Warme sinaasappelsap met honing & kruiden

1

Wat je in Frankrijk eet, is altijd lekkerder. Maar dit recept voor Jus d’orange de Noël is ook op koude Nederlandse herfstdagen en -winterdagen heel oké. Warme sinaasappelsap kennen we in Nederland niet. Het is verrassend lekker, zoet, fris en kruidig tegelijk. Met dit originele drankje maak je indruk op je gasten en het is onwijs makkelijk te maken.

Het is het lekkerst om vers geperst sinaasappelsap te gebruiken, vanaf november zijn de sinaasappels op hun best. Heb je geen tijd of geen zin om zelf te persen, neem dan sinaasappelsap van goede kwaliteit, liefst uit het koelvak. Benieuwd naar het verschil tussen verschillende merken sinaasappelsap? Kijk eens naar mijn sinaasappelsaptest.

Benodigdheden

Voor vier tot zes personen heb je nodig:

  • 1 liter sinaasappelsap
  • 2 el honing
  • 1/4 vanillestokje
  • 1/2 kaneelstokje

Aan de slag

Kook het sinaasappelsap met het kaneelstokje en het vanillestokje. Het vanillestokje snijd je open en je schraapt er zo veel mogelijk vanille uit, dit doe je in het sap. Laat het sap zo’n tien minuten heel zacht koken, verwijder de kruiden en voeg de honing toe. Goed roeren en klaar!

Tips:

  • Voeg een scheutje Grand Marnier toe voor een volwassen variant. Een schijfje sinaasappel op de rand van het glas maakt het helemaal af.
  • Vervang de honing door suiker en het drankje is 100% plantaardig.
  • Wat overblijft van het vanillestokje kan je bewaren in je suikerpot, zo maak  je zelf echte vanillesuiker. En je kan het stokje later gewoon weer gebruiken.

Foto door Petra Hatley

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Evelien schrijft op Evelien Eet over producten van de supermarkt. Ze houdt veel van chocola, fruit (mango!) en chips. Ook is ze op zoek naar de beste brownie van Amsterdam.

Reageer!