4 tafelmodetips voor een sfeervol kerstdiner

1

Samenwerking – Nog een dikke maand en dan is het eindelijk weer kerst. En dat we met kerst massaal aan tafel gaan is geen nieuws. Kalkoen, gourmet, biefstuk, struisvogel: wat je ook eet tijdens de feestdagen; dat de eettafel een belangrijke rol speelt in het gezelligste feest van het jaar, dat kan niemand ontkennen.

Cottona, een smaakvolle webshop in luxe tafelkleden, leverde Christmaholic de volgende vier tafelstijltips aan. Doe inspiratie op voor jouw kerstdiner!

Romantiek aan tafel

Vier je kerst met je geliefde, in plaats van met de hele familie of vriendengroep? Dan is het wel zo gezellig om je tafel zo romantisch mogelijk op te dekken. Hoe dan? Door geen schreeuwende kleuren te gebruiken, maar juist vergrijsde pastelkleuren. Denk aan grijs, kakigroen, taupe, champagne, enzovoort. Vouw wat linnen servetten mooi/chique op en kleed alles aan met zoveel mogelijk kaarsjes.

kersttafelkleed rood en groen

Traditioneel & knus

Hou je van kerst zoals je dat normaal alleen in films ziet? Haal het dan gewoon in huis! Een typisch traditionele kersttafel bestaat vooruit uit veel rood. Het liefst warm rood: donkerrood of bordeaux rood. Aankleding kun je het best zoeken in dennenappels, veel kaarsjes, een guirlande over de tafel of her en der wat kersttakjes. Tip: gebruik een tafelloper in het donkergroen of wit om jouw traditionele kersttafel helemaal af te maken!

kersttafelkleed chique

Glamorous & elegant

Eens lekker uitpakken met de kerst, op een feestelijke, elegante manier? Dan moet je ongetwijfeld aan de haal gaan met satijnen stoffen. Hoe dan? Door een blinkend zwart of zilverkleurig tafelkleed op te sieren met prachtig glanzend bestek en aan te kleden met overdreven ‘shiny’ details als gouden of zilveren servetringen, kaarsenkandelaars, enzovoort. Oh, en uiteraard mogen mooie wijnglazen hier niet ontbreken.

kersttafelkleed wit

Chique wit

Een witte kerst dit jaar? Aan tafel wel als het aan ons ligt! Als je van een chique stijl houdt en graag eens lekker decadent doet tijdens de kerstdagen, dan raden we je aan een damasten tafelkleed te kopen. Damast heeft altijd al een zeer chique karakter en kan overal en altijd. We begrijpen natuurlijk dat je anno 2013 geen oubollige bloemmotiefjes meer wilt; neem daarom gewoon strakke grafische patronen of een romantisch kantmotiefje.

Meer inspiratie opdoen of meteen bestellen wat je hierboven ziet? Bekijk dan op Cottona.nl jouw ultieme tafelkleed voor de kerst!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!

1 reactie