Zo versier je een alternatieve kerstboom (+WIN!)

230

Een tijdje geleden mocht ik, Annelies, namens Christmaholic een workshop ‘alternatieve kerstboom maken’ volgen in de showroom van Intratuin in Amsterdam. Na ontvangst met een heerlijke lunch kregen we uitleg van Merel Pieters, hoofdstyliste bij Intratuin. Voor wie geen zin heeft in dennennaalden op de grond, heeft Intratuin een aantal oplossingen; de houten kerstboom in verschillende soorten en maten.

1. Draaibare houten kerstboom

De eerste variant is een ronde boom, gemaakt van houten plankjes die uit elkaar geschoven worden, zodat er een kerstboom ontstaat die je van alle kanten kunt bekijken, te koop in 6 maten vanaf € 19,95 voor de kleinste tot € 99,00 voor de grootste.

Versie 2 DSC_0652

2. Platte kerstboom van ruwe boomstammetjes

De tweede variant is een platte boom gemaakt van ruw houten boomstammetjes met witte bast, te koop in 4 maten vanaf € 29,95 voor de kleinste tot € 33,95 voor de grootste. Omdat deze boom plat is, neemt hij lekker weinig ruimte in in je huis. Je kunt hem tegen een muur zetten of zelfs op tafel!

Versie 1 DSC_0639

Workshop alternatieve kerstboom decoreren

Voor de workshop koos ik de puur natuur boomstammetjeskerstboom in de kleinste maat. Je kunt de boom natuurlijk op allerlei manieren versieren en decoreren. Als voorbeeld hierbij een stappenplan voor het optuigen van dit exemplaar.

Stap 1: Decoratie kiezen

Als eerste kies je de versieringen uit die je wil gebruiken. Alle decoratiematerialen hieronder zijn bij Intratuin te verkrijgen. Je kunt een kleur en stijl kiezen en zo je boompje versieren zoals jij het wil.

stap1kop artikel 3

Stap 2: Frame omwikkelen

Vervolgens heb ik het frame met witte raffia en lichtbruin vilt lint omwikkeld, voor een sfeervol effect. Hierna is het daarom tijd voor het toevoegen van een beetje ‘bling’, in mijn geval zilverkleurig lint in de vorm van ronde (kerst)balletjes.

stap 2 stap 3

Stap 3: Versieringen inhangen

Een boom zonder ballen is geen boom natuurlijk! Het inhangen van de versieringen is daarom de volgende stap. De finishing touch: goudkleurig kraaltjesdraad en de rendieren met glitter om het geheel af te maken. En zo staat hij te pronken in mijn huiskamer. Leuk he?

stap 5 huiskamer (1)

WIN: 5x alternatieve kerstboom + decoratie!!

En weet je wat nog leuker is? Van Intratuin mogen we maar liefst 5 alternatieve boompjes weggeven, inclusief decoratie, zodat je thuis ook zo’n gaaf plat boompje kunt neerzetten! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder voor 9 oktober 2013 laten weten waarom jij die graag zou willen winnen. De winnaars ontvangen uiterlijk 15 oktober 2013 via e-mail bericht. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

230 reacties

 1. Zou leuk staan in ons eerste en nieuwe huisje, waarmee we nu nog druk mee aan het verbouwen zijn. Hopen dat we de mooie feestdagen er kunnen vieren met toch nog een kerstboom.

 2. Ik vind hem heel bijzonder ! Weer eens wat anders , zou het leuk vinden om met mijn dochter deze “alternatieve”kerstboom in elkaar te freubelen en te versieren !!

 3. Altijd zelf willen maken, zo’n alternatieve kerstboom….
  Maar met 2 linkerhanden is dat toch een beetje lastig….
  Optuigen zal zelf nog wél lukken !

  Vol verwachting klopt mijn hart……..

