Jingle Bell Rocks! Toffe docu over alternatieve kerstmuziek

0

De Canadese Mitchell Kezin is geobsedeerd door kerstmuziek, al van kinds af aan. En dan niet die liedjes van Bing Crosby, Mariah Carey of Wham; hij zoekt stad en land af naar de beste originele, alternatieve kerstmuziek. Zijn documentaire Jingle Bell Rocks! is komende week op het Amsterdamse documentairefestival IDFA te zien. 

In Jingle Bell Rocks! zie je hoe hij Mitchell Kezin een roadtrip door Amerika en Canada maakt, op zoek naar de verhalen achter twaalf van de wildste, vreemdste en meest indrukwekkende kerstliedjes die je waarschijnlijk nooit hebt gehoord. Onderweg bezoekt hij zowel muzikale grootheden als mindere goden, onder wie Run DMC en The Flaming Lips, en ontmoet hij talloze zielsverwanten: critici, radio-dj’s, en verzamelaars.

Zoals IDFA het omschrijft: Jingle Bell Rocks! is een persoonlijke en cinematografische trip door het universum van de alternatieve kerstmuziek. Muziekplatform 3voor12 recenseerde de documentaire en was alvast enthousiast: ‘Een heerlijke film, ook voor wie kerstmuziek helemaal niet leuk vindt.’

Kaartje kopen?

Hieronder vind je een overzicht van de locaties en tijden waarop de documentaire in Amsterdam te zien is.

  • zo 24-11 16.45 uur Melkweg
  • di 26-11 22.30 Brakke Grond Expozaal
  • wo 27-11 22.30 Munt 12
  • do 28-11 12.30 Melkweg
  • za 30-11 18.15 Tuschinski

Meer informatie en kaarten kopen kan online via de website van IDFA. Als je meer wilt lezen over de film; check dan de website Jinglebellrocks.com.

Foto header: sxc.hu

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Opgegroeid op een tropisch eiland, vierde Nienke kerst als kind noodgedwongen met een barbecue op het strand (diner van spareribs, geserveerd op plastic bordjes). Misschien juist wel daardoor, kan het haar nu niet hard genoeg vriezen en sneeuwen. Een grote droom is dan ook om ooit kerst te vieren in Lapland of Groenland.

Reageer!