiek (bekijk hier foto’s van de collectie). Daarnaast heeft de Zweedse meubelgigant dit jaar een leuke collectie bakspulletjes voor kerst (lees hier meer over de bakspulletjes). Helaas is de kerstcollectie van 2013 alleen te krijgen in de winkels en niet te koop via de webshop.

Kerstcollectie Riviera Maison 2013

De kerstcollectie van het populaire lifestylemerk Riviera Maison liggen tussen half oktober en eind oktober in de verschillende winkels in Nederland. Kijk hier voor een overzicht van de vestigingen. Hou de blog ook zeker in de gaten voor een sneak peak van de kerstcollectie van RM, begin oktober.

Riverdale kerstcollectie 2013

De kerstartikelen van het Nederlandse merk Riverdale liggen per eind oktober in de winkels (kijk hier voor een overzicht van de verkooppunten). Op 15 oktober vind je een preview van de collectie hier op Christmaholic.nl! Wil je alvast in de stemming komen? De herfst- en wintercollectie van Riverdale is ook ontzettend sfeervol, zie deze blog.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

 1. Vanaf 15 oktober gaat de kerstshow van de eurofleur in Leusden ook open en ze hebben daar echt een geweldige opstelling en voor ieder wat wils 🙂 trouwens deze is die periode ook elke zondag open!

 2. driesprong in zoetermeer is dit weekend open gegaan (5 oktober)
  volgende week 12 oktober gaat intratuin pijnacker open!

 3. Ik was zaterdag bij Tuincentrum het Oosten in Aalsmeer. Dat is nog eens een grote kerstmarkt. Ik en mijn moeder hadden nog nooit zoiets gezien. Ze waren nog niet helemaal klaar maar het zag er nu al prachtig uit. Een aanrader ook qua prijs want erg veel leuke hebbedingetjes voor weinig dus we hebben weer eens (te) veel gekocht.

 4. Hoi, hoi,

  Wat een leuke site. Dat ik deze nog niet eerder ben tegengekomen.

  Over kerstshow gesproken, heb je ooit van onze kerstLICHTshow gehoord?
  Ruim 30.000 lampjes die staan te ‘dansen’ op sfeervolle kerstmuziek. 2 maal per avond t/m 1 januari 2014 om 18:30 uur en om 20:00 uur.

  Ik denk dat deze ook niet mag ontbreken in de bovenstaande lijst. Of heb je een andere blog met kerstlichtshows?

  Meer informatie op http://www.facebook.com/kerstshow
  Of natuurlijk op http://www.kerstlichtshow.nl

  Fijne dagen!

 5. Het was weer een prachtige kerstatmosfeer gisteren bij de intratuin in Duiven! Blijf me er elk jaar weer over verbazen. Uiteindelijk kom je er toch van in de sfeer om leuke kerstaccessoires mee te nemen..