 4. van loo hilde op

  Ik zou graag een houten kerstboom met versiering hebben omdat ik al twee jaar geen versierde kerstboom kan zetten, enkel een groene spar stond tijdens de feestdagen in de living en dit omdat mijn poes Felix de boom als zijn eigendom beschouwd en erin speelt en dan ook alle versieringen eruit gooit. Een plastieke boom is ook geen optie, want zo’n boom sprong hij gewoon omver. Dus help dit jaar toch weer geen kerstmis zonder versierde kerstboom!

 5. joke siersema op

  Wat een superleuk boompje. Ik zou dit heel graag winnen. Ik ben met mijn dochters al druk bezig om van alles te knutselen voor de kerst. Dit boompje zou daar prima bij passen

 6. Superleuk voor mijn moeder, geen lastig gedoe met ballen opbergen, boom kopen etc, gewoon neerzetten en klaar, mooi formaat ook voor haar kamertje!

 7. Heb een aantal jaren toentertijd nog Jaap Kooy’s Tuincentrum te Lisse gewerkt.Groots op gebied van De kerstshow, bussen vol kwamen langs, en ik mocht daar opbouwen,werken en genieten van al die maanden in kerstsfeer.Dit alternatieve kerstboompje op zelf te maken lijkt mij dan ook te gek en bovenal lekker nieuw en gewoon leuk.

 8. Caels Kristl op

  Ik wil dit graag winnen om onze bureau wat op te vrolijken. Ik werk op een school en overal wordt een boom gezet, behalve op het bureau van de zorgleerkrachten, dus dit zou héél welkom zijn. Kwestie van de dagen wat aangenamer te maken.

 9. miranda oldemenger op

  Ik wil wel graag een boompje omdat ik voor het raam in de woonkamer graag een kleine nieuwe kerstboom wil, je zou me erg blij mee maken

 10. Wat een leuk boompje, hij zou geweldig staan op mijn dressoir. Ik verheug me er al helemaal op om zo’n houten boompje te gaan versieren. Alleen al de voorpret om te bedenken hoe die zal gaan worden…. Zal mooi staan naast mijn houten kerststalletje..

 11. Dit boompje is eens een keer iets anders dan die grote kunstboom van 2 meter hoog en 1.50 meter doorsnee. Het is elk jaar een hele tour om de boel te verbouwen in onze woonkamer. En wij worden er ook niet jonger op, was al wezen kijken op internet naar een alternatief en kijk, ik word op mijn wenken bedient. Nu maar duimen, maar ik gun het iedereen hoor

 12. Zou hem heel graag aan mijn moeder kado geven. Ze heeft recent haar man verloren en om straks de “oude boom” neer te zetten gaat ze denk ik niet doen. Teveel emoties. Deze boom is dan perfect zodat kerst toch kerst kan zijn.

 13. Mocht ik hem winnen. Zou ik hem graag decoreren en aan mijn schoonmoeder geven. Haar man is 19december 2012 overleden , vorige kerst was voor ons geen kerst, aankomende kerst zal het ook niet veel zijn maar me deze alternatieve boom worden deze dagen nog specialer, ter nagedachtenis en met een boompje wa me liefde in elkaar is gedecoreerd door kleinkind en schoondochter, voor een speciale lieve schoonmoeder en wetende da onze pa trots op ons alle zou zijn hoe we het doen de afgelopen periode,en niet alleen me kerst!

 14. Met deze boom zou ik weer van de kerst kunnen genieten! Door een hersenoperatie 2 jaar geleden heb ik de kracht in handen en benen verloren. Mijn leven is teruggebracht naar alle alternatieve, simpele, maar waardevolle dingen. Zo ook inrichting en bepaalde hulpmmiddelen om toch nog deel te kunnen nemen aan de maatschappij.Deze boom zou voor mij de grootste alternatieve vervanger ooit kunnen zijn, omdat ik niet in staat ben om de gangbare boom in mijn huis te krijgen , laat staan te versieren

 15. Wat een ontzettend leuke blikvanger is dit zeg! Hij zou mijn eettafel een extra feestelijke sfeer geven!!
  Super leuk idee!!

 16. Maria Tielemans op

  Voor mijn ouders. Ze zetten al jaren geen kerstboom meer. Dat is teveel werk. Dit is een fantastisch alternatief en ook zij hebben dan een boom staan!

 17. Karin Vrieswijk op

  nou, Door mijn kleine vensterbanken aan de voorkant van ons huis is het moeilijk hier iets feestelijks neer te zetten. Dit zou super goed passen, en de gordijnen kunnen ook nog dicht. (en het uitzicht vanaf de straat blijft dan super feestelijk)

 18. We vinden hem geweldig! We zouden het fijn vinden als deze prachtboom in onze huiskamer mag staan. Mijn vriend en ik , vieren kerst voor het in ons nwe huisje, samen met onze 3 katten….. We hebben een mooie plek voor de boom……Hij mag na de kerst blijven staan want we hebben bedacht dat we een thema-boom ervan maken. Winter sneeuwmannetjes,sneeuwballetjes enz . Voorjaar( bloembolletjes erin hangen met tilandsia,Van de zomer kleine flesjes met bloemen en met de herfst allerlei herfstspulletjes,boomblaadjes,kastanjes ,eikeltjes enz

 19. liesje klerks op

  Wat een leuk boompje! 🙂 wij hebben Hier een oude antieke schouw staan die nog van mijn moeder geweest is. Dit familie stuk zou ik met de kerst ontzettend graag op deze bijzonderwe manier willen versieren dan hang ik er nog van die grote kerstsokken aan voor de twins en dan denk ik dat dit wel een enorm mooi pronkstuk zal zijn 😀

  Groetjes Liesje Klerks

 20. Omdat ik zo lekker kneuterig ben geworden sinds ik moeder ben van een piepklein schattig meisje!

  Nog even sneeuw regelen en dan bij de kerstboom knuffelen en warme chocomel 🙂

 21. Ik ben canadeese en ik vind dit gewelldig. Wij hebben niet zo veel plaats en zon boom zal ideal zijn voor de kids om te versieren.

 22. Jacqueline van Velzen op

  Ik zou graag kans maken om een iets anders dan een echte boom in huis te hebben een echt apart iets in huis waar iedereen van zegt goh wat apart ..

 23. Ik wil graag winnen omdat ik het een heel mooi boompje vind!
  Zo ergens half september beginnen de kerstkriebeltjes weer te komen. Ik val dan vooral mijn zusje en moeder hier lastig mee die het niet direct kunnen waarderen! Gelukkig heb ik sinds een jaar of 4 het ‘Kerstforum’ waar ik al mijn kerstkronkels kwijt kan. Heerlijk is het te weten dat ik niet alleen sta in mijn kerstmanie!
  Vorig jaar ‘Christmaholic’ tegengekomen en dat betekent alleen maar nog meer genieten!!
  Dit alternatieve boompje staat perfect in mijn interieur, naast mijn andere kerstversieringen die de zolder nooit halen!

 24. Wat een gezellig boompje!!
  Omdat we na maanden in een caravan ein-de-lijk vlak voor de kerst in ons mooie, nieuwe maar vooral kale huisje gaan samenwonen! Zou het ontzettend leuk en gezellig zijn als die bij ons mag komen te staan!

 25. Omdat voor alles een eerste keer moet zijn en ik nog nooit in Oktober al een kerstboom heb neergezet. Deze is zo geweldig ontzettend leuk dat ik em nu al zou neerzetten om er tot in het nieuwe jaar plezier van te hebben.

 26. Omdat dit boompje iets speciaals is. Handgemaakt is meestal met liefde gemaakt. En bij Kerst hoort toch liefde en vrede op aarde! Vandaar wil ik dit boompje, zodat als je hem steeds ziet ook denkt aan een persoon die deze met liefde heeft gemaakt. zonder deze persoon te kennen.

 27. waarom ik winnaar moet worden van deze exemplaar ………..
  omdat ik als kerstgek echt wel graag de allernieuwste zaken in mijn huisje heb staan
  dat ik ook elk jaar de openingsmarkt nooit mis voor de allernieuwte zaken en leuke kortingen meteen mee op zak te hebben

  en vooral omdat dit exemplaar al een super uitverkoren plaats zal krijgen in mijn woning