Hoe maak je een kerstdorp? [+WIN! starterspakket]

108

Het staat altijd zo gezellig, een dorpje met sfeervol verlichte huisjes, boompjes, poppetjes, een ker mis en vrolijke lampjes op een winters landschap. Maar hoe maak je zoiets? Waar start je? Dat lees je hieronder.

Je hebt kersthuisjes, boompjes, figuren en misschien zelfs wel dieren. Je hebt straatverlichting, een schaatsbaantje of misschien wel een draaimolentje. Maar hoe zorg je nou dat al die onderdelen een mooi dorp vormen samen? Het begint allemaal met een goede basis: een landschap en materialen om je dorp mee op te bouwen. Die vind je bij My Village.

In onderstaande video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een kerstdorp opbouwt. Met een basislandschap van kunststof, spuitlijm en decoratiemateriaal is de basis voor je dorp gauw gemaakt. Dankzij de handige gaten in de landschappen is er alle  ruimte voor het wegwerken van snoertjes voor de verlichting. De decoratiematerialen zijn ideaal om je dorp een natuurlijke uitstraling en een finishing touch te geven.

Op de Facebookpagina legt My Village het nog eens met foto’s stap voor stap uit. Daar kun je het dus rustig nalezen.

WIN! 4x Starterspakket kerstdorp

Wil je dit jaar beginnen met het maken van een kerstdorp of heb je nog wel ruimte voor een extra dorpje? Dan heb je geluk! Van My Village mogen we namelijk 4 starterspakketten weggeven. In zo’n pakket zitten 6 producten, die samen een goede basis vormen voor het maken van een miniatuurdorpje. Je kunt het dorp vervolgens zelf verder afmaken met huisjes en figuren van bijvoorbeeld Lemax.

winactie pakket

Wat zit er in het pakket?

 • Het startersdorp: dit is één van de nieuwe modellen landschappen dit jaar. Hij is niet zo groot (50x38x15cm) waardoor je hem ook makkelijk kwijt kunt als je niet zoveel plek hebt. Als je voor de eerste keer een dorpje wil bouwen is het een fijn formaat op mee te starten.
 • Groene decoratie voor graseffecten.
 • Bruine decoratie voor bijvoorbeeld het maken van wandelpaden.
 • Sneeuw voor het maken van sneeuweffecten.
 • Mos voor het creëren van moseffecten op de bergen, struiken te vormen en gaten weg te werken.
 • Spuitlijm waarmee je alle decoratie kunt bevestigen.

Wat moet je doen om kans te maken?

Laat hieronder uiterlijk 13 november 2013 weten waarom jij dit pakket wil winnen of wat je zo leuk vindt aan (het maken van) kerst- of miniatuurdorpjes. De winnaars ontvangen uiterlijk 24 november persoonlijk bericht. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

108 reacties

 1. Hoi Saskia,

  Het liefst maak zet ik onze hele huiskamer vol met Kerstdingetjes. Mijn vrouw vindt het ook leuk, maar moet er echt wel een klein beetje de rem op zetten .Elk jaar zetten wij een kerstdorpachtig iets neer. Dit met kleine huisjes en figuurtjes uit pakketten die we bij de supermarkt of action gekocht hebben. Ik wil al jaren een “echt” kerstdorp opbouwen, maar de kosten zijn toch wel vrij hoog, wat ons toch wel tegengehouden heeft. We hebben nu echter een kleinzoon van anderhalf en dat is een goeie reden om er dit jaar echt mee te gaan beginnen. Jouw starterspakket zou een mooi begin zijn! Daarom deze reactie om mee te dingen naar deze prijs. We hopen één van de gelukkigen te mogen zijn. Met vriendelijke groet,
  Annemarie, Ronald en onze kleinzoon Kane