3x creatief met dennenappels

2

De dagen worden korter en de blaadjes aan de bomen verkleuren. De herfst is in aantocht. En dat betekent dat er binnenkort weer geweldige natuurproducten te vinden zijn in het bos om je huis mee in herfstsferen te brengen! Een van mijn favoriete natuurlijke herfstproducten is de dennenappel, zo veelzijdig en stijlvol in je interieur.

Vorig jaar gaven we al een aantal leuke tips om je huis herfstklaar te maken met dennenappels. Maar er zijn nog zoveel meer creatieve manieren om de dennenappel te gebruiken in herfstdecoraties. We verzamelden 3 creatieve ideetjes voor je.

1. Guirlande van dennenappels

Hoe sfeervol! Een guirlande (of ketting) van dennenappels, eventueel met nog wat andere (herfst)decoratie ertussen. Heel simpel te maken met een lint of een natuurlijk touw. Je kunt de dennenappels eerst verven (in allerlei kleurtjes, of gewoon de tipjes wit kleuren) of gewoon in hun natuurlijke vorm gebruiken. Hieronder wat plaatjes (afkomstig van Pinterest) ter inspiratie.

dennenappel 17dennenappel 19dennenappel 4dennenappel 21dennenappels guirlandeguirlande dennenappels

2. Kerstboom van dennenappeltjes

Dit vind ik echt heel erg leuk; een boompje van dennenappels. Je maakt het heel eenvoudig door een piepschuimen kegelvorm te beplakken met bruin dik papier of buigbaar karton. Lijm vervolgens de dennenappels met het lijmpistool op het karton. Doe de grote dennenappels onderaan en de kleinere bovenaan. Je hoeft je niet druk te maken om eventuele gaten, die kun je opvullen met mini-dennenappeltjes of besjes of (als kerst er echt aankomt) met minikerstballetjes. Nu al een beetje kerst in huis! Bron: SugarandCharm.com.

dennenappel 16dennenappel 15dennenappel 13kerstboom-van-dennenappels.1351103002-van-annemike

3. Potten versieren met dennenappels

Je kunt een pot vullen met dennenappels en ander herfstgroen, maar het is ook hartstikke leuk om de pot te decoreren met dennenappels. Alles wat je nodig hebt is een takje kerstgroen, wat dennenappels en een natuurlijk touw of een mooi lint. Bind dat om de hals van een glazen pot en bevestig er vervolgens de dennenappels en het groen aan (door te knopen of te lijmen). Doe een waxinelichtje of kaars in de glazen pot et voila, instant sfeer.

dennenappel 11dennenappel 20pot dennenappels 2

Waar koop je dennenappels?

Geen zin om zelf te rapen en te knutselen? Breng een bezoekje aan een tuincentrum! Ook bij de Xenos vind je, naast een heel scala aan andere herfstdecoratie, goedkope dennenappels in allerlei soorten (vanaf €1,29).

 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!