Zo versier je een alternatieve kerstboom (+WIN!)

230

Een tijdje geleden mocht ik, Annelies, namens Christmaholic een workshop ‘alternatieve kerstboom maken’ volgen in de showroom van Intratuin in Amsterdam. Na ontvangst met een heerlijke lunch kregen we uitleg van Merel Pieters, hoofdstyliste bij Intratuin. Voor wie geen zin heeft in dennennaalden op de grond, heeft Intratuin een aantal oplossingen; de houten kerstboom in verschillende soorten en maten.

1. Draaibare houten kerstboom

De eerste variant is een ronde boom, gemaakt van houten plankjes die uit elkaar geschoven worden, zodat er een kerstboom ontstaat die je van alle kanten kunt bekijken, te koop in 6 maten vanaf € 19,95 voor de kleinste tot € 99,00 voor de grootste.

Versie 2 DSC_0652

2. Platte kerstboom van ruwe boomstammetjes

De tweede variant is een platte boom gemaakt van ruw houten boomstammetjes met witte bast, te koop in 4 maten vanaf € 29,95 voor de kleinste tot € 33,95 voor de grootste. Omdat deze boom plat is, neemt hij lekker weinig ruimte in in je huis. Je kunt hem tegen een muur zetten of zelfs op tafel!

Versie 1 DSC_0639

Workshop alternatieve kerstboom decoreren

Voor de workshop koos ik de puur natuur boomstammetjeskerstboom in de kleinste maat. Je kunt de boom natuurlijk op allerlei manieren versieren en decoreren. Als voorbeeld hierbij een stappenplan voor het optuigen van dit exemplaar.

Stap 1: Decoratie kiezen

Als eerste kies je de versieringen uit die je wil gebruiken. Alle decoratiematerialen hieronder zijn bij Intratuin te verkrijgen. Je kunt een kleur en stijl kiezen en zo je boompje versieren zoals jij het wil.

stap1kop artikel 3

Stap 2: Frame omwikkelen

Vervolgens heb ik het frame met witte raffia en lichtbruin vilt lint omwikkeld, voor een sfeervol effect. Hierna is het daarom tijd voor het toevoegen van een beetje ‘bling’, in mijn geval zilverkleurig lint in de vorm van ronde (kerst)balletjes.

stap 2 stap 3

Stap 3: Versieringen inhangen

Een boom zonder ballen is geen boom natuurlijk! Het inhangen van de versieringen is daarom de volgende stap. De finishing touch: goudkleurig kraaltjesdraad en de rendieren met glitter om het geheel af te maken. En zo staat hij te pronken in mijn huiskamer. Leuk he?

stap 5 huiskamer (1)

WIN: 5x alternatieve kerstboom + decoratie!!

En weet je wat nog leuker is? Van Intratuin mogen we maar liefst 5 alternatieve boompjes weggeven, inclusief decoratie, zodat je thuis ook zo’n gaaf plat boompje kunt neerzetten! Het enige wat je hoeft te doen is hieronder voor 9 oktober 2013 laten weten waarom jij die graag zou willen winnen. De winnaars ontvangen uiterlijk 15 oktober 2013 via e-mail bericht. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!

230 reacties

 1. Angelique Huijben op

  Net ons interieur vernieuwd en er achter gekomen dat we nu eigenlijk geen plek meer hebben voor een gewone kerstboom *BAAAAL!!* deze geweldig leuke alternatieve kerstboom zou bij deze crea-bea dus meer dan welkom zijn!

 2. Ik wil zo graag een boompje voor mijn keukenraam zetten, deze is aan de straatkant en dat lijkt mij supergezellig staan !! Ook komt er nog een “gewone” boom want kerst zullen we vieren ho ho hooooooo 😉

 3. Cristel Hartog op

  Wauw! Ik ben gelijk in de kerstsfeer! Wat is het leuk om dit boompje met de kids in elkaar te zetten! Wij zijn dol op “kerst maar net een beetje anders” 😉 Iets bijzonders wat andere mensen niet hebben, en waar je trots op kunt zijn omdat je het zelf in elkaar gezet hebt! Helemaal leuk!

 4. Wauw! Eindelijk een kerstboompje dat gezellig op tafel gezet kan worden. Een kerstboompje die ik helemaal zelf kan decoreren zodat het precies bij de omgeving past. Puur natuur en toch zo decoratief. Ik kijk er erg naar uit om van dit houten kerstboompje mijn gezellige warme kerstboom te maken!

 5. Omdat ik kerst zeker leuk vind en ik het als cadeau aan mijn dochter wil geven die 1e Kerstdag jarig is. Dat is zeg maar een heel leuk verjaardags kado! Zoiets heeft ze nog nooit gekregen!

 6. Helemaal leuk dit boompje als er katten in huis lopen die de neiging hebben om in een echte boom te klimmen. Maar……….wat moet je nou doen om dit boompje te winnen. Is me niet duidelijk geworden.

 7. Tineke Landwier op

  Helle leuk dit boopje ! Aangezine onze kerstboom al 50 jaar oud is kunnen we deze goed gebruiken thuis 🙂 Ik blijf duimen en deel dat actie op fb, G+, Twitter en Pinterest !

 8. Ik heb al jaren dezelfde kerststyling, maar dit jaar is het tijd voor iets helemaal anders, nieuw huis, dus het boompje zou van harte welkom zijn!

 9. roos meijers op

  Ik was al op zoek naar een kleinere kerstboom, deze is werkelijk mijn droom.
  Kunnen we toch lekker bij zingen, en verstoppen we alle dingen.
  Deze boom gaat vaker mee, hoezee hoezee.
  Dus ik hoop dat ik winnen mag. komt er met deze kerst een grote glimlach!!

 10. Eindelijk een oplossing voor het gebrek aan kerstsfeer in mijn lange, smalle, donkere gang!
  Ik kan niet wachten om ‘m daar neer te zetten 🙂
  (moet ik ‘m wel eerst winnen, want als ‘werkloze’ is dit een ‘luxe-artikel’ dat er nu echt even niet afkan 🙁 )

 11. Dit mooie alternatieve kerstboompje zou supergoed van pas komen.
  We gaan dit jaar voor het eerst met Kerstmis op vakantie en dan zou ik dit boompje lekker mee kunnen nemen, zodat ik daar ook kan genieten van het speciale kerstsfeertje. Een gewone boom is nou eenmaal niet zo handig om mee te nemen. 😉 En na de vakantie kan ik er gewoon lekker thuis van genieten. Hij is erg mooi! 🙂

 12. Wat een super leuk alternatief! Afelopen weekend zaten mijn vriend en ik te puzzelen waar we dit jaar de kerstboom zouden gaan neerzetten, want vanwege de komst van een houtkachel is er geen plek meer voor onze prachtige boom. Dit zou zeker een leuk alternatief zijn.

 13. Debbie Duindam op

  Wat een super leuke actie!
  Dit wordt de eerste kerst met z’n drietjes, op 3 maart 2013 is ons lieve kleine meisje geboren. Onze Lizzie is een vlotte meid, want nu met 7 maanden heeft ze het kruipen al aardig onder de knie en in de box loopt ze al rondjes langs de rand.
  Hoe ver ze in december zal zijn dat weten we nog niet, maar ik vrees dat een echte kerstboom van de grond tot aan het plafond er dit jaar niet in zit. Deze kerstboom is een goed alternatief voor ons. Nu maar duimen dus!

 14. Stoer, praktisch en toch heel sfeervol!!! Hiermee win ik vast de discussie met mijn man over het dilemma wel of geen boom…voor mij dit jaar geen liever geen “echte” boom aangezien wij een heel ondernemend kerstbengeltje hebben rondlopen. En een gevallen boom is geen kerstboom.

