Kerstshow Tuincentrum Osdorp

5

Tuincentrum Osdorp won vorig jaar de publieksprijs Beste Kerstshow. Een betere reden om de kerstafdeling dit jaar weer met een bezoekje te vereren, is er niet natuurlijk. Samen met Lindy toog ik daarom naar Amsterdam. In dit blogje lees je ons verslag.

Fun voor de kleintjes

Ook dit jaar is er in het tuincentrum weer goed aan de kinderen gedacht. Zo kunnen ze een tripje maken in een leuk treintje, tussen de kerstbomen door en een rondje maken in de skilift door het grote Lemax kerstdorp – zoals ik begreep elk jaar een project van de trotse eigenaar zelf.

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 017

Kerstdorp

Het kerstdorp is dit jaar een stuk ruimtelijker dan vorig jaar. Er is veel meer gespeeld met de hoogte en door de hoogteverschillen is het geheel veel ruimtelijker en sfeelvoller. Ook is er een donker gedeelte, waar de lichtjes van de huisjes goed tot hun recht komen. Persoonlijk houd ik van miniatuurdorpen waar iets meer aandacht is voor details (nog meer figuren, boompjes, grindpaden etc.), maar het geheel is door de ruimtelijke opzet wel erg realistisch.

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 028

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 063

Licht & ruimtelijk

Een groot verschil met veel andere kerstafdelingen, is dat de show van Tuincentrum Osdorp niet verduisterd is. Daardoor is het geheel wat minder sfeervol dan bij andere tuincentra, maar het shopt een stuk gemakkelijker. Het is immers geen probleem om een donkerrode van lichtrode kerstbal te onderscheiden. De paden zijn lekker ruim en er liggen ook ‘normale’ producten voor je huis tussen de kerstartikelen, zoals kussens en kandelaren. Erg slim, zo kun je je huis helemaal in wintersferen brengen.

Thema’s Tuincentrum Osdorp

De kerstafdeling is opgebouwd uit diverse ‘kamers’. Hieronder vind je een sneakpreview van een aantal van die kamers.

Lieflijke pastels

Helemaal in in de mode en prachtig uitgevoerd in Osdorp zijn de pretty pastels. Lieflijk roze, zachtpaars, warm goud; het effect is erg sfeervol en valt veel dames in de smaak. De ornamenten aan de muur, zoals grote kroonluchters vol kerstdecoraties, geven deze kamer echt een huiselijk tintje.

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 236

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 252

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 242Kerstshow Tuincentrum Osdorp 255Kerstshow Tuincentrum Osdorp 240

Sprookjesachtige elfjes

Het meest opvallende thema is dat met de sprookjesfiguurtjes. Eenhoorns, elfjes, bosnimfen, feetjes. Een feest voor kleine meisjes. De kleuren van dit thema zijn wit met fel (bijna Delfts) blauw en een tikkie paars voor de liefhebber. Ook is er een mooie display met water, rook en licht.

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 159

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 166

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 175

Wit met goud

Wit combineren met goud geeft altijd een chique winters effect. Zolang je het bij twee hoofdkleuren houdt, kun je varieren in de kleurtonen. Winters wit, cremewit en bijna beige met witgoud, fel goud en bijna bruin. Een glittertje hier en daar mag natuurlijk niet ontbreken.

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 140

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 147

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 144

Traditioneel rood

Het thema dat elk jaar terugkeert is natuurlijk het traditionele rood en wit. Dit jaar nog nostalgischer dan normaal. Ook tuincentrum Osdorp gaat daar in mee.

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 184 Kerstshow Tuincentrum Osdorp 187

Natuur, wit & blauw

Het laatste thema dat ik graag in de spotlights wil zetten, is het wat stoerdere thema met natuurlijke materialen, wit en blauw, eventueel gecombineerd met wat warme bruintonen. Dit thema staat zowel prachtig in een wat moderner als in een landelijk interieur.

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 121

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 111

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 134

Tot slot…

En dan hebben we nog niet eens alles genoemd. Aanstaande vrijdag (8 november) is er een speciale koopavond voor klantenkaarthouders, met leuke demonstraties en kortingen. Medewerker Cary raadde ons overigens aan om de show vooral in november te bezoeken, in december is het namelijk vaak ontzettend druk. Juist omdat het tuincentrum ook veel ‘gewone’ decoratieartikelen verkoopt, is dat wat mij betreft een hele goede tip.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!