Doe de kerstinkopen tijdens een citytrip!

0

Je kan de kerstinkopen natuurlijk prima in ons eigen land doen, maar in sommige steden kom je net iets meer in de stemming. En bovendien is het een goede smoes om eindelijk eens die citytrip te maken. Bovendien, die vakantie in Italië van afgelopen zomer is allang weggezakt. Je bent toch toe aan een nieuw verzetje? Deze blog is in samenwerking met VacanceSelect geschreven. 

Parijs

De grandeur van de lichtstad kun je het beste proeven tijdens de kerst, als de stad zich van zijn beste kant laat zien. Iedereen die wel eens met de trein een vakantie in Frankrijk heeft gevierd weet dat je er met de Thalys in een paar uurtjes bent. De stad wordt superromantisch rond de kerst door de plaatsing van niet minder dan 1000 kerstbomen en de verschillende kerstmarkten die plaatsvinden. De grootste kerstmarkt vindt gedurende de gehele maand december dagelijks plaats op Place de la Défense.

Düsseldorf

Dusseldorf staat bekend om de kerstinkopen. De Köningsallee, door de lokale bevolking kortweg “Kö” genoemd, is de belangrijkste winkelstraat, met winkels van veel internationale luxemerken. Voor trendy mode kan je naar de wijk Flingern gaan of naar de Tussmannstrasse of de Lorettostrasse. Overdag is de stad een winkelparadijs en’s avonds en ’s nachts komt het nachtleven er op gang. Ben je op zoek naar een leuke verblijfplaats in de vorm van een camping, kijk dan eens bij Vacanceselect.nl.

Dublin

De Ierse hoofdstad is met kerst nog gezelliger dan normaal en krijgt rond die tijd een magisch, romantisch tintje door alle evenementen die er worden georganiseerd. Er is bijvoorbeeld het ’12 Days of Christmas Festival’ in de Docklands met tal van attracties.

Londen

Londen wordt in de aanloop naar de kerst enorm versierd. De bekende winkels als Harrods en Selfridges halen alles uit de kast om de kerstsfeer te brengen. Harrods staat bekend om de extravagante kerstopstellingen en de duizenden lichtjes en guirlandes. Vlakbij Oxford Street (de Londonse kalverstraat), op Regent Street, stapelt het eeuwenoude Hamley’s zeven verdiepingen volmet speelgoed. Op deze chique winkelstraat zijn de duurdere winkels gevestigd. Maar gewoon kijken kan natuurlijk altijd. Het wordt wel enorm druk in de kersttijd!

New York

Ook in New York wordt kerstmis heel erg serieus genomen. Alle etalages, straten en pleinen worden aangekleed. De tientallen kerstmarkten zijn heel erg populair. Ga naar het overdekte Grand Central Holiday Gift Fair in Grand Central Terminal, de markt op Union Square Park en Fetes de Noël in Bryant Park. Op Rockefeller Center Plaza staat een enorme kerstboom met 30.000 lichtjes. Op Fifth Avenue vind je Santaland van het bekende warenhuis Macy’s, een typisch Amerikaans spektakel met kerstbomen, speelgoedtreintjes, elfjes en natuurlijk ontbreekt ook de kerstman niet.

Dit artikel is samen met Vacancelect.nl geschreven

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!