Kerst met een klein budget

0

Gemiddeld geven Nederlandse huishoudens maar liefst €448, – uit tijdens de kerst! De decembermaand staat dan ook niet voor niets bekend als de duurste maand van het jaar. Voor veel gezinnen is het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom geven we in dit artikel dé tips om een prachtige kerst te vieren met een klein budget. [samenwerking]

Kerstboom en versiering

Geen kerst zonder kerstboom! Voor een echte kerstsfeer in huis moeten er natuurlijk de nodige versieringen hangen en een kerstboom in de huiskamer.

  • Kunstboom, uiteindelijk de voordeligste optie is een kunstkerstboom. Deze kun je elk jaar weer opnieuw gebruiken en is dan ook een goede investering.
  • Echte boom, als de echte dennengeur in huis belangrijk voor jou is tijdens kerst moet je op pad voor een goedkope optie. Vlak voor sluitingstijd zetten verschillende tuincentra alle kerstbomen in de uitverkoop en dit is dan ook het moment om een mooie boom uit te zoeken.
  • Kerstversiering, het voordeligste is om in januari de maand na kerst de kerstversiering voor het jaar erop in te slaan. Bij de Blokker en Action heb je dan voor een habbekrats prachtige versiering in huis. Een andere optie is natuurlijk om je eigen kerstversiering te maken. Van puzzelstukjes, dennenappels en legosteentjes vrijwel alles kan als kerstversiering fungeren.

Cadeaus

Cadeaus zijn voor veel huishoudens datgene waar het grootste deel van het kerstbudget aan op gaat. Hieronder vind je enkele opties om geld te besparen op de cadeaus om jouw kerst een stuk voordeliger te maken.

  • Spreek vantevoren met elkaar af om voor iedereen een cadeau van maar €1, – te kopen. Dit is een ware uitdaging en zorgt geheid voor enkele unieke cadeaus.

  • Speur Marktplaats af voor enkele prachtige tweedehands producten, het kost wat meer tijd maar het kan je wel veel geld besparen.
  • Wil je toch de nieuwe Playstation voor kerst? Ga dan op zoek naar de beste aanbieding, op websites zoals Kortingscode.nl vind je altijd wel extra korting.
  • Laat je kinderen één ding kiezen van het verlanglijstje, zo krijgen ze alleen datgene wat ze echt leuk vinden en genieten ze er het meeste van.

Diner

Het kerstdiner is voor velen het hoogtepunt van de kerst en er wordt dan ook vaak flink uitgepakt met een overvloed aan eten & drinken.

  • Ga niet uit eten! Ga gezellig met het hele gezin in de keuken staan tijdens kerst, gezellig en een stuk voordeliger.
  • Begin op tijd in te slaan met eten. De week voor kerst liggen de supermarkten vol met dure luxe producten. Probeer enkele weken alvast te beginnen met boodschappen, vlees is op dat moment veel goedkoper en kun je prima invriezen.
  • Maak er een Amerikaans diner van. Geef iedereen die je uitnodigt voor het diner de opdracht een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht te maken. Op deze manier verspreid je de kosten over een grotere groep en je krijgt een heel gevarieerd diner.

Heb jij ook nog tips om te besparen tijdens de kerst? Laat het dan achter in een reactie hieronder!

Dit artikel is in samenwerking met Kortingscode.nl geschreven

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!