Hoe maak je een kerstdorp? [+WIN! starterspakket]

108

Het staat altijd zo gezellig, een dorpje met sfeervol verlichte huisjes, boompjes, poppetjes, een ker mis en vrolijke lampjes op een winters landschap. Maar hoe maak je zoiets? Waar start je? Dat lees je hieronder.

Je hebt kersthuisjes, boompjes, figuren en misschien zelfs wel dieren. Je hebt straatverlichting, een schaatsbaantje of misschien wel een draaimolentje. Maar hoe zorg je nou dat al die onderdelen een mooi dorp vormen samen? Het begint allemaal met een goede basis: een landschap en materialen om je dorp mee op te bouwen. Die vind je bij My Village.

In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een kerstdorp opbouwt. Met een basislandschap van kunststof, spuitlijm en decoratiemateriaal is de basis voor je dorp gauw gemaakt. Dankzij de handige gaten in de landschappen is er alle  ruimte voor het wegwerken van snoertjes voor de verlichting. De decoratiematerialen zijn ideaal om je dorp een natuurlijke uitstraling en een finishing touch te geven.

Op de Facebookpagina legt My Village het nog eens met foto’s stap voor stap uit. Daar kun je het dus rustig nalezen.

WIN! 4x Starterspakket kerstdorp

Wil je dit jaar beginnen met het maken van een kerstdorp of heb je nog wel ruimte voor een extra dorpje? Dan heb je geluk! Van My Village mogen we namelijk 4 starterspakketten weggeven. In zo’n pakket zitten 6 producten, die samen een goede basis vormen voor het maken van een miniatuurdorpje. Je kunt het dorp vervolgens zelf verder afmaken met huisjes en figuren van bijvoorbeeld Lemax.

winactie pakket

Wat zit er in het pakket?

 • Het startersdorp: dit is één van de nieuwe modellen landschappen dit jaar. Hij is niet zo groot (50x38x15cm) waardoor je hem ook makkelijk kwijt kunt als je niet zoveel plek hebt. Als je voor de eerste keer een dorpje wil bouwen is het een fijn formaat op mee te starten.
 • Groene decoratie voor graseffecten.
 • Bruine decoratie voor bijvoorbeeld het maken van wandelpaden.
 • Sneeuw voor het maken van sneeuweffecten.
 • Mos voor het creëren van moseffecten op de bergen, struiken te vormen en gaten weg te werken.
 • Spuitlijm waarmee je alle decoratie kunt bevestigen.

Wat moet je doen om kans te maken?

Laat hieronder uiterlijk 13 november 2013 weten waarom jij dit pakket wil winnen of wat je zo leuk vindt aan (het maken van) kerst- of miniatuurdorpjes. De winnaars ontvangen uiterlijk 24 november persoonlijk bericht. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

108 reacties

 1. Monique van Breda op

  Al jaren lang maak ik mijn eigen dorpje in de vensterbank. En toen ik 2 jaar geleden zwanger was, heb ik een gebergte van purschuim gemaakt. Zo’n 2,30 m breed en 50 hoog en 50 diep. Het staat best leuk, maar er zijn een hoop nadelen. Ten eerste is hij onwijs groot! En opbergen is daardoor erg lastig. Ook is er totaal geen opbergruimte voor de snoertjes. Er staat niks helemaal recht natuurlijk, door het scheve afsnijden, en zo kan ik nog wel even door gaan :-)) Dus het lijkt mij super leuk om nu ook eens een mooi decoratief kerst dorp te kunnen maken!

 2. als kind kon ik al weg dromen bij de miniatuur huisjes in de Efteling. Nu maak ik met kerst mijn eigen dorp op een spiegel, maar zo’n gebergte voor een kerstdorp zou pas echt geweldig zijn.

