Kersttrend #3: Nostalgisch rood

0

Poppetjes die rechtstreeks uit de Notenkraker zijn komen wandelen, glazen sneeuwbollen met liefelijke tafereeltjes, fijne kleedjes met een ouderwets motief. Metalen constructies die ronddraaien door de warmte van een waxinelichtje en traditionele rode kerstballen met motiefjes uit oma’s tijd. De nostalgische kerst is in 2013 helemaal terug. 

Warme nostalgie

Ken je het merk Clayre & Eef? Het charmante, brocante Nederlandse merk heeft een hele nostalgische collectie kerstdecoratie, die onder andere bij de Intratuin in Duiven verkrijgbaar is. Denk aan stoffen kussens met boerenpatroontjes, lieve engeltjes en dat allemaal in rood, (gebroken) wit, beige, warm groen en een tintje goud. Blikken voor de kerstkoekjes, grote etagères, traditionele kerstfiguren en natuurlijk diverse (half open) sneeuwbollen met lieve decoraties en een tikkie ouderwetse erin. Deze stijl decoratie is sprookjesachtig en voert je terug naar oma’s tijd. Als een warme deken.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 141 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 148 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 150

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 161 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 164

Nostalgisch sneeuwwit & rood

Maar de nostalgische kerst kan ook een stukje frisser. Wat dacht je van weckpotten met een rood-wit geblokt doekje eroverheen, waar je je zelfgebakken kerstkransjes in kunt bewaren. Maar ook witte kerstdecoraties met een vintage printje erop, figuren als rendieren en kerstmannetjes in fris wit-rode kleuren. Combineer deze decoraties met een sneeuwwitte boom en takken vol frisse rode besjes in vazen of tussen de takken van je kerstboom gestoken. Een warm en knus plaid over de bank en je nostalgische decoratie is af.

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 395 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 391 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 393 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 383

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 386 Kerstshow Intratuin Duiven 2013 392

Hou jij van traditionele kerstversiering? Dan is deze nostalgische stijl vast iets voor jou. Ik vind het in elk geval elk jaar weer mooi. Het roept toch de mooiste kerstgevoelens bij je naar boven, nietwaar? Al deze foto’s zijn overigens genomen bij de kerstshow van de Intratuin Duiven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo