Nieuwe kerstmuziek: feestelijke albums & singles

5

Je zou zeggen dat er nooit nieuwe kerstmuziek wordt uitgebracht en dat we al jaren naar dezelfde liedjes luisteren, maar dat is toch echt niet zo. Elk jaar brengen diverse internationale en nationale artiesten nieuwe kerstalbums uit. Natuurlijk staan die doorgaans bol van de oude, bekende liedjes, maar er worden ook steeds nieuwe platen gemaakt, die onze harten veroveren en snel op de lijst met klassiekers terecht komen.

Ook dit jaar, in 2013, zijn er weer veel artiesten de studio ingedoken voor het maken van een kerstplaat. Hieronder een overzicht van de nieuwe muziek die we kunnen verwachten. Sommige cd’s zijn nu al te koop!

Kelly Clarkson – Wrapped in Red

kelly clarksonEindelijk een keer een kerstalbum met een originele titel. Wrapped in Red is het eerste kerstalbum van Kelly, die beroemd werd nadat ze in 2002 het programma American Idol won. Wrapped in Red bevat, naast de klassiekers, ook 5 nieuwe liedjes. Haar kerstsingle, Underneath the Tree, geschreven door Greg Kurstin en de zangeres zelf, is in elk geval nu al een van mijn favorieten. Net zoals de titelsong ‘Wrapped in Red’. Like!

Releasedatum: 28 oktober 2013
Bestellen via: Bol.com
Luisteren: via Spotify

Glennis Grace – One Christmas Night Only

glennis graceNa het met platina bekroonde album ‘One Night Only’ en de gelijknamige nummer-1 dvd, komt Glennis Grace op 15 november met een waardige opvolger: ‘One Christmas Night Only’. Op het sfeervolle album zingt de zangeres haar favoriete kerstsongs en enkele nieuwe nummers. All time favorites zoals: ‘All I Want for Christmas Is You’, ‘Driving Home for Christmas’ en ‘Last Christmas’ zullen uiteraard niet ontbreken.

Het album wordt ondersteund door een groots opgezette tv-special die wordt opgenomen in de Noorderkerk in Amsterdam. In een uitermate sfeervolle kerstsetting zal Glennis de mooiste kerstsongs zingen onder begeleiding van haar band. De cd en dvd koop je samen voor €17,99.

Releasedatum: 8 november 2013
Bestellen/reserveren via: Bol.com

Mary J. Blige – A Mary Christmas

mary christmasA Mary Christmas is alweer het 11e album dat de R&B-diva uitbrengt. De plaat staat boordevol soulvolle interpretaties van kerstklassiekers. Op dit eerste kerstalbum van Mary J. Blige werkte ze samen met David Foster, die ook al de kerstplaten van Michael Bublé, Rod Stewart, Andrea Bocelli, Josh Grobhan en Celine Dion produceerde. De zangeres verleende in het verleden haar  medewerking aan de kerstalbums van onder andere Andrea Bocelli en Rod Stewart. Geen nieuwe liedjes dus helaas, maar wel hele originele nieuwe uitvoeringen.

Releasedatum: 11 oktober 2013
Bestellen via: Bol.com
Luisteren: via Spofity

Jewel – Let it snow

jewel-let-it-snow-reflectionsJewel’s eerste kerstalbum ‘Joy’ kwam in 1999 uit. Hoewel het niet verder kwam dan de 32ste plek, is het in de VS wel een veelverkochte cd. Haar nieuwe cd is volgens Jewel erg kerstig, maar combineert tegelijk country, folk en popmuziek met een klassieke twist. Er staan twee nieuwe liedjes op de cd.

Releasedatum: 1 oktober 2013
Bestellen via: Bol.com

Johnny Mathis – Sending you a little Christmas

johnny-mathis-sending-you-a-little-christmas-columbiaIk had nog nooit van hem gehoord, maar in het buitenland is ie vrij bekend. Johnny Mathis is een R&B en popzanger en wordt door sommigen een levende legende genoemd. Zijn eerste hitnotering was in 1957 (duidelijk van voor mijn tijd haha). Zijn eerste kerstalbum ‘Merry Christmas’ kwam uit in 1958 en haalde de derde positie in de Amerikaanse album toplijst. Sending You a Little Christmas is zijn zesde kerstalbum, maar tegelijk ook zijn eerste in 10 jaar. Hij zingt klassieke nummers met bekende artiesten als Natalie Cole, Gloria Estefan en Billy Joel.

