Originele kerstkado’s: 10 cadeautjes om op te eten

5

Soms weet je meteen wat je voor een vriend of familielid moet kopen, maar vaker heb je eigenlijk geen idee. Op Christmaholic.nl inspireren we je regelmatig met originele cadeau-ideetjes. En deze keer: 10 kadootjes die om op te eten zijn! Niet allemaal even handig in te pakken, maar wel allemaal even lekker.

1. Be a Chocstar

Chocola, wie is er niet gek op? Je kunt natuurlijk een zakje chocoladesterretjes geven of chocoladepepernoten. Maar een zelf ontworpen chocoreep is net een tikke origineler. Op Chocstar.nl kun je zelf een soort chocolade + 5 andere ingredienten kiezen, waarmee je een lekkere chocoladereep op maat maakt. Chocstar heeft ook cadeaubonnen, zodat de ontvanger zelf zijn of haar choco naar keuze kan uitzoeken. Heb je een groter budget? Dan is een chocoladeabonnement ook erg leuk; elke maand een nieuwe, Fair Trade choco in de bus. Jammie :).

chocstar

2. Coffee and tea lovers

Oeh, niks lekkerders op een koude winterdag dan een warm kopje koffie of thee. Denk aan een leuk pakketje met daarin een pakje koffie(bonen) van bijvoorbeeld La Place of Douwe Egberts of een theepakket van Simon Levelt met een leuk kopje erbij of een lekker siroopje. Op de webshop van Blanche Dael kun je heerlijke vers gebrande koffies en bijzondere theemelanges bestellen.

thee en koffiesiroop

3. O mighty macarons

Oooh maracons, hemelse verwennerijen zijn ‘t. Ik kocht de heerlijke amandelkoekjes laatst in Brussel bij Pierre Ledent, in smaken als Blue Velvet, Sinaasappel met Peper en Mojito (jammie!). Als je het koopt bij zo’n maître chocolaterier als Pierre Ledent worden de macarons verpakt ineen prachtig doosje, waardoor het net kostbare juweeltjes zijn. Geweldig leuk om te geven (en om op te eten natuurlijk). Koop ze wel vlak voordat je ze geeft, vers zijn ze veruit het lekkerst.

macarons-main-2

 

4. Homemade pie

Niets lekkerder dan een zelfgebakken taart. Bak voor Sinterklaas bijvoorbeeld een speculaastaart of voor kerst een traditionele tulband. Schrijf het recept met de hand uit en doe het erbij. Als de taart bevalt, kan de ontvanger hem later nog eens maken.

tulband kerst 600

5. Ingrediënten in een weckpot

Doe alle ‘droge’ ingredienten voor het maken van (kerst)koekjes in een pot en geef het recept voor het maken van de koekjes erbij. De ontvanger hoeft alleen nog maar de ‘natte’ ingrediënten toe te voegen. Voor een nog mooier eindresultaat versier je de deksel met kerstdecoratie, bijvoorbeeld een stofje met wat lint eromheen of een takje groen met een dennenappeltje.

cookie jar mix

6. Vers gebrande doppinda’s

Ook zo’n kadootje dat je vlak voor Sinterklaas of Kerst nog online kunt bestellen; vers gebrande doppinda’s van Blanche Dael. Bestel ze in de webshop, ze worden de dag na je bestelling vers voor je gebrand en geleverd. Zorg wel dat de ontvanger ze binnen een paar dagen opeet, want vers zijn ze natuurlijk het lekkerst.

vers gebrande pinda's

 

7. Abonnement op lekker eten

Heb je wat meer budget te besteden, dan zijn er allerlei gave abonnementsservices waarbij de ontvanger elke maand een leuk pakket vol heerlijke etenswaren thuisgestuurd krijgt. Zo is er het pakket van culinair trendwatcher Marjan Ippel van Curated. Hello Fresh verstuurt elke week pakketten met groente, vlees, vis en fruit met daarbij heerlijke, gezonde recepten. Je kunt een abonnement cadeau doen, of slechts een box in de vorm van De HelloFresh cadeaubon. Die kost 37,00 en daarmee geef je 3 vlees-, vis- of vegetarische maaltijden.

Ook is er de FoodWeLove box: Voor €24,95 krijg je elke maand een selectie van de mooiste producten van ambachtelijke leveranciers van over de hele wereld. Je kunt de box met 5 delicatessen ook eenmalig bestellen, dan kost ie €27,50.

Food-we-love-box-3

8. Worst is the best!

Vorig jaar waren we op de Country & Christmas Fair, daar stond een kraampje van MeatCuisine met de lékkerste worsten. Geen gewone fuet (oke, die hadden ze ook), maar met name worsten met allerlei bijzondere ingrediënten, zoals truffel, wild, rode peper, hazelnoten en vijgen of omhuld met bijzondere kruidenmengsels. Mijn ervaring is dat vooral mannen deze worst practice erg waarderen.

truffelworst

9. Brownies per post

Heerlijke zachte brownies met walnoten voor de bite. Gemaakt van biologische roomboter, fairtrade pure Callebaut chocolade,  biologische eieren, suiker, biologische tarwebloem, zout en walnoten. Of wat dacht je van double chocolate brownies met ongesmolten chocolate chips. Hou je meer van wit, ga dan voor de boterige en fudgy blondie met gesmolten witte chocolade en grote stukken macadamianoten. Op www.browniesperpost.nl bestel je de lekkerste brownies, ze worden vers voor je gebakken en naar je verstuurd en zijn er al vanaf €9,95.

brownies per post 2

10. Not too cheesy

Zelf ben ik eigenlijk helemaal geen zoetekauw, al kan ik zeker van alle zoete geneugten in deze blog genieten. Maar als je me echt blij wil maken, dan geef je me een lekker stukje kaas. Buitenlandse kazen met blauwschimmel of roodflora. Jam! Als jij een cadeautje zoekt voor een hartige harrie zoals ik, dan is een kaasplankje een geweldig leuk idee. Verpak het in een kistje (tadaa, kerstpakket) en je hebt een heel tof cadeau. Op de website delekkerstekaas.nl kun je kant en klare kaasplankjes bestellen.

kaas kado

Zo, dat waren mijn 10 eetbare cadeautips. Er zijn vast nog tientallen andere lekkernijen te bedenken die je aan je geliefden kunt schenken ;-). Weet jij nog iets origineels? Deel het dan zeker in een reactie onder dit blog!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

 1. Wat gezellig! !!
  Ik hoop echt dat er meer artikelen gaan komen over kerstcadeautjes,
  Ik ben namelijk al bezig met inslaan
  Dankjewel christmaholic

 2. Pingback: Kaas & kerst: een feestelijk kaasplankje - Christmaholic.nl

 3. Pingback: 10x cadeauinspiratie voor je collega - Christmaholic.nl

 4. Pingback: 5x de lekkerste eetbare kerstcadeaus voor foodies & snoepkontjes - Christmaholic.nl

 5. Pingback: Geen decemberstress: present list - GlowofbeautyGlowofbeauty