Een kerstboom voor een piek bij IKEA

0

De ‘Kerstboom voor een piek’-actie gaat bijna weer van start bij IKEA. Bij aankoop van een echte Nordmann-boom van 20 euro krijg je een IKEA cadeaupas t.w.v 19 euro van het woonwarenhuis. En voor iedere verkochte kerstboom wordt bovendien één euro aan Natuurmonumenten geschonken.

Kerstbomen vanaf 6 december

“De Kerstboom voor één piek’-actie is inmiddels een echte traditie geworden bij IKEA. Vorig jaar was de actie een enorm succes. Ook dit jaar hopen we weer een mooi bedrag te kunnen schenken aan Natuurmonumenten”, zegt Niclas Karlsson, Country Sales manager IKEA Nederland. Traditiegetrouw kunnen Nederlanders vanaf vrijdag 6 december weer profiteren van de kortingsactie. Bij aankoop van een Nordmann-boom van 20 euro krijg je een IKEA cadeaupas ter waarde van 19 euro, die tussen 6 en 26 januari te verzilveren is bij alle Nederlandse vestigingen.

Zo kost een kerstboom dus maar één piek. En die ene euro schenkt het woonwarenhuis vervolgens aan Natuurmonumenten. Het geld wordt besteed aan het onderhoud en herstel van 12 lokale natuurprojecten door heel Nederland, elke winkel spaart voor een ander natuurgebied in de eigen regio.

01-Kerstbomenactie

Behoud Nederlandse natuur

Bianca de Craen, boswachter van Natuurmonumenten: “Het is fantastisch dat we deze mooie samenwerking dit jaar weer kunnen voortzetten. Met de opbrengst kunnen we heel veel betekenen voor het behoud van de Nederlandse natuur. Van het planten van nieuwe bomen tot de aanschaf van informatieborden. Dit alles zodat mensen de natuur in Nederland optimaal kunnen beleven en er van kunnen genieten.”

Wanneer zijn de kerstbomen bij IKEA te koop?

De actie loopt van 6 t/m 15 december 2013 bij alle winkels van IKEA in Nederland, zolang de voorraad strekt. Vorig jaar heeft de actie een totaalbedrag van 52.340 euro opgebracht. De bomen die IKEA verkoopt, worden milieuvriendelijk geteeld. De teelt voldoet aan richtlijnen voor verantwoord bosbeheer.

Ga jij een kerstboom kopen bij IKEA dit jaar?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!