Leukste kerstmarkten en kerstactiviteiten in België 2013

1

Plan je een bezoekje naar België deze winter (of woon je er al ;-)) en ben je op zoek naar leuke kerstactiviteiten? Wij hebben de grootste voor jullie op een rijtje gezet. Maar vergeet niet: in België wordt er in zo goed als elke stad of dorp wel een kerstmarkt georganiseerd. De plaatselijke infodienst en toeristische dienst zal jou zeker wegwijs maken!

Winterpret in de hoofdstad, Brussel

Van 29 november 2013 tot en met 5 januari 2014 kun je in het centrum van Brussel genieten van een gezellige kerstsfeer. Je vindt er een kerstmarkt met ongeveer 250 chalets, kermisattracties zoals een reuzenrad en draaimolens, een ijsbaan van 1050m³ om op te schaatsen, een wintercafé, een kerstboom en een gezellige lichtspel. Gewoon te veel om op te noemen! Afspraak op de Grote Markt, de Beurs, het Sint-Katelijneplein en de Vismarkt. Meer info: www.winterpret.be.

kerst brussel 2 kerst brussel 3

Winterland in Hasselt

In Hasselt start het winterplezier iets vroeger. Van 16 november tot en met 5 januari wordt het Kolonel Dusartplein omgetoverd in een gezellig winterdorp. Je kunt er terecht voor de kerstmarkt, maar ook voor een rondje op de ijspiste of een bezoek aan het Huis van de Kerstman. Deze laatste is een kopij van ‘the Home of Santa Claus’ in Rovaniemi, de officiële residentie van de Kerstman en kun je vanaf 7 december dagelijks bezoeken onder begeleiding van zijn Elfjes. Voor meer info: www.winterland.be.

Leuvense kerstmarkt

Van 12 tot 22 december kun je ook naar de Leuvense Kerstmarkt, één van de oudste en gezelligste kerstmarkten van het land. Talrijke activiteiten staan er op het programma. Zo kun je leuke cadeautjes shoppen of lekker eten op de kerstmarkt, kun je eens goed uit de bol gaan op de winterkermis of de winterspeeltuin en bovendien kun je een bezoekje brengen aan het huis van de Kerstman in het Sparrenbos. Of wat dacht je van een bezoekje aan de kusbrug met maretak met jouw vriend of vriendin? Meer info: www.leuvensekerstmarkt.be.

leuven-kerstmarkt

Bron foto: http://www.kerstmarkt.com/kerstmarkten-belgie/kerstmarkt-leuven/

Kerstmarkt Antwerpen

Ook Antwerpen wordt jaarlijks omgetoverd in een kerststad. Hier kun je terecht (vanuit Nederland is Antwerpen makkelijk te bereