5x kleurrijke kerstkaarten maken

2

In de vorige blog over kerstkaarten maken zag je hoe je simpel en snel kerstkaartjes maakt met vooral wit en kraft. Op de kerstkaartjes in deze blog vind je ook veel wit en kraft, maar ook iets meer kleur. Check de vorige blog ook zeker even als je wil zien welke materialen je nodig hebt voor het maken van deze kaartjes.

Kerstkaart #1: Kleur & knoopjes

Kleur is bij dit kaartje een understatement :-). Je zou deze ook met witte knoopjes op kraft kunnen maken, als je dit te knal vindt. Aan de zijkant van het boompje zie je wat kleurtjes washitape. Die zou je dan ook heel basic kunnen houden.

kerstkaarten maken 2013 knoopjes

Kerstkaart #2: Boompje van keukentouw

Rood-wit keukentouw. Ik ben er gek op! Ik kocht het eerst altijd bij Dille en Kamille. Altijd leuk om even rond te neuzen in zo’n mooie winkel. Laatst zag ik het gewoon bij Albert Heijn in de schappen liggen, ik hoef er dus niet meer speciaal voor op pad. Maar als ik een Dille en Kamille-winkel tegenkom, ga ik toch mooi naar binnen.

Kerstkaarten maken 2013 touw

Ik vond het leuk om een beetje ‘vaag’ te stempelen op deze kaart. Dat doe je door je stempel zwart te inkten en eerst op een kladpapiertjes te stempelen zodat het echte donkere van de kleur eraf is. Daarna stempel je op de kaart.

Voor het boompje neem je flink wat keukentouw, je doet dat dubbel, maakt er een knoopje in en begint vanaf bovenaan een kerstboomvorm te maken. Zet dit vast met de nietmachine zodra je een stukje goed hebt liggen. Ik denk dat je vooral je eigen manier even moet vinden, het zal lastig zijn om dit precies na te maken. Maar lukken gaat het zeker!

Kerstkaart #3: Kerstlabel

Een label met de Perlen-pennen in de hoofdrol. Lekker stipjes zetten, goed laten drogen, lintjes erdoor en klaar om aan een kerstcadeau te hangen! Maar ook leuk om te versturen als kerstkaart, toch? Heb je niet zoveel kleuren? Ik denk dat één kleur ook heel mooi is.

kerstkaarten maken 2013 label

Kerstkaart #4: Washitime!

Een slingertje van wash tape en een kerstboompje van ribbelkarton met Gesso, simpel, maar effectief. Gesso is een soort witte ‘grondverf’ voor kunstschilders. Je koopt het voor bijna niks bij de Action. Vooral op kraft geeft het een mooi effect.

kerstkaarten maken 2013 #9

Kerstkaart #5: Laagjesboom

Wat heb je nog over na het maken van je je kerstkaarten? Met allerlei restjes lint, washitape, touwtjes en cardstock maak je een toffe laagjesboom. Het maakt niet uit wat je gebruikt, het effect is altijd leuk!

kerstkaarten maken 2013 laagjesboom

Wat vind jij leuker, kleurrijke of basic (wit-bruine) kerstkaarten? Als je nog vragen hebt over het maken van bovenstaande kerstkaarten, laat het dan zeker weten in een reactie hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Inge schrijft op Christmaholic over knippen, plakken en scheuren! Over de maanden voor de kerst, waarin het gewoon extra leuk en gezellig is om bezig te zijn met simpele DIY-projecten. Inge schrijft ook op haar blog BlogBlom.

Reageer!

2 reacties

 1. Eva den Boogert op

  Hoi!

  Wat een leuke kaarten voor Kerst!
  Ik zoek me suf naar zo’n leuke ronde Christmas stempel.
  Enig idee waar deze te koop zijn?

  Groetjes, Eva