5x zelf maken: originele adventskalenders

8

We kennen allemaal de adventskalenders waar achter elk deurtje een chocolaatje zit. Kinderen zijn er gek op! Maar ook volwassenen vinden het leuk om cadeautjes uit te pakken. Maak voor je familie een gezellige kalender, vol cadeautjes. Van 1 december t/m 24 december mogen ze elke dag een cadeautje uitpakken. Super leuk, toch? In deze blog verzamelen we een aantal toffe ideetjes om een adventskalender te maken.

1. Adventskalender aan een kledinghanger

Supersimpel, maar hartstikke gaaf is dit idee. Pak alle cadeautjes in met bruin en wit papier, versier ze met knoopjes en kanten stof en bind ze vervolgens in allerlei lengtes aan een kledinghanger, die je aan een spijker aan de muur hangt, of aan de rand van de deur. In dit voorbeeld staan er geen nummers op de cadeautjes, maar je kunt natuurlijk nog getallen stempelen op de verpakkingen, of schrijven. Weten hoe je deze adventkalender maakt? Op SillyOldSuitcase.blogspot.au lees je de beschrijving (in ’t Engels).

advent 13 advent 14 advent 15

2. Adventskalender met knijpers

Een ander eenvoudig idee is het plakken van (geverfde) knijpers op een geverfde MDF-plaat of stevig karton. Aan elke knijper maak je een touwtje vast, waar je een cadeautje aan hangt of een envelopje waar je een boodschap in schrijft. Supersimpel, lekker creatief. Een sticker met het juiste nummer erboven maakt het helemaal af. Je kunt er eventueel ook een lijst omheen doen.

advent 5 advent 4

3. Adventskalender met envelopjes op de muur

Platte cadeautasjes en envelopjes, waar je lieve kleine cadeautjes in stopt, en die je met een plakkertje aan de muur bevestigt. In rijtjes, of in de vorm van bijvoorbeeld een kerstboom. De linkerfoto is afkomstig van DaWanda, deze kit (met de envelopjes) kun je daar kopen. Maar zelf namaken kan natuurlijk ook. De ‘boom’ met envelopjes op de rechterfoto is afkomstig van een toffe Spaanse blog voor mama’s. De beschrijving is daar ook te vinden, maar wel in het Spaans ;-).

advent 7 advent 25

4. Adventskalender in een letterbak

Zo leuk, dit! Pak allemaal cadeautjes in (liefst in een stijl) en leg in elk vakje een cadeautje. Een letterbak kun je natuurlijk ook zelf maken, maar zelf kopen kan ook, bijvoorbeeld via de fijne webshop voor-thuis.nl. De foto links is afkomstig van Beachcomber26.blogspot.com, de foto rechts komt van Laurenscreative.blogspot.com.

advent 9 advent 8

5. Adventskalender in een lijst

Een houten lijst, wat touwtjes van links naar rechts gespannen en envelopjes of cadeautjes die er met een knijpertje aan vastgebonden zijn. De lijst maakt er een ‘compleet’ en ‘afgebakend’ geheel van. Lees de how to (in het Duits) en bekijk meer foto’s op TiTaToni.blogspot.de.

advent in lijst 2

Leuk he? Ga jij dit jaar een adventkalender maken voor lieve cadeautjes of boodschappen voor de belangrijkste mensen in jouw leven?

Bron foto boven deze blog: Scrapgoo.blogspot.com

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. Oeh leuk. Bij ons hangt de adventskalender voor dit jaar al weer.

  Na jarenlang de lijn met daarop steeds fragieler wordende versierde WC-rolletjes, waarin ik voor elke dag wat lekkers deed, opgehangen te hebben, heeft dit souvenir uit de peutertijd van de kinderen ten lange leste vorig jaar niet overleefd.
  Met pijn in het hart verdween hij in de kliko.

  Nu hangt er een nieuwe lijn, vol met groene en rode vilten zakjes, en in elk zakje weer wat lekkers. Oh, en op de zondagen nog een klein cadeautje erbij.
  De kinderen hebben al weer vol verwachting ervoor gestaan!

 2. Ik heb walnoten ge”kraakt” de vulling gebruikt voor in mijn eten en daarna in elke walnootschaal een mooie spreuk gestopt en weer dichtgelijmd.
  De ontvanger mag dus 25 dagen lang dagelijks een noot kraken maar krijgt er dan ook iets moois voor terug met uiteraard de liefste spreuk op Kerstdag.

 3. Pingback: Adventskalender: leuke activiteiten voor je kinderen of geliefde