Kerstcadeaus inpakken: de leukste kadolabels

4

Kerstcadeautjes mooi inpakken; is het niet super leuk om te doen? Een mooi ingepakt cadeautje is leuker om te geven en om te krijgen. In deze blog vind je wat inspiratie voor het maken, kopen en gebruiken van cadeaulabels waar je een leuke boodschap op schrijft of natuurlijk de naam van de ontvanger. 

Krijtbordlabels

Deze krijtbordlabels heb ik gekocht bij Xenos (voor €0,70 per stuk). Met een window marker (een stift die krijt bevat, te koop bij bijvoorbeeld Pipoos) of een krijtje kun je er een lieve wens op schrijven of de naam van degene voor wie het cadeautje is. Het leuke is dat het label weer kan worden hergebruikt. Met een beetje water was je het label namelijk zo weer schoon. Je kunt ze ook heel leuk gebruiken om bij een buffet de namen van de gerechten te schrijven (zoals ik hier met een kerstig kaasplankje heb gedaan).

krijtbord labels kerstcadeaus

Een andere optie (ook met krijtbord) is het plakken van krijtbordstickers op de ingepakte cadeautjes. Daar schrijf je dan weer met krijt of krijtbordstift een leuke boodschap of de naam van de gelukkige op. Krijtbordstickers koop je onder andere bij deze webshop.

label 11 chalk board

Zelf labels maken van gerecycled papier

Simpele bruine labels (gemaakt van gerecycled papier/karton) om aan een cadeau te bevestigen kun je overal kopen. Bijvoorbeeld in webshops als Winkelvanpapier, maar ook bij winkelsa ls Pipoos en Tiger. Met deze labels als basis kun je heel veel leuke en persoonlijke creaties maken. Zie de foto’s hieronder ter inspiratie.

christmas mum

label 8

Wat dacht je van een oude doos scrabblestenen waar je de naam van de ontvanger mee spelt (of alleen de initialen). Een sneeuwmannetje maken met wat knopen of zachte bolletjes en wat twijgjes; zo simpel, maar heel leuk. Met een stempel (to en from) en een grote pons in de vorm van een sneeuwvlokje maak je ook een prachtig label. De sneeuwvlokjes die je uitponst, kun je ook weer gebruiken om op bijvoorbeeld een wit label te plakken.

labels sneeuwman

label pons stempel

Koekjes als cadeaulabel

Kerstkransjes of koekjes maken ook ontzettend leuke labels. Een beetje handigheid met bakken is hierbij wel een vereiste. Een ‘cookie label cutter‘ (handig bakhulpje) koop je via Etsy. Je kunt ook zelf een koekje maken (hier een basisrecept voor koekjesdeeg) en met een rietje een gat maken, waar het lint doorheen gaat. Met glazuur in een spuitzak en een dun mondje kun je de tekst schrijven. Je hebt ook speciale stiften en handige tools om de letters mee te schrijven, als je niet zo ervaren bent.

label 9

label 10

koekjesdeeg

Originele labels kopen via Etsy

Etsy is echt een hele toffe webshop, naast zelfgebakken cadeaulabels (zoals hierboven) kun je er nog veel meer vinden. Er zijn allerlei creatieve producten te koop die ontwerpers vaak zelf maken of naar smaak voor je aanpassen. Als je zoekt op items die naar Nederland worden verscheept, weet je zeker dat je ze kunt laten bezorgen. Op deze manier heb je echt originele cadeaulabels die je niet overal vindt! Bekijk onderstaande voorbeelden maar eens ter inspiratie.

label 2

label 3

label 4

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt opgedaan. Heb jij nog andere creatieve ideetjes die in dit rijtje niet mogen ontbreken? Deel ze dan zeker even hieronder in een reactie!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

4 reacties

 1. Pingback: 10x cadeauinspiratie voor je collega - Christmaholic.nl

 2. Hey saskia,

  Ik wil je graag nogmaals vertellen hoe inspirerend ik je blog vind! Ik heb er vorig jaar al van genoten (en natuurlijk ideeen ‘geleend’), maar dit jaar nog meer! Hoewel het pas november is, heb je me door de blog over labels alweer zoveel ideeen gegeven dat ik al het inpakmateriaal al heb besteld (het wordt van dat bruine basis inpakpapier, rood wit ‘slagerstouw’, de labels met oogjes en de gevouwen kerstnomen erop zoals je liet zien en eventueel nog schilderstape als lint :))!
  Misschien kun je nog een stukje doen over kerstbomen in diezelfde ‘back to basics’ trend? Ik heb al wa ideeen, maar jouw creatieve input is zeker welkom!

  Groetjes,
  Charlotte

 3. Pingback: Kerstcadeaus inpakken met bruin papier & doorzichtige folie

 4. Pingback: Die leuke kersttafel items maak je zelf | InterieurLab Magazine