Kersttrend #6: Prachtige pastels & poedertintjes

1

Lieflijk roze, zoet paars, mintgroen, babyblauw. Pasteltintjes zijn het anno 2013 helemaal. In het voorjaar zagen we ze al overal terug in de mode. Dit najaar zien we ze terug in de boom. Je kunt kiezen voor 1 pasteltint, die je combineert met wit of crème en houttonen + natuurlijke materialen. Maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere warmen pastel- en poedertintjes met elkaar te combineren. 

Lieve, warme kleuren

Het combineren van warme poeder- en pastelkleuren is helemaal hot dit jaar. In elk tuincentrum vind je wel een hoekje met deze kleuren. Het is een supervrouwelijke stijl kerstversiering, die elk interieur een romantische feel geeft. De foto’s hieronder zijn genomen bij Intratuin Duiven en Tuincentrum Osdorp.

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 242Kerstshow Tuincentrum Osdorp 255Kerstshow Tuincentrum Osdorp 240

Kerstshow Intratuin Duiven 2013 227

Kerstshow Tuincentrum Osdorp 252 Kerstshow Tuincentrum Osdorp 236 Kerstshow Tuincentrum Osdorp 258

Zuurstokzoete pastels

Deze pasteltintjes zijn lief & zoet, bijna snoepig. Ik noem ze daarom maar zuurstokpastels. Het effect is niet zo ‘warm’ als op de foto’s hierboven, maar wat frisser en lieflijker, meisjesachtig. De ballen op de foto hieronder (in de glazen pot met het vogeltje) zijn te koop bij Tuincentrum Coppelmans. De foto’s daaronder zijn gemaakt bij de Bijenkorf in Eindhoven.

Coppelmans Valkenswaard 2013 027

pasteltintjes 2

pasteltintjes fb

De rest van je huis in poeder- & pasteltintjes

Deze stijl vraagt er gewoon om om doorgetrokken te worden in je hele huis(kamer). Combineer het bijvoorbeeld met windlichtjes in de zelfde lieve kleuren op je salontafel en romantische kussens en een throw of plaid over je bank, dan maak je het echt helemaal af. De windlichten op de foto hieronder zijn van Ariadne, te koop via Voor-Thuis.nl. De foto daaronder bevat allemaal sfeervolle home deco producten van Riverdale (te koop via de webshop).

ariadne

Riverdale roze

Mintgroen met wit en goud

Een kleurcombinatie die ook helemaal in is dit jaar, is pastelgroen (of mintgroen) met helder wit of gebroken wit en een wat gouden accenten. Op de foto’s hieronder (gemaakt bij Tuincentrum Leurs en Bijenkorf Eindhoven) zie je wat voor chique, winters en romantisch geheel dat geeft. Prachtig toch?

DSC_0325 DSC_0335 DSC_0337

pasteltintjes 3

Ga jij dit jaar voor lieve pastel- en poedertintjes in je boom en in je huis? Ik ben heel benieuwd!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie