Sfeervol kerstshoppen op de Country & Christmas Fair

1

Bij het prachtige Kasteel De Haar in Haarzuilens (bij Utrecht) wordt dit jaar voor de zestiende keer de Country & Christmas Fair georganiseerd. Met meer dan tweehonderdtwintig standhouders en overal kerstkoren, kerstmuziek en kerstlichtjes is dit een van de meest sfeervolle kerstmarkten van het land!

Magische sfeer

Helaas zat het weer (net als vorig jaar!) niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Zelfs in de kou en regen is de Country & Christmas Fair een bezoekje waard. Al is het maar vanwege de mooie locatie. Alle stands staan in de kasteeltuinen van Kasteel De Haar. Ik was er toen het al donker was. De vuurkorven, kerstlichtjes en het kasteel op de achtergrond geven alles een magische sfeer en koren en blaasorkesten zorgen voor de muzikale omlijsting. Als je nog niet in de kerststemming was, dan ben je dat nu wel! Ik kom uit Utrecht en moet eerlijk bekennen dat ik hier nog nooit was geweest. Wat zonde eigenlijk! Het is er echt heel mooi. Als je dat wilt, kun je voor 7,50 ook een rondleiding doen door het kasteel.

P1060573 P1060560 P1060591 P1060600

Gevarieerd

Er zijn uiteraard veel stands met kerstversiering in allerlei stijlen. Het aanbod is heel gevarieerd. Van prachtige handgemaakte houten ornamenten tot lichtgevende plastic kerstballen. Wat je smaak ook is – brocante, klassiek, traditioneel of kitsch –  je vindt het hier! Andere stands verkopen kleding (zoals handschoenen van elandleer uit Lapland!), sieraden, meubels, sauna’s voor in je huis (handig!), boxershorts gemaakt van oude overhemden (heel duurzaam) en boeken.

P1060566 P1060579 P1060583 P1060603

Streekproducten

Er zijn ook veel stands met streekproducten, zoals worst, knoflook, ambachtelijk brood, wijn, noga en kaas. Honger gekregen van het shoppen? Geen probleem. Je kunt iets kopen bij een van de kleinere stands of lekker lunchen of dineren in de grote restauranttent van La Place.

country christmas

De Country & Christmas Fair is dit jaar van 20 tot en met 24 november geopend. Je kunt er dit hele weekend dus nog heen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elsbeth houdt van winterse gezelligheid. Vooral van kerstliedjes zingen met haar koor en kerstkoken. En van de All you need is love kerstspecial natuurlijk! Lees meer over Elsbeth op haar weblog of volg haar op Twitter.

Reageer!

1 reactie