Kerstshow Intratuin Duiven 2013: een heuse kerstfabriek!

13

Busladingen mensen trekken er elk jaar heen; de kerstshow van de Intratuin in Duiven staat bekend als een echte bezienswaardigheid. Terecht ook, het is een van de mooiste shows van Nederland en is ook absoluut een van de grootste (met 8.000 vierkante meter misschien wel de grootste). Ook Christmaholic brengt de show natuurlijk elk jaar een bezoekje. Dit jaar werden we rondgeleid door Gerard Niesink, een van de bedrijfsleiders van de vestiging, die vol trots vertelde over de speelse show van dit jaar.

Santa’s workshop

De feestelijk versierde rollerband is elk jaar weer de eyecatcher van de kerstshow in Duiven. Dit jaar is-ie speciaal ingericht voor de allerkleinsten. Maar ook voor volwassenen is het een geweldige ervaring. Je hebt het gevoel alsof je Santa’s workshop instapt. De rollerband leidt je langs allerlei elfjes die de cadeautjes inpakken, vervolgens verdwijnen ze op een band die naar boven leidt, waar de kerstman met zijn slee klaarstaat om de cadeautjes naar alle lieve kinderen te brengen.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 114

Natuurlijk gebeurt er vanalles achter verschillende raampjes en in nisjes. Zo zijn er bewegende diertjes die je lief aankijken, kunnen de kids ook nog naar een Disney-filmpje kijken en rijdt er een treintje rond op een zwevende cadeauberg.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 121

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 242

In de kerstshow zelf zijn overal openingen gemaakt waarvandaan je naar de taferelen kunt kijken. En vanaf elke hoek zie je weer wat anders. Als je terug naar beneden gaat, word je getrakteerd op een totaal andere sfeer; die van een winterwonderland. Waar de kerstman, volledig in het wit gekleed op zijn witte slee en getrokken door een paar witte rendieren, het stralende middelpunt van is.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 302

In vergelijking met de kerstshow van vorig jaar is er nog meer oog voor detail. Het geheel is ook lekker speels en als je, na de rollerband, de eerste ‘kamer’ van de kerstshow zelf binnenkomt, ben je helemaal in the mood voor de vrolijke kleurtjes en figuurtjes die je tegemoet sprankelen.

Kersthuisjes

Zoals elk jaar heeft de Intratuin in Duiven ook een grote Lemax kerstdorpjeshow, met 2.000 vierkante meter is het misschien wel de grootste van Nederland. De kerstdorpen zijn dit jaar wat minder hoog en dicht opeengepakt als vorig jaar. Je hebt dus wat meer ruimte om er tussendoor te manouvreren en dat is met grote drukte wel zo fijn. Natuurlijk is er weer een waterelement, dit keer in de vorm van een watermolen die het water rondpompt. Ook het donkere gedeelte is erg mooi, daar laat Intratuin met drie kleuren lampen zien wat gekleurd licht doet voor de sfeer van je kerstdorp.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 428

Diverse prachtige stijlen kerstdecoratie

Voor welke stijlen kerstversiering kun je in deze gigagrote kerstshow je hart ophalen? Welke eigenlijk niet! Ik zet hieronder een paar van de meest opvallende thema’s op een rij.

Kleurrijk & gek

Het belangrijkste thema in deze show is het kleurrijke, gekke thema. Maffe diertjes, glitterende pakjes in alle kleuren, rammelaars, veren, bloemen, je kunt het zo gek niet bedenken, of het is verkrijgbaar. In alle kleuren van de regenboog.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 067 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 077 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 083 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 133

Winter wonderland

Het natuurlijke sneeuwwitte thema (met eventueel een tikkie rood voor de kleur) met het landelijke winterwonderland-sfeertje vond ik ook erg mooi. Allerlei takken, bomen bedekt met sneeuw, lieve uiltjes, grappige rendiertjes (van hout, bedekt met bont bijvoorbeeld) geven een winters buiten-binnengevoel. Erg leuk!

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 278

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 272Kerstshow Intratuin Duiven 2013 320

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 330

Warm goud

Goud komt elk jaar weer terug, dit jaar grijpt de Intratuin in Duiven terug op het barokke thema dat vorig jaar centraal stond in de show. Warme goudtinten, gecombineerd met bruin en rood voeren de boventoon.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 182 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 186

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 189

Nostalgische kerst

Ken je het merk Clayre & Eef? Het charmante, brocante Nederlandse merk heeft een hele nostalgische collectie kerstdecoratie, die in Duiven verkrijgbaar is. Denk aan stoffen kussens met boerenpatroontjes, figuurtjes uit de Notenkraker, lieve engeltjes en dat allemaal in rood, (gebroken) wit en warm groen. Blikken voor de kerstkoekjes, grote etagères en natuurlijk diverse (half open) sneeuwbollen.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 141 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 148 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 150

Geloof het of niet, maar ik heb nog lang niet alles laten zien. In het filmpje hieronder krijg je nog een mooie sfeerimpressie in bewegend beeld. Maar als je echt wil weten hoe het eruitziet daar in Duiven, breng het tuincentrum dan zelf een bezoek. Ik weet zeker dat je het geweldig zult vinden!

Kijk voor de openingstijden op www.intratuinduiven.nl. Tot en met december is de vestiging elke zondag open. Ga jij een bezoekje brengen?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

 1. Ik ben er afgelopen weekend geweest (stiekem in de hoop dat de kerstafdeling al klaar zou zijn). En ja hoor, geweldige mooie dingen waren er te zien! Ook heel leuk vond ik de oud- Hollandse snoep in verschillende potjes. Zag er nostalgisch uit.
  Ik werd er in ieder geval erg blij van!

 2. Pingback: Kersttrends 2013 #2: Alle tinten paars

 3. Ziet er prachtig uit!!! Is de loopband geschikt voor mensen in een rolstoel?
  Zou graag mijn kerstgekke vader meenemen 🙂

 4. Pingback: Kersttrend #3 2013: Nostalgisch rood

 5. Pingback: Kersttrend 2013 #3: Wit winters wonderland

 6. Pingback: Kersttrends 2013 #6: Prachtige pastels & poedertintjes

 7. ben er gisteren met mijn dochter geweest, als echte kerstmis gek kan ik het niet laten het was weer geweldig en ik heb mijn hart weer helemaal opgehaald aan al het moois je komt ogen tekort. wat mij het meest verbaasde was dat mijn dochter na een minuut of 5 haar partner opbelde en hem meededeelde (niet vroeg oid) dat hij absoluut met haar mee moest daarheen zo mooi vond ze het. helaas lukt het me niet om bij de wedstrijd te komen om te stemmen want dit is absoluut de mooiste show en verdient een dikke hoofdprijs. en als er ook maar iemand vraagt ga je mee sta ik al klaar

 8. Pingback: De kerstshows in de tuincentra worden alweer opgebouwd!