Bloemstukje maken: Herfsttorentje

3

Bloemen houden van mensen! En dat is geheel wederzijds. De herfst geeft ook zoveel leuke bloemen, takken en boomvruchten om stukjes mee te maken en je huis alvast in herfst- of winterse sferen te brengen. Samen met Marieke van Bloemmarie heb ik weer wat ideetjes uitgewerkt. In deze blog lees je hoe je bovenstaand herfsttorentje maakt.

Wat heb je nodig?

Op je boodschappenlijstje:

  • Twee kleine berkenstammetjes
  • Oasis (liefst voor droogbloemen, maar gewone oasis kan ook)
  • Oaseprikkertjes en cling (een soort kauwgomachtig spul), allebei te krijgen bij de bloemist
  • Hortensia (beetje stevig, aan het einde van de bloei zodat ie mooi indroogt)
  • Rozenbottel
  • Dennenappeltjes
  • Komkommervruchtjes
  • Tillandsia
  • Ijzerdraad (bruin, donkergrijs of zwart)

DSC_6513DSC_6516

Hoe maak je het herfststukje?

Het lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Hieronder lees je hoe je in 3 stappen dit herfsttorentje in elkaar zet.

Stap 1. Maak het torentje

Bevestig met de cling een oaseprikkertje op een kant van de stammetjes. Prik de oase op het onderste stammetje en snijd het bij. Prik vervolgens het andere stammetje op z’n kop op de oasis. Snijd waar nodig de oasis nog bij zodat het niet meer uitsteekt.

DSC_6514DSC_6515DSC_6523DSC_0001

Stap 2. Prik de Hortensia en dennenappels erin

Prik wat stukken Hortensia in de oase en bevestig er wat dennenappels in. Je kunt dennenappeltjes kopen die al op een ijzerdraadje staan. Of je bevestigt zelf een ijzerdraadje aan de vrucht, door met het ijzerdraad rondom het dennenappeltje te gaan en een stukje vrij te laten om te prikken, zoals op de foto’s hieronder. In dit stukje hebben we twee verschillende soorten dennenappels gebruikt voor een speels effect.

DSC_0003DSC_0004DSC_0013DSC_0015DSC_0017DSC_0018

Stap 3. Voeg de rest van de bloemen en vruchten toe

Om het geheel af te maken prik je nog wat lampionnetjes (snijd de lampionnetjes van de steel, net boven waar ze vast zitten) en takjes rozenbottel in de oase. Bind wat ijzerdraad om een groepje van drie komkommervruchtjes en prik die er ook in. Om de gaten op te vullen pak je een beetje Tillandsia (het grijze spul) en prik je dat met een klein takje rozenbottel vast.

DSC_0021DSC_0022DSC_0023DSC_0024DSC_0030DSC_0032

Je bent klaar!

En tadaa, je herfsttorentje is klaar! Al deze producten drogen mooi in, waardoor je torentje maandenlang kan blijven staan. Je kunt natuurlijk ook totaal andere herfstproducten gebruiken, denk aan kastanjes of eikeltjes of mooie gedroogde bladeren. Ga het bos in en verras jezelf :).

DSC_0039DSC_0041

Wil je ook een leuk herfststukje maken, maar weet je niet goed hoe? Marieke geeft op 1 en 2 oktober een leuke herfstworkshop in Eindhoven en in Helmond. Later in het jaar volgen ook nog workshops kerststukjes maken. Als je in de buurt woont, zeker een aanrader!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties