Kerstshow Tuincentrum Leurs: om van te smullen!

3

Vrijdag 27 september (ja, je leest het goed) opende Tuincentrum Leurs in Venlo als eerste in Nederland haar kerstshow, genaamd Christmas Dreams. Natuurlijk was Christmaholic van de partij om een sfeerverslag te maken. En het was een kerstshow om van te smullen, letterlijk!

Onze verwachtingen van de show waren hooggespannen. Tuincentrum Leurs won immers vorig jaar de titel ‘Beste Kerstshow van Nederland’ (vakjury). En als we ‘Christmas Dreams’ bezoeken, kunnen we ons daar zeker iets bij voorstellen.

Rode draad

De kerstshow loopt als een rode draad door de winkel van Leurs. Dit betekent dat kleinere kerstafdelingen – bijvoorbeeld afdelingen met alleen ballen, kerstdorpjes of stalletjes – worden afgewisseld met de reguliere afdelingen van het tuincentrum. Vooral de afdeling met kerstdorpjes, inclusief ski-schans en -lift, is een aanrader!

Voor de ‘kijkende’ bezoeker is die afwisseling heerlijk. Leurs heeft immers ook prachtige afdelingen met spullen voor woningdecoratie waarvan je ‘instant’ hebberig wordt. Voor de ‘kopende’ bezoeker is het wat lastig. Je moet immers door het tuincentrum met je karretje om te kijken of je ballen ook daadwerkelijk matchen met je andere boomdecoraties (en weer terug als dit niet het geval blijkt).

Kersttrends voor 2013

Na deze losse kerstafdelingen volgt de echte show: een slinger van themavelden die aansluiten bij de trends van dit jaar (volgens Leurs):

Een vleugje goud

Goud is weer helemaal in dit jaar. Maar dan wel in een zachte variant en het liefst gecombineerd met wit en zachte pasteltinten zoals mintgroen. Eerlijk is eerlijk: dat levert een heel chique plaatje op.

Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013

Zilver als combinatiekleur

Naast goud is ook zilver dit jaar helemaal hip, mits gecombineerd met andere kleuren zoals roze of aqua en zelfs met goud. Bling bling!

Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013

Zachte pasteltinten

Net als in 2012 doen dit jaar de pasteltinten het goed. Mintgroen en zachtroze (van babyroze tot zacht oudroze) voeren bij Leurs de boventoon, uiteraard gecombineerd met wit, zilver, goud of natuurlijke materialen.

Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013

Vandaag is rood!

Geen kleur die zo verbonden is met kerst als de kleur rood. Dit jaar mag het weer lekker fel rood zijn. Leurs combineert het met grappige boom-figuurtjes, hartjes, ruitjes en natuurlijke materialen.

Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013

Neon

We zagen het al in de zomermode, maar dus nu ook in de boom: de colourblocking trend, ofwel neon. Roze ballen, oranje versiersels en een gele piek… je weet in ieder geval dat je boom in het donker licht geeft, ook zonder lampjes.

DSC_0412DSC_0449

Candyshop

Van deze trend werden wij héél blij. De cupcake-ballen en zuurstokjes voor in de boom zagen we het vorig jaar al, maar Leurs maakt het plaatje compleet door alles te presenteren in een heuse oud-hollandse snoepkraam met disco-dipballen, transparante ballen met confetti en echte zuurstokken. Wij voelden ons meteen als een kind in een snoepwinkel, letterlijk. Hebben, hebben, hebben!

DSC_0431DSC_0432DSC_0423DSC_0454Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013Tuincentrum Leurs - kerstshow 2013

Volgens Tuincentrum Leurs zijn het overigens niet alleen de kleuren en materialen die de trends dit jaar bepalen. Ook het budget speelt wel degelijk een rol. Daarom vind je in het tuincentrum naast exclusieve eyecatchers ook leuke budgetkerstversiering.

Funshoppen

Al met al is een bezoekje aan Tuincentrum Leurs zeer de moeite waard. Het is misschien nog wat vroeg, maar lopend door de winkel krijg je meteen het kerstgevoel te pakken. Door het brede assortiment naast de kerstshow en het royale tuincafé met ballenbak voor de kids, biedt Leurs een prima funshop-belevenis. Eén tip van ons voor het volgend jaar: met wat meer aandacht voor de verlichting – soms te weinig, soms te veel en te fel (wit) – komt de show nóg beter tot zijn recht.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Zodra de 'r' weer in de maand zit, droomt Mieke over kerst: huis versieren, zelf decoraties maken, lekker koken... Na de zomer begint ze nieuwe ideeën te verzamelen, die ze via Christmaholic graag met je deelt. Guilty pleasure: stiekem staat een kerstplaylist het hele jaar door op de Ipod van Mieke.

Reageer!