Kerstdecoratie maken met wijnflessen

2

Lege wijnflessen zijn hartstikke leuk om te gebruiken voor het maken van kerstdecoratie, bijvoorbeeld voor het maken van kerstkandelaars. In deze blog 3 keer inspiratie voor het maken van je eigen kerstdecoratie met behulp van wijnflessen. 

Eenvoudige kandelaar

Deze simpele kandelaars heb ik gevonden op Stripesandwalls.nl, de gave woonblog van Marcella van Dal. Het enige wat je nodig hebt om ze te maken is twee lege wijnflessen, twee lange tafelkaarsen, wat dennentakjes, witte sterretjes met een gaatje erin (of een andere decoratie gemaakt van natuurlijk materiaal) en wat touw.

kandelaars

Belangrijk is dat je alle etiketten goed van de wijnflessen verwijdert (als je ze even onderdompelt in heet water, gaat dat vaak makkelijker). Rijg vervolgens een touwtje door de sterren en bind direct de dennentakjes mee vast aan de fles. Bind het touw heel straks om de hals van de fles en knoop het vervolgens vast met een strik. And that’s it! Een tip van Marcella: als de kaars te smal is, vorm je van aluminiumfolie een houdertje zodat de kaars stevig in de fles blijft zitten.

Kerstlampjes in de fles

Hoe gaaf is dit!? Kerstlampjes in een wijnfles, met de kurk erbovenop. Hartstikke simpel om te maken (als je durft te boren) en het effect is heel gaaf. Op OhCrafts.net lees je stap voor stap hoe je deze flesdecoratie maakt. Meerdere dezelfde flessen op een rij zijn het leukst. Ook hartstikke gaaf als decoratie op de kersttafel. Als je kerstlampjes op batterijen kunt vinden, waarvan de batterij door de flessenhals past, hoef je natuurlijk geen gat te boren.

wijnflessen lampjes

Flessen met schoolbordverf

Wat een tof spul is het toch, schoolbord- of krijtbordverf. In deze blog las je al 8 ideetjes voor het maken van kerstdecoraties met schoolborden of krijtbordverf. Deze zou zo in dat rijtje passen. En maken is zo simpel; haal de etiketten ervanaf, ontvet de flessen goed en laat ze drogen. Vervolgens verf je ze met krijtbordverf (spuitverf zou nog makkelijker zijn). Laat ze goed drogen en doe er wat kaarsen in. Teken er met een krijtje leuke sneeuwvlokjes of andere patronen op (of laat je kids dat doen) en je originele flessenkerstversiering is klaar! Bron van deze foto: YoungAndDomestic.wordpress.com.

flessen kerst krijtbordverf bewerkt

Dit kun je natuurlijk ook doen met een fles die nog niet leeg is. Zo maak je er een origineel cadeau van. Even aangeven of het rode of witte wijn is als je de fles cadeau geeft natuurlijk, maar verder is het een verrassingsfles.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Ook zo’n zin in kerst. Grappig jouw blog Christmaholic. Ik ga me inschrijven en ontdekken welke leuke creatieve dingen jij allemaal verzint. Er was een winkel in Rotterdam met de titel: Altijd kerst, maar die heeft het toch niet gered.
    Succes en ik schrijf me in voor je nieuwsbrief.

    Ank