Creatief decoreren met herfstgroen uit het bos

0

De dagen worden korter en donkerder, de herfst doet zijn intrede. En dat betekent dat er binnenkort weer geweldige herfstproducten te vinden zijn in het bos om je huis mee in herfstsferen te brengen! Naast dennenappels (mijn favoriet) zijn er natuurlijk ook geweldig leuke dingen te maken/decoreren met eikels, kastanjes, pompoenen, takken en herfstbladeren. 3 ideetjes voor herfstdecoratie.

1. Kaarsen decoreren

Als de dagen korter en donkerder worden, mogen de kaarsjes weer aan! Met herfstbladeren en ander bosgroen kun je je kaarsen, waxinelichthouders en vazen zo decoreren, dat je kaarsen nog sfeervoller worden. Bind met een natuurlijk touw wat bladeren om een kaars, of wat dacht je van kaneelstokjes. Oke, die vind je niet in het bos, maar wel heel sfeervol! En het ruikt nog lekker ook. Alle fotootjes hieronder zijn afkomstig van Pinterest.

herfst 19herfst 23herfst 24herfst 18herfst 2herfst 22

2. Pompoenen en kalebassen

Als ik aan herfst denk, dan denk ik aan pompoenen en kalebassen. Je kunt ze kopen bij de tuincentra en bloemenzaken, maar als je goed zoekt natuurlijk ook in het bos. Je kunt ze overigens ook zelf kweken, mocht je dat willen. En je kunt er zoveel leuke decoratie-ideetjes voor bedenken!

herfst 7herfst 12herfst 27pompoenpompoen 2pompoen 3

3. Vazen met takken

Super simpel, maar hartstikke leuk. Vul een vaas met een stuk of wat takken, met de bladeren er nog aan of helemaal ‘kaal’. Het effect is meteen mooi. Ook takken met katoen lenen zich hier overigens heel goed voor. Je kunt ook in elk vaasje 1 tak steken, voor een moderner effect.

herfst 4herfst 5 herfst 8herfst 13herfst 31herfst 33herfst 34

Welke creatieve ideetjes heb jij om je huis te versieren met prodcuten die je in het bos vindt? Ik ben heel benieuwd! Deel ze zeker hieronder in de reacties.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!