 3. ik zou dit heel erg graag voor mijn moeder willen winnen ze zou het geweldig vinden want ze is druk bezig met een kerstdorp te maken met my village wat extra spullen zou ze heel goed kunnen gebruiken

 4. Hoi hoi, Wat een leuke actie!! Ik zou graag dit pakket willen winnen (voor mijn moeder) omdat we dan ons dorp nog completer kunnen maken dit geeft ons dorp een natuurlijke look aangezien zij voornamelijk huisjes heeft. Het is zo gezellig om een kerstdorp in huis te hebben met de kerst!! Er heerst altijd een heerlijk gezellig knus sfeertje in kerstdorpjes. Met deze artikelen halen we helemaal de kerst in huis 😉

 5. Dit was vroeger wat ik altijd als klein meisje wilde doen…Nu ben ik wel bezig met kerstbomen, kerstballen en kerstversiering, maar helemaal vergeten dat het mijn fantasie was om een echt kerstdorp te maken. Door dit artikel herinner ik me het weer. Ik heb nu al zin om een heel dorp te maken

 6. Hallo,

  Ik zou graag dit starterspakket willen winnen, ik bouw dit jaar voor de 2e keer een kerstdorp bij mezelf, maar ook bij mijn moeder.
  Zij verdient het wel om zoiets moois in haar huis te hebben, ze heeft MS en kan daardoor zelf de kerstdecoraties in huis niet meer maken.
  En dat terwijl ze een echt kerstmens is (zelfs een kerstkindje 25 december jarig).
  Door dit pakket kan ze toch zelf nog meehelpen met het bouwen van het dorpje.
  Daarom zou ik dit graag willen winnen.

  Groet

 7. ik zal starterpakket wel willen winnen dan kan ik bij mijn moeder nog verder uitbreiden
  want wij maken elkjaar een
  en we zijn nu al zo 20jaar er mee bezig
  en het blijf maar mooi maar wij kunnen niet elk jaar er wat bij kopen
  dus nu hoop ik dat wij dat startpakkert winnen groetjes

 8. jolanda bransz op

  Hallo
  Ik zou heel graag dat kersthuisjes starterpakket willen winnen ….ik sta elk jaar weer als een klein kind de mooie dorpen en stellages te bewonderen bij de tuincentrum….ik heb wel wat huisjes in huis …maar het budget is er niet om er iets prachtigs van te maken …..dus ik hoop dat ik het starters pakket win ..zodat ik dit jaar er iets moois van kan maken …waar ik trots op kan zijn en mijn man en zoontje mee kan verrassen ….!! Succes allemaal …

  Groetjes jolanda
  Groetjes jolanda

 9. Hallo,
  Altijd heb ik er van gedroomd om mijn eigen dorpje onder de kerstboom te hebben. Ik woon nu op mijzelf en kan dit jaar voor het eerst een begin maken aan mijn dorp. Dit pakket lijkt mij dan ook heel fijn om mee te beginnen. Ik kan niet wachten om de gezichten van mijn neefjes te zien als ze bij mij naar mijn dorp komen kijken!
  Ik hoop op een leuk vervroegd kerstcadeau van jullie 🙂
  Groetjes Karlien

 10. ik zou graag dit starterspakket willen winnen,omdat ik gezien mijn ontslag wat tijd tijd over houd en heel graag voor mijn dochterje (2) voor kerst een leuk zelfgemaakt kerstdorpje wil maken ,en dit pakket daarvoor een hele mooie basis zou wezen.

 11. Ik wil dit kerstdorp heel graag winnen omdat ik het voor de kinderen uit de buurt doe en mijn neefjes en nichtjes. Omdat ik ben gaan samenwonen heb ik veel ruimte in moeten leveren en met mijn spullen niet meer het kerstdorp kan bouwen wat ik zo graag had willen bouwen. Ik wilde het niet opzetten, maar de kinderen komen nu alweer vragen wanneer ik het dorp ga bouwen. Ik wil ze niet teleurstellen en dit pakket zou een geweldige start zijn een nieuw kerstdorp met niet alleen blije mensen in het dorp, maar ook in straat!

 12. Ik zou heel graag het starterspakket willen winnen. Ik woon net op mezelf en zou het zo graag voor mezelf gezellig willen maken. Alleen is ook maar alleen. Zo maak ik toch een leuk en gezellig huisje voor mezelf met kerst :D! Voor iedereen een gezellige kerst gewenst!

