Vaasje van dennenappels maken

2

De herfst en winter zijn de maanden bij uitstek om lekker te gaan knutselen. In deze blog laat ik, samen met Marieke van Bloemmarie, zien hoe je van een stel dennenappels en ijzerdraad heel simpel zelf een vaasje maakt. 

Benodigdheden

 • Reageerbuisvaasje
 • Donker ijzerdraad (bruin, donkergrijs of zwart)
 • Stuk of 15 dennenappels
 • Droogbloemen en -takjes
 • Verse bloem

DSC_0042DSC_0045

Aan de slag

Hieronder lees je stap voor stap hoe je het vaasje van dennenappels zelf maakt.

Stap 1. Bevestig de dennenappels aan het buisje

Draai wat ijzerdraad tussen de schubben van een dennenappel door en haal de draad over het vaasje. Bevestig vervolgens op dezelfde manier aan de andere kant van het vaasje nog een dennenappel. Blijf dennenappels toevoegen aan het vaasje tot het buisje (bijna) niet meer zichtbaar is. Let erop dat je het vaasje stabiel maakt, door onderaan ongeveer op dezelfde hoogte dennenappels toe te voegen. Als het vaasje een beetje scheef staat, is dat helemaal niet erg.

DSC_0044DSC_0047DSC_0053DSC_0061DSC_0063DSC_0067

Stap 2. Voeg de droogbloemen toe

Voeg wat lampionnetjes, komkommerfruit en ingedroogde hortensia tussen de dennenappeltjes voor een vrolijk herfstig effect. Tegen de kerst kun je deze zaken natuurlijk vervangen door kleine kerstballetjes of rode besjes voor een winters/kerstig effect.

DSC_0069DSC_0073DSC_0074DSC_0076

Stap 3. Verse bloemen

Tot slot doe je wat water in het buisje en doe je er een verse snijbloem (hieronder een oranje Gerbera) in en een leuk takje met besjes. Je kunt eventueel nog wat Tillandsia toevoegen (het krijze, krullerige spul) om er een mooi geheel van te maken.

DSC_0081DSC_0082

En tadaaa, je zelfgemaakte vaasje is af! Veel knutselplezier 🙂

 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

2 reacties

 1. Deze is echt super leuk en klein genoeg voor op een bijzettafeltje..
  Ik ga hem denk ik ook maken maar dan om een iets grotere vaas..
  Mijn enige twijfel is of je het draad niet overal blijft zien om de denneappels heen?

  Bedankt weer voor de leuke tips..

  • Hey Bianca, Ja je ziet de draad wel zien om de dennenappels heen, maar ik vind het niet storend. Een andere optie is natuurlijk dat je een lijmpistool gebruikt om de dennenappels aan elkaar te lijmen, dan zie je geen draad zitten. Graag gedaan!