Echte kerstfilm: Midden in de Winternacht [+Win tickets!]

86

‘Midden in de Winternacht’ is een kerstfilm zoals een kerstfilm hoort te zijn. Een kerststerrencast (mét schattig hoofdrolspelertje en een pratende eland), veel humor, bergen sneeuw en een happy end! Een echte to do tip voor de hele familie.

Neergestort

Max’ ouders zijn pas gescheiden en hij heeft helemaal geen zin in de feestdagen. Maar een week voor kerst gebeurt er iets bijzonders: Max hoort opeens een enorme knal in de schuur achter het huis. Als hij gaat kijken, ziet hij een enorm gat in het dak. Op de grond ligt een versufte eland. Als hij bijkomt, vraagt de eland (met de geweldige stem van Jeroen van Koningsbrugge) uiterst droog aan Max: “Heb je ook chocomel?”

Cadeautjes

De eland stelt zich voor als Moos. Hij is degene die voordat de kerstman met de rendieren op pad gaat een testrit uitvoert met de slee. Die slee ligt nu ergens op een vuilnisbelt, met de kerstman tussen de wrakstukken, dus het is meteen duidelijk dat het moeilijk wordt de cadeautjes dit jaar op tijd te bezorgen. Aan Max en Moos de taak om het op te lossen. Ze moeten Moos’ sterrenstof (het magische middeltje waardoor hij kan vliegen) en de moeder van Max uit de handen van jagende buurman Panneman redden én natuurlijk de kerstman terug vinden. Lukt het hen om, met hulp van de moeder, zus en oma van Max, kerst dit jaar een feest als altijd te laten zijn?

midden in de winternacht 2

Kerststerrencast

Voor deze film heeft regisseur Lourens Blok (ook de man achter afleveringen van series als Feuten, Seinpost Den Haag en Van God Los, best bijzonder in combinatie met een lieve kerstfilm op je CV) een team van topacteurs samengesteld. Jelka van Houten (de zus van…) als de moeder van Max en Kiki, Arjan Ederveen in een glansrol als excentrieke en gemene buurman Panneman, wereldberoemd acteur Derek de Lint als kerstman en grapjas Jeroen van Koningsbrugge als eland Moos. Als klap op de vuurpijl wordt de titelsong van ‘Midden in de Winternacht’, Best time of the year (ook te vinden op hun album Christmas with Nick & Simon), gezongen door Nick & Simon!

‘Midden in de Winternacht’ is vanaf woensdag 27 november te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast een voorproefje van de film.

WIN! 2 x 4 tickets voor de film

Afilm heeft voor jullie, de lezers van Christmaholic tickets voor de film + gave stickervellen beschikbaar gesteld. En die kun jij winnen! We geven 2 x 4 tickets + 4 stickervellen weg, zodat je met het hele gezin naar de film kunt. Wat je moet doen om kans te maken? Uiterlijk woensdag 27 november hieronder laten weten wat jouw favoriete kerstfilm allertijden is. Of natuurlijk waarom je met jouw gezin naar toffe kerstfilm wil. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Marloes (redacteur en moeder van een dansende en zingende peuterzoon) vindt niets leuk aan de winter, behálve de dagen rondom kerst! Ze kan uren rondstruinen door winkels op zoek naar hét perfecte cadeau voor elk familielid en zichzelf weekenden lang vermaken met knutselen en bakken (in kerststijl).

Reageer!

86 reacties

 1. Wat een leuke film lijkt me dat… waarom ik er graag met de kids naar toe wil.. we willen dit jaar het ultieme kerstgevoel beleven en hoe kan dat beter dan naar deze leuke familiefilm te gaan. We hebben er al voorstukjes van gezien en de kids sprongen al van hun stoeltjes op van enthousiasme.. Deze film lijkt me nu al een kanshebber om de mooiste familiekerstfilm allertijden te worden..
  Zou er supergraag met onze kids naar toe willen…Een middagje bioscoop is iets wat onze kids niet veel meemaken, dus dit zou ook nog eens een dubbele verrassing zijn!.