 13. Met dit leuke kerstdorpje heb ik vast weer wat meer kerstsfeer.
  Maar er zijn er zoveel meer die recht op het winnen hebben,
  ik wens iedereen die dit leest fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en voorspoedig nieuwjaar.
  Wie nog zin heeft om gezellig van de kerst na te genieten, ik verspreid gratis een prachtig familie kerstverhaal om zelf te lezen, voor te lezen maar vooral om aan anderen door te geven.
  Kapitein Scrooge verwarmt vast ook uw hart.
  Mail mij als u dit graag wilt lezen of doorgeven aan anderen.
  pmorsman@gmail.com

 14. Ik zou het starterspakket heel graag winnen zodat het opruimen en opzetten van mijn dorpje makkelijker wordt hoeveel ik ook uitbreid

 15. Aan de reacties te lezen gun ik iedereen dit leuke pakket. Ikzelf zou het ook graag willen winnen.
  Vind de kerst een heerlijke tijd, geeft mij altijd een gezellig en saamhorig gevoel. Met dit pakket kan ik mijn dorpje leuk neerzetten en de tips van het filmpje gaan gebruiken.
  Wie weet……Groetjes Kaya

 16. Pingback: WIN! 4x kerstdorppakket van My Village - Christmaholic.nl

 17. jacqueline beerlage op

  Ik zou dit starters pakket graag willen winnen vanwege mijn oma. Ze is op eerste kerstdag jarig maar omdat ze de kerstboom met haar leeftijd te veel rompslomp geeft ( altijd een echte boom ) wil ze dit jaar geen boom. Nou vind ik een kerstdorp een superleuk idee. Kan ze en freubelen en krijgt ze toch nig een kerstsfeer in huis !!

 18. Super leuk al zou ik dat winnen dan kunnen we dit jaar het huis weer in kerst sfeer maken. Vorig jaar hebben we dat niet kunnenb doen door een geboorte van ons mooie mannetje , daar door was het al druk zat in huis:) maar dit jaar willen we weer los met alle kerst spullen 🙂

 19. Linda Gerritsen op

  Dat zou ontzettend leuk zijn, we hebben al een mooi kerstdorp gemaakt, maar willen hem graag uitbreiden, maar spullen zijn zo duur anders word het echt sparen. Van beide onze hobby, het is geweldig om hier creatief mee bezig te zijn

 20. Holaa,

  Ik zou graag dit kerstdorp pakket willen winnen omdat ik voor mijn moeder een kerstdorp wil maken als kerstcadeau, ik hoop dat ik hem win!!

 21. OHHH ik zou zo graag dit starters pakket willen winnen. Ik heb heel veel huisje om een mooi dorp te maken. Alleen lukt mij dit niet zo goed. Ik heb van alles al geprobeerd alleen komt het niet mooi uit de verf, Hoe dan ook het wordt nooit echt mooi en ik blijf mijn best doen en creatief hier in. Ik heb hier duidelijk hulp in nodig hoe ik dit moet doen. Het starters pakket zou mij heel goed kunnen helpen om een begin te maken van een mooi dorp en dat ik weet hoe ik dit verder uit kan breiden. Om een mooi perfect kerstdorp te kunnen maken, ik heb hier echt duidelijk hulp bij nodig. De dure huisjes die ik allemaal heb, komen niet tot zijn recht. Mijn traditie is elk jaar twee huisjes er bij te kopen, alleen weet ik nu niet meer hoe ik dit mooi kan neer zetten dat dat mijn huisjes ook tot zijn recht komen en dat ik een echt kerstdorp kan maken. Ik heb dus echt hulp nodig.

 22. Ik zou dit dorp heel graag willen winnen, omdat ik dan samen met mijn dochter van 6 een mooi dorp kan maken, ze is gek op knutselen en dit zou een mooi begin zijn.

 23. Ik wil hem graag winnen en meestal doe ik hier niet aan mee omdat ik niet zielig wil overkomen, daar ben ik te sterk voor, maar het is niet anders. Ik zou hem graag willen winnen om nu eens een keer weer iets samen te kunnen doen met mijn kleinzoons. De oudste weet hoe leuk het is om samen met oma dingen te doen maar door mijn ziekte, (ik sta op de wachtlijst voor nieuwe longen) heeft mijn middelste kleinzoon nog nooit mee gemaakt om te knutselen met zijn oma. Hij was vorige jaar helemaal weg van mijn kerststal die ik voor het eerst weg had gezet omdat ik op mijn gemak dat kan doen en dan weer iets leuks te doen heb. Maar het is nog allemaal wennen omdat het de eerste keer was, met dat pakket kan ik er iets bijzonders van maken omdat aan mijn ziekte ook een finacieel plaatje hangt , ik kan niet meer werken en ben dus afgekeurd. Maar ik wil nog een ding zeggen ik ben niet zielig en geniet van elke dag en de mooie momenten met mijn kleinkinderen.

 24. Doe super graag mee met dit leuke actie ik ben op mezelf gaan wonen en hou echt van kerst lijkt me leuk om een kerstdorp te maken

 25. ik heb in mijn jeugd nooit een normalen kerst gehad jong in tehuizen en nu op mezelf en kinderen wil ik graag een feest maken van kerst en een eigen kerstdorp maken zodat ik kan genieten met mijn gezin mvg ilona

 26. Oooow wat leuk! Ik ben al een tijdje bezig met het sparen voor een leuk kerstdorpje maar tot nu toe heb ik alleen de huisjes en wat accessoires bij elkaar! Dus als ik dit win is mijn dorpje klaar! Wat zou mijn zoontje dat ook gaaf vinden!

 27. Ik ben Jeremy 10 jaar Ik zou zo graag de starters pakket willen winnen voor mijn moeder, om even van de kerst sfeer te laten genieten en de gezondheid even achter haar kan laten. Ondanks alles is mijn moeder lief
  en daarom zou ik het graag voor haar willen winnen zodat ik ook iets terug kan doen

 28. Ik ben dit jaar voor t eerst begonnen om een winterlandschapje te maken, mar ik mis nog iets. Ik wil grag in anmerking komen voor dit pakket om het een betere invullingvte geven voor de kleinkinderen.

  • Christmaholic,
   Verslaafd aan de feestdagen,dat zijn wij.
   Elk jaar mag ik onze winkeletalage etaleren.
   Elk jaar kopen we er wat bij,voor ons sfeervolle kerstdorp.
   Ivm met de grote van de etalage,duurt dit wel even.
   Dit pakket zou een welkome aanvulling zijn.

 29. Ik zou dit graag Willen winnen omdat mijn moeder en ik dit jaar gaan beginnen aan een kerst dorp en hierdoor zouden we het mooier kunnen makken. En het is best duur allemaal en daarom zouden we dit ook goed kunnen gebruiken

 30. Hallo! Ik zou dit pakket graag winnen voor mijn dochter Renske van 8. Ze houdt erg van knutselen en knusse en gezellige dingetjes. Ze is op 10 december jarig en vraagt voor Sint en haar verjaardag dan ook altijd iets om haar dorpje aan te vullen.

 31. Karin van Hoof op

  Ik heb de huisjes, poppetjes etc maar kan maar niet de inspiratie vinden om er een echt kerstdorp van te maken. En dat is iets wat ik dolgraag wil. Dit starterspakket zou mij echt op gang helpen, zodat ik straks trots kan zijn op mijn kerstdorp
  Dus ja, ik wil er dolgraag voor in aanmerking komen!!

 32. Sinds ik 5 jaar geleden oma ben geworden en nu inmiidels al 5keer zetten we geen kerstboom meer want op plaats van kerstboom staat voorlopig een kinderbox . Dus zijn we klein begonnen met een kerstdorp bouwen op dressoir en ieder jaar koop ik wel iets bij om zo uit te breiden dus zouherl gaaf zijn want de dressoir is nog lang niet vol en de oud s te klei kinderen vinden het altijd helemaal geweldig

 33. Doordat ik om medische redenen nu niet meer overal heen kan gaan lijkt het mij leuk om nu eens een mooi dorp te gaan maken, en zo elk jaar uit te kunnen breiden, en dan kan ik ook het hele jaar misschien verschillende dingen al gaan maken,