 15. Aangezien ik altijd degene ben die de kerstboom moet opruimen lijkt het mij ideaal om deze alternatieve “kerst’boom te winnen. Bij deze hoef ik alleen maar de versieren te wisselen en kan de boom gewoon laten staan na de Kerst.
  Even leuk maken met wat hartjes en andere versiering van de Intratuin en de boom kan gerust blijven staan tot de volgende Kerst……

 16. Helaas voor mij kan ik al jaren geen kerstboom meer in huis halen aangezien mijn drie katten de boom zien als nieuwe krab- en klauterboom. Ik hoop dit een idee is waarbij ik wel weer wat extra gezelligheid in huis kan halen zo rond de Kerst.

 17. Hoi intratuin!!!!ik zou dolgraag zo’n bijzondere boom willen winnen!!Pas vroeg mijn zoontje waarom alle mensen toch altijd dezelfde boom hebben met kerst( en geen kastnajeboom of zo)en ik moest er toen alleen om lachen, maar na het lezen van deze Blog ben ik helemaal OM!Want wat is dit gaaf zeg en waarom inderdaad niet eens iets anders!Mijn kids zijn er in ieder geval helemaal klaar voor en deze mama van 3 ook. mocht ik winnen, beloof ik een HELE leuke foto van het resultaat!!!!!!Super leuke Blog trouwens, Annelies, bedankt!!!Ik heb enorm veel inspiratie opgedaan!!!!

 18. grietje de jong op

  Leuk die alternatieve kerstbomen. De bovenste hadden al eens zelf gemaakt, door omstandigenheden woont mijn zoon op kamers,lijkt me prima boom voor hem

 19. wat een grappige alternatieve kerstboom, als ik die laat zien tijdens het jaarlijks kerstfrobelen met oud collega’s zijn ze vast jaloers!

 20. Altijd leuk om eens wat anders te maken met kerst. Wij hebben in onze woonkamer niet veel ruimte en dus hebben we al een paar jaar geen kerstboom meer in huis. Dit alternatief is geweldig, omdat die wat minder ruimte inneemt. En zo krijgt de kerstsfeer wat meer kans. Super!

 21. Ik zou deze kerstboom heel graag winnen omdat we sinds 1 maand in onze nieuwbouw wonen en met ons eerste kindje op komst, is het niet moeilijk om te kiezen tussen een mooi versierd huis tijdens de kerstdagen en een mooi gedecoreerde kinderkamer. De kerstboom zal moeten wachten 🙂

 22. wat een schattige boompjes! echt een heel leuk idee. zou dit graag willen hebben omdat mijn hond dit boompje niet kan omver lopen als ik het op de tafel zet. 🙂

 23. Cindy Bosman op

  Dit is zo apart en met een groot kersthart 🙂 Wat een mooie alternatieve kerstboom Intratuin jullie hebben dit maar weer goed voor elkaar gekregen dit jaar. Hij zou zeker mooi staan in m’n huis zeker dit jaar nu ik peettante ben geworden op Sparky de nieuwe hond in de familie waar ik met kerst op ga passen komt dit super uit.

 24. Met kerst willen we toch de knusheid hebben, maar niet de kitcherigheid van een kerstboom met toeters en bellen. Een kleurrijke boom is het gewoon niet voor ons. Onze woning is landelijk chique met een vleugje modern design. Zo’n alternatieve boom zou PERFECT in onze woning passen, toch de sfeer van kerst, toch het feestelijke maar dan gecombineerd met design. Ik houd ervan!

 25. Wat zijn ze toch mooi, hij zou heel mooi in mijn huiskamer staan, maar ik zou vast de enige niet zijn die zn boompje wil winnen, Beste Intratuin als je dit leest, Gun hem iemand, die hem verdient .

 26. Kerstmis is echt mijn feest. Niet alleen om de gezelligheid en de leuke decoraties voor het huis, maar ook omdat mijn twee zoontjes er zo intens van genieten. Het heeft iets magisch, wij vieren dan ook altijd een beetje onze liefde voor gezin en familie door samen zijn. Dit boompje zou echt een ereplaatsje krijgen in dit huis vol kerstliefhebbers.

 27. cis menheere op

  wat een leuke boom heel sfeervol leuk voor in de huiskamer zekers als een echte boom wegens allergie niet kan moet je wat vinden als alternatief