Kerst met Nick & Simon

1

Al eerder kon je op Christmaholic lezen over de nieuwe CD van Nick & Simon; ‘Christmas with… Nick & Simon’. Inmiddels hebben we de CD grijs gedraaid en – eerlijk is eerlijk – we zitten al helemaal in de kerstsfeer. Het is de mannen namelijk gelukt een gezellig album af te leveren met afwisselend uptempo nummers en mooie ballads. Totaal geen palingsound, dus.

Goud!

De CD mag nu al een succes worden genoemd. Amper een maand na de release bereikte de plaat de gouden status. Op het schijfje staan dertien nummers waarvan – verrassend genoeg – elf Engelstalige liedjes. Ook varieert het duo volop tussen eigen werk en evergreens.

Best time of the year

De CD opent met de kerstklokken van het nummer ‘Best time of the year’. Deze plaat is tevens de kerstsingle voor 2013 en de songtrack voor de Nederlandse familiefilm ‘Midden in de Winternacht’. Door het swingende, big band-achtige arrangement met veel blazers krijg je eigenlijk meteen zin om te dansen. De singel wordt pas op 29 november officieel gelanceerd, maar hier kun je ‘m al beluisteren.

Persoonlijke kerstboodschap van Nick & Simon

Ter gelegenheid van de officiële release op 29 november maak je als fan kans op een persoonlijke kerstboodwens van Nick & Simon. Wat je daarvoor moet doen? De single vóór 28 november via Bol.com bestellen. De 500 persoonlijke videoboodschappen worden voor kerstavond bij de gelukkige fans bezorgd.

Duetten

Al bij de vooraankondiging van de CD lieten Nick en Simon weten allebei een duet te hebben opgenomen met twee bekende zangeressen. Nick dook de studio in met niemand minder dan Katie Melua. Het resultaat is een jazzy uitvoering van de klassieker ‘Baby ‘t’s cold outside’ uit de film Neptune’s Daughter uit 1949. Echt een liedje om te luisteren terwijl je met een kop chocomel (met slagroom) en een warme deken op de bank kruipt.

Simon ‘sleepte’ de Voice-deelneemster Sandra van Nieuwland voor de microfoon, voor de opname van het nummer ‘Chistmas in our harts’. De twee schreven de plaat overigens zelf, samen met 3j’er Jaap Kwakman. Persoonlijk ben ik geen fan van het stemgeluid van Sandra van Nieuwland, maar ook door dit liedje wil je gewoon dansen. Stiekem had ik graag deze plaat gehoord met Caro Emerald als zangeres. Helemaal haar stijl.

Evergreens

Naast eigen nummers prijken op de plaat een aantal mooie evergreens, waarvan ‘Let it snow’ absoluut mijn favoriet is, mede door het heerlijke jaren 60-geluid. Maar ook het vrolijke ‘Merry Christmas everyone’ mag er wezen, evenals ‘2000 miles’, naar het origineel van The Pretenders.

CD-hoes en kerstpakket

In een tijd waarin we bijna alles digitaal doen, vraag je je misschien af waarom je nog een CD zou kopen. Downloaden via iTunes is immers veel makkelijker. Dat klopt helemaal. Toch kan ik je absoluut aanraden om voor deze CD nog even naar de winkel of webshop (bijvoorbeeld Bol.com) te gaan, al is het maar vanwege het leuke boekje, inclusief songteksten en leuke foto’s van de mannen.

Voor de echte Nick & Simon fan is er een speciaal kerstpakket. In dit kerstpakket krijg je naast het album allerlei leuke extra’s. De mannen vertellen je er in onderstaand filmpje meer over.

Kerstconcert

Blijkbaar heeft het Volendamse duo de kerstkriebels goed te pakken. Afgelopen week kondigden ze namelijk aan op 19 december 2014 een kerstconcert te geven in Ahoy. Wil je erbij zijn? Wees dan snel want de kaarten zijn al in de verkoop.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Zodra de 'r' weer in de maand zit, droomt Mieke over kerst: huis versieren, zelf decoraties maken, lekker koken... Na de zomer begint ze nieuwe ideeën te verzamelen, die ze via Christmaholic graag met je deelt. Guilty pleasure: stiekem staat een kerstplaylist het hele jaar door op de Ipod van Mieke.

Reageer!