Releasedatum: 1 november 2013
Bestellen via: Amazon.com

Nick & Simon – Christmas with Nick & Simon

christmas with nick & simon cdWe schreven er al eerder over: de twee oerhollandse zangers Nick & Simon brengen dit jaar voor het eerst een kerstplaat uit. En geheel tegen de verwachtingen in staat er weinig Nederlandstalig werk op. Het is een erg mooi album, met bijzondere nieuwe liedjes en een prachtig duet tussen Nick & Katie Melua. De kerstcd is er ook in een kerstpakketversie, met leuke gimimcks van de zangers erbij. Binnenkort verschijnt er hier op Christmaholic ook een uitgebreide recensie van het kerstalbum van de twee zangers.

Releasedatum: 11 oktober 2013
Bestellen via: Bol.com
Luisteren: eind november ook op Spotify

Erasure – Snow Globe

Erasure-Snow-GlobeErasure, bestaande uit Vince Clark en Andy Bell, zijn in Nederland vooral bekend van enkele hits uit de jaren tachtig. Ik had er om eerlijk te zijn nog nooit van gehoord. Hun kerstalbum, Snow Globe, is ook weer een mix van traditionele en nieuwe kersthits. Voorafgaand aan het album verschijnt de kerstsingle Gaudet, oorspronkelijke een hit uit 1973 van de Britse band Steely Span.

Releasedatum: 11 november 2013
Bestellen/reserveren via: Bol.com

Susan Boyle – Home for Christmas

susan-boyle-home-for-christmas-columbiaJahoor, de winnares van de Britse talentenjacht ‘Britain’s got talent’ komt dit jaar ook met een kerstplaat. Persoonlijk vind ik haar stem en verschijning niet zo bijzonder, maar een nummer op haar plaat is dat zeker weten wel. Op haar kerstbijdrage Home for Christmas zingt ze namelijk een duet met met Elvis Presley (O Come, All Ye Faithful). Ook zingt ze samen met Johnny Mathis (When A Child Is Born), een nummer dat natuurlijk ook weer terug te vinden is op zijn kerstplaat.

Releasedatum: 25 november 2013
Bestellen/reserveren via: Bol.com

Bad Religion – Christmas Songs

Bad_religion_christmas_songsJe zou het niet direct verwachten van de band, maar punkrockers Bad Religion hebben zich dit jaar ook op de kerst gestort. Op 29 oktober verschijnt een kerstalbum, eenvoudigweg getiteld ‘Christmas Songs’. De plaat bevat klassieke nummers als ‘Hark! The Herald Angels Sing’, ‘White Christmas’ en ‘Little Drummer Boy’, die in een totaal ander jasje zijn gestoken. Verwacht geen zoetsappige arrangementen, deze plaat staat garant voor een stevig rockend feestje.

Releasedatum: 28 oktober 2013
Bestellen via: Bol.com

Leona Lewis – Christmas, With Love

De Britse zangeres brengt haar eerste kerstalbum uit op 1 december 2013. Er staan diverse klassiekers op en drie nieuwe liedjes, waarvan de single One More Sleep (zie het filmpje hieronder) er een van is. De twee andere nieuwe liedjes heten Mr. Right en Your Hallelujah. Verder bevat de kerstplaat klassiekers als O Holy Night, I Wish it Could Be Christmas Everyday en Silent Night.

http://www.youtube.com/watch?v=NppjCE3WBVI#t=106

Releasedatum: 3 december 2013
Bestellen via: Amazon.com

Zo dat was de lijst met nieuwe kerstplaten. Hij is ongetwijfeld nog niet volledig. Mis je een kerstalbum in deze lijst? Laat het dan zeker even weten met een reactie helemaal onderaan deze blog, dan voeg ik het graag nog toe.

Bronnen: Top40.about.com, muziek-en-film.info.nu, GlennisGrace.nl.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

5 reacties

  1. Wat een leuk blog over 3 maanden dan is het alweer kerstmis dit jaar is echt snel voorbijgegaan vind ik lekker de kerstboom weer opzetten lekker eten en gezellige kerstmuziek erbij luisteren