Eindeloos mooie kerstshow bij Eurofleur

2

Het grootste tuincentrum van Midden-Nederland is omgetoverd tot een waar winterwonderland. Een levende kerststal, eindeloos veel decoratie voor binnen en buiten en dat allemaal uitgebreid geëtaleerd in een sfeervolle omgeving. Een bezoekje aan Eurofleur langs de snelweg A28 bij Amersfoort is voor de kerstliefhebber uit de omgeving Utrecht een absolute must.

Traditioneel

De kerstshow van Eurofleur in Leusden begint traditioneel. Voor de ingang van de showroom is een levensgrote kerststal opgetuigd waar echte geiten, schapen, vlaamse reuzen, ezels en zelfs een kameel tussen het hooi staan. Eenmaal door de poort worden bezoekers ontvangen door een vrolijk lachende kerstman op een arrenslee, met op de achtergrond een groep hertjes. Tussen een flinke collectie kunstkerstbomen verschijnt weer een kerstman die, vergezeld door een golden retriever aan zijn voeten, kerstverhaaltjes voorleest.

EurofleurSantaClausTraditioneel

De traditionele kerstkleur rood komt niet alleen aan het begin van de show, maar ook verderop regelmatig terug. Net als de kleur is ook veel decoratie vrij traditioneel. Beeldjes van kinderen en kerstvrouwtjes die kerstliedjes zingen, rood-met-wit-gestipte paddenstoelen in allerlei variaties, kerststerren met belletjes en geruite linten; het eerste deel van de kerstshow voelt nostalgisch aan.

EurofleurTraditioneelEurofleurRood

Winter wonderland

Zeker in combinatie met het thema winter wonderland waarmee Eurofleur het decoratieve gedeelte opent. De overdaad aan wit maakt dat je direct verlangt naar een dik pak sneeuw op de daken.

EurofleurWinterwonderland6EurofleurWinterwonderland5EurofleurWinterwonderland2EurofleurWinterwonderland3EurofleurWinterwonderland4

Verlichting

Via de afdeling kerstverlichting en het huis van de kerstman, waarin je binnen zelfs een kijkje kunt nemen in zijn slaapkamer,  brengt de show je naar de miniatuur kersthuisjes.

Eurofleur VerlichtingEurofleurSantasHouse

Kersthuisjes

Op het Lemax-dorp van 35 vierkante meter raak je niet uitgekeken. Met als hoogtepunt het Elfstedendorp van Dickensville met prachtig gedetailleerde Friese huisjes, een kraampje met koek & zopie en zelfs een stempelpost.

EurofleurHuisjes3EurofleurHuisjes2EurofleurElfsteden2

Neon versiering

Net als je denkt: ‘Waar zijn eigenlijk de kerstballen?’, stap je in een walhalla van kerstballen en andere decoratie voor in de boom. En hoewel ook hier een groot deel is gereserveerd voor traditionele kleuren en versiering, springt juist de decoratie in felle neon kleuren in het oog.

EurofleurRoodGlitterEurofleurNeon2EurofleurNeon1

Katherine’s Collection

De uitgebreide neon-collectie wordt gevolgd door de showkamers van Katherine’s Collection, met allereerst het mierzoete thema Fifi on Fifth. Iets verderop ontvangt een levensgrote Russische kerstman je in de themakamer Bolshoi. De collectie wordt afgesloten met een gouden Chantilly-kamer en het thema Snow Queen maakt de kerstshow van Eurofleur ‘rond’; we begonnen en eindigden in een oogverblindend winter wonderland.

EurofleurPink1EurofleurPink2EurofleurRussischEurofleurGoud2EurofleurGoudEurofleurWinterwonderland

Eenmaal buiten was ik het besef van tijd compleet kwijt. Zelfs mijn bijna éénjarige zoon heeft zijn ogen uitgekeken. Voor je het weet ben je twee uur verder, zoveel schitterends komt er bij de kerstshow van Eurofleur voortdurend op je af. En voor kinderen is het een ideale winterse vervanging van een uitje naar de kinderboerderij.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Voor Anouk geen kerst zonder Bing Crosby, zelfgebakken wafels, Limburgs 'knien in 't zoer' en een pasteitje met ragout. Jarenlang kreeg haar kerstboom elk seizoen nieuwe ballen, maar langzaamaan begint goud de basiskleur te worden. Voor Christmaholic deelt ze haar beste familierecepten, recenseert kerstmuziek en schrijft DIY's van zelfgemaakte kerstdecoraties. Lees meer over Anouk op haar website of volg haar op instagram.

Reageer!