 2. De Sound of Music wordt hier altijd helemaal grijs gedraaid met Kerst: onze 4 (!) kinderen kennen nu alle liedjes uit hun hoofd. Ook een Nederlandse film als Kruimeltje is altijd een heerlijke gouwe ouwe. Kerst met Linus kijken we met de kleintjes en Sissi (vooral deel 1!) is nog altijd mama’s en oma’s favoriet. Eigenlijk hebben we heel veel Kerstklassiekers waar we de feestdagen ruimschoots mee doorkomen. Maar voor een nieuwe klassieker maken we graag plaats, want de trailer ziet er al veelbelovend uit! Dus wie weet?

 3. Ik wil heel graag met mijn familie naar de film, we hebben de trailer gezien en de film lijkt ons erg leuk. Toet nu toe was The Polar express mijn favoriet

 4. Ik zou heel graag winnen, maar niet om met m’n gezin te gaan (ik ben 17), maar met mijn vriendinnen. Samen zijn we namelijk allemaal fan van Jeroen van Koningsbrugge en willen hem maar wat graag als eland horen!!

 5. Er zijn zoveel leuke kerstfilms, het is gewoon onmogelijk om er een uit te kiezen, maar deze film kan ook nog wel bij dat lijstje van leuke kerstfilms komen!

 6. Deze film is IDEAAL om met mijn beide dochters en bonus kleindochter te gaan bekijken. Maken we er een heerlijke meidenmiddag van. Kan niet wachten, dat gaat LEUK worden!!! HEERLIJK <3

 7. The Polar Express vind ik echt een geweldige film.

  Wat zou het heerlijk zijn om straks met het gezin naar deze geweldige film te mogen gaan. De trailer laat zien dat het een leuke film is, wij kunnen dus niet wachten.

 8. Hier zou ik heel erg graag heen willen met mijn moeder , mijn. Vriendin en mijn lieve nichtje , en waarom omdat kerst de gezelligste tijd is van het jaar en een kerstfilm de sfeer alleen maar gezelliger maakt
  Nu alleen nog een witte kerst en dan is alles compleet

 9. *Ik heb mijn kindjes beloofd dat we in de kerstvakantie samen naar de film gaan, dus het zou geweldig zijn als ik deze kaartjes zou winnen! Mijn favoriete kerstfilm is “Als de eerste sneeuw valt”, met “Niko” heel snel daarna op een tweede plaats!

 10. Een uitstapjes met het hele gezin is niet altijd zo vanzelfsprekend. Toch vind ik het belangrijk om nieuwe ervaringen op te doen en samen plezier te hebben. Samen nieuwe interessante of mooie dingen te ontdekken, lachen met elkaar en de dagelijkse zorgen even vergeten. Die afleiding en ontspanning kan ons hele gezin nu wel goed gebruiken.

  Mijn favoriete kerstfilm is A Christmas Carol .

 11. Ik ben bij JT in doetinchem geweest en vond het een FANTASTISCHE film! Heb me slap gelachen bij die eland… en die kerstman was reuze herkenbaar.
  We want more
  We want more
  We want more

  WAT EEN SUPER COOLE FILM, NET ZO LEUK ALS ZAMBEZIA 🙂

 12. QuestionMaster op

  Geen kerst zonder ; Merry Christmas Mr. Lawrence… Absolute Klassieker!

  Verder verheug ik me helemaal op alle delen uit de eerste serie van PRISON BREAK…

  *** Let It SNoW **** Let It SNoW *** Let It SNoW *****

 13. Absolute kerst film de Polar express de meest magische kerstfilm, kerstfilms moeten voor mij magisch zijn en dan natuurlijk de klassieker Rudolph te red nosed rendier en santa claus is in town.
  Ik zou graag deze kaartjes willen winnen om anderen ook het magische gevoel van kerst over te kunnen brengen en dat het niet altijd alleen maar om eten gaat. kerstfilms horen bij kerst om het magische gevoel te kunnen beleven van kerst. Daarom zou ik zo graag deze kaartjes willen winnen om zo dit bijzondere magische gevoel te krijgen en te kunnen delen met anderen.

 14. Lijkt me een geweldige film en ja heb nog jonge kinderen in mijn buurt (vriendin met 2 kinderen in die leeftijd) en ja wil hem zelf ook heel graag gaan kijken.
  De meeste kerstfilms heb ik zelf en veel al gekeken.
  Maar een nieuwe erbij: super welkom. Laat de kaartjes maar komen. Ben helemaal in de kerstmood.
  Huis al ingericht. Boom moet nog maar dat gebeurt deze week. Ben er helemaal klaar voor.