Kerstcollectie Rivièra Maison: landelijk & chique

5

Volg je Christmaholic al wat langer, dan weet je dat ik (Saskia) helemaal gek ben op landelijke, rustieke kerstdecoratie. Rivièra Maison is dan ook – niet verwonderlijk – een van mijn favoriete lifestylemerken. De kerstcollectie voor 2013 is weer super (en groot!), hoog tijd voor een blogje met een selectie van de tofste producten. Toch jammer dat het zo’n prijzig merk is, anders zou ik de hele collectie aanschaffen ;-).

Ornamenten voor in de kerstboom

Elk jaar verkoopt Rivièra Maison prachtige decoratie voor in de boom, meestal in rustige tinten (wit, witter, witst) en in de o zo herkenbare chique, landelijke stijl. Dit jaar is dat niet anders. Wit en natuurtinten hebben de overhand. De glazen bal gevuld met sneeuw en takken vind ik erg opvallend en helemaal passend bij de natuurlijke trend van dit jaar.

kerstdecoratie riviera maison 2013kerstdecoratie riviera maison 2013kerstdecoratie riviera maison 2013kerstversiering riviera maison 2013kerstversiering riviera maison 2013kerstversiering riviera maison 2013

Ook de rode schoolbus (van de RM academy) is erg origineel. De porseleinen schaatsjes en ski’tjes zijn echt heel schattig. Een van mijn favoriete items is niet voor in de boom, maar zeker wel het vermelden waard; het muziekdoosje op de foto’s hieronder. In het doosje zit een lief kersttafereeltje dat ronddraait terwijl er muziek speelt. De muziekbox heet ‘It’s A Christmas World Music Box’ en kost €49,50. Hoe bijzonder!

kerstdecoratie riviera maison 2013227790kerstdecoratie riviera maison 2013227810riviera maison kerstcollectie muziekdoosjeriviera maison muziekdoosje kerst

Kerstkransen

Supersfeervol zijn ze, kerstkransen. Toch? Je kunt ze zelf maken, maar als je daar geen zin in hebt, heeft Riviera een grote collectie kransen die al helemaal klaar zijn. Denk je bij een kerstkrans aan een ronde vorm, aan een krans van takken? Think again! Wat dacht je van een sterretje? Of van een krans vol kleurige kerstballen? RM verkoopt trouwens nog veel meer kransen dan de exemplaren op de foto’s hieronder.

Kerstkrans Riviera Maison 2013Kerstkrans Riviera Maison 2013Kerstkrans Riviera Maison 2013

Aan de kersttafel: kerstservies & textiel

Niks completeert een kerstversiering in huis zo, als een sfeervol gedekte tafel. De schaaltjes, peper & zout-vaatjes en eierdopjes in kerststijl zijn super voor het ontbijt. De glazen en borden van het speciale kerstservies maken de kerstdinertafel wat mij betreft helemaal af. Natuurlijk is het jammer dat je ze alleen met kerst zelf op tafel kunt zetten (en dus vind ik het wat zonde om ze te kopen), maar tjee, wat zijn deze spulletjes tof!

Kerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectie

Snoeppotjes en bewaarpotten

Voor de zoetekauwen zijn er ook nog speciale snoep, taart- en gebakopbergdozen en -schalen voor de feestmaand. Ziet je (zelfgemaakte) lekkers er nóg appetijtelijker uit.

Kerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectie

Textiel

Het schort op het derde plaatje hieronder staat nu al hoog op mijn wishlist. Geweldig om het kerstdiner in klaar te maken, toch? Normaal vind ik het zonde om een schort over mijn kerstoutfit te dragen met koken, maar voor dit exemplaar hoef je je niet te schamen. Wordt alleen een uitdaging om ‘m wit te houden ;-).

Kerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectieKerstservies Riviera Maison 2013 kerstcollectie220330_2230060

Kaarsen & windlichten

Om je huis helemaal af te maken bevat de collectie van Rivièra ook nog diverse windlichten, standaarden en echt hele bijzondere kaarsen (gemaakt van allemaal losse sterretjes die aan elkaar geplakt lijken).

kaarsen riviera maison kerst 2013kaarsen riviera maison kerst 2013kaarsen riviera maison kerst 2013kaarsen riviera maison kerst 2013227070kaarsen riviera maison kerst 2013Kerstkaarsen Riviera Maison kerstcollectie 2013Kerstkaarsen Riviera Maison kerstcollectie 2013222070

Meer Rivièra Maison

Geloof het of niet, ik heb maar een deel uit de kerstcollectie laten zien in deze blog. De kerstspulletjes zijn vanaf 15 oktober verkrijgbaar in de Rivièra Maison-winkels en vanaf 4 oktober in de webshop. Daar vind je overigens ook alle prijzen. Op de site van het merk vind je nog meer inspiratie voor kerstversiering. En op de Facebookpagina plaatsen ze regelmatig leuke acties en en inspiratievideo’s, voor de echte fans erg leuk om in de gaten te houden!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

 1. Als mede Christmaholic vind ik je Blog te gek ;-))
  De glazen bal gevuld met sneeuw en takken, zag ik vandaag bij Intratuin liggen.
  Ik heb ook liever het merk RM zelf, maar toevallig is deze identiek.
  Misschien een tip voor anderen.
  Zelf heb ik een grote collectie antieke kerstversiering.

 2. Ik ben op zoek naar die kerst engel van 2013. verkoop je die soms.. Sorry, maar ik vind die zo leuk. Ik kan hem nergens meer vinden.

  Ook je site is helemaal geweldig. Heb veel leuke ideeën opgedaan.