Creatief met kapotte kerstballen

0

Heb je een kerstbal laten vallen? Of zijn er door je kids of huisdieren weer een paar gesneuveld? Gooi ze niet weg! Met kapotte kerstdecoratie kun je hartstikke leuke, creatieve dingen doen en maken. Hieronder een paar toffe ideetjes.

Kapotte kerstballen & kaarsen

Dit idee zagen we tijdens de Christmas in July-borrel van de Intratuin. Het enige dat je nodig hebt zijn een schaal, kaarsen en kapotte kerstballen. Denk er wel aan om niet alle kaarsen op de schaal tegelijk aan te steken, want dan wordt het een grote smeltboel!

DSC_0716DSC_0717

Dit kan natuurlijk in alle kleuren van de regenboog, zoals op de foto’s hierboven, maar het is natuurlijk ook mooi om maar een paar kleuren te gebruiken, als je voor bijvoorbeeld pasteltintjes of traditionele kleuren gaat in je kerstdecoratie.

Glitterende kerstballen maken van kapotte decoratie

Van kapotte kerstballen kun je ook hele fancy nieuwe decoratie maken! Het enige dat je daarvoor nodig hebt zijn doorzichtige glazen kerstballen, lijm die doorzichtig opdroogt, handschoenen, een stevig plastic zakje en een hamer. Kortgezegd vul je de glazen kerstballen eerst met lijm en vervolgens met in kleine stukjes geslagen kapotte kerstballen.

broken_ornaments_renewed-691x411kerstbal maken

Als de lijm eenmaal opdroogt krijg je een effect zoals hierboven op de foto’s. Gaaf he? Hier vind je de uitgebreide (Engelstalige) instructie met meer foto’s per stap.

Vul een glazen bal met kapotte kerstdecoratie

Een andere manier om gebroken kerstdecoratie opnieuw te gebruiken, is de scherven gewoon in een grote glazen, doorzichtige kerstbal te doen. Dat geeft een heel speels effect. En daarnaast past het helemaal bij de trend van glazen kerstballen met decoratie erin!

gebroken kerstdecoratiekapotte kerstdecoratie

Leuk he? Hier vind je de complete (Engelstalige) uitleg met nog meer foto’s per stap en een uitgebreide beschrijving. Dit zelfde idee kun je natuurlijk  toepassen door glazen potten te vullen met gebroken kerstdecoratie en om de deksel een mooi lint met een kersttakje te binden. Heel simpel te maken en erg mooi.

Gebruik kapotte kerstdecoratie als glitter

Stop de kapotte kerstballen in een stevige plastic zak (liefst nog een zakje eromheen) en sla ze met een hamer tot kleine stukjes. Wat overblijft is glazen glitter, wat je kunt gebruiken voor de decoratie van je huis (de opmaak van een tafel, schalen, potjes met glitter).

gebroken kerstballen 1 gebroken kerstballen 2

Denk er wel aan dat je voorzichtig moet zijn, het blijven scherpe stukjes glas! Heb jij nog andere ideetjes om je kapotte kerstversiering opnieuw te gebruiken? Laat het zeker weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo