To do tip: skiën met kerst

0

Als je aan kerst denkt, dan denk je natuurlijk aan de Kerstman, een kerstboom waaronder heel veel cadeautjes liggen en sneeuw. In ons landje is een witte kerst helaas niet gegarandeerd. Gelukkig zijn er genoeg plekken op de wereld waar dat wel het geval is. De Franse Alphen of de Dolomieten in Italië bijvoorbeeld. Een witte kerst is een van de redenen waarom veel gezinnen graag met de kerst op skivakantie gaan. [samenwerking]

Het hele jaar door sneeuw

Lapland is natuurlijk niet een heel aantrekkelijke plek om te wonen buiten de kerstperiode om, maar er zijn veel meer plekken waar het hele jaar door sneeuw ligt. Op die plaatsen heb je met de kerst gegarandeerd sneeuw. Veel skibedrijven hebben zich daar gevestigd. Zij creëren daar de sfeer, waardoor de kerstperiode er extra lang duurt. Een walhalla voor echte kerstfans dus.

Viva la France!

Frankrijk is nog steeds een van de meest populairste skilanden. En gelukkig voor de kerstfans wordt kerst hier ook uitgebreid gevierd. Veel winkels versieren de etalages al in begin november. Hier kun je dus rekening mee houden als je een wintersportvakantie kiest bij Wintertrex.nl. Boek bijvoorbeeld een vakantie in de Alpe d’Huez en je weet zeker dat je sneeuw ziet als je de gordijnen opent op 25 december.

Bron foto: Flickr

Bron foto: Flickr

Met het hele gezin

Veel mensen willen graag tijd met hun familie en vrienden doorbrengen tijdens de kerst. Logisch dus dat vooral veel gezinnen een skivakantie tijdens de kerst boeken. Gezellig met zijn allen bij elkaar in een ander land. Dat geeft toch iets extra’s. Daarbij kun je bij de wat luxere chalets soms ook een privékok huren. Vooral de Belgische wintersportliefhebber kiest met zijn gastronomische hart voor deze optie. Ideaal, want op die manier hoef je zelf niet in de keuken te staan om het feestmaal te bereiden. Zo kun jij overdag lekker op de piste doorbrengen en ’s avonds aanschuiven voor een heerlijk privé kerstdiner.

Deze blog is in samenwerking met Wintertrex tot stand gekomen. Bron foto bovenaan deze blog: Imaffo

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Christmaholic is de grootste kerstblog van Nederland & België. Je vindt er alle inspiratie en tips op het gebied van kerst.

Reageer!