Hartige kerstkoekjes: feestelijke bladerdeeghapjes

4

Maak je wel eens kerstkoekjes? Dan heb je vast wel koekjesvormpjes liggen in de vorm van kerstboompjes, sneeuwvlokjes of sterretjes. Het is ook erg leuk om met diezelfde vormpjes schattige bladerdeeghapjes te maken. Een soort hartige kerstkoekjes, die je serveert bij een glaasje wijn in de middag. En het leuke is, ze zijn keimakkelijk en snel te maken!

Wat heb je nodig?

  • bladerdeeg (ontdooid of zelf vers maken)
  • eieren losgeklopt met wat water
  • komijnzaadjes, sezamzaadjes, zeezout, oregano (of andere kruiden, zaadjes die je lekker vindt).
  • uitdrukvormpjes met kerstfiguren (of heel een scherp mes en een vaste hand)
  • bakpapier
  • kwastje (of achterkant lepel)

Hoe maak je ze?

Verwarm de oven tot 180 graden Celcius. Rol het bladerdeeg uit tot het heel dun is (zorg ervoor dat je eerst bloem op je aanrechtblad strooit, zodat je het deeg er nog fatsoenlijk afkrijgt ;-)). Snijd de gewenste figuurtjes uit met een mes of gebruik de uitdrukvormpjes. Bedek je bakplaat met bakpapier en leg de uitgesneden bladerdeegvormpjes erop, smeer ze in met de losgeklopte eieren. Strooi tot slot de zaadjes en of kruiden naar keuze over de vormpjes en bak ze 15 tot 20 minuten (of tot ze goudbruin zijn en mooi gerezen). Bron: Pingspickings

Even laten afkoelen en koud of warm serveren, mjam!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de oprichtster van Christmaholic. Ze is gek op Kerst, december, de feestdagen en alles wat ermee te maken heeft. Volg Saskia op Twitter of bekijk haar blog Writeaholic.nl.

4 reacties

  1. Worden ze echt zo bol als op de foto? Weet u ook hoelang en op welke temperatuur je ze moet bakken als je ze vult met gekruid gehakt?

    Groetjes Daphne

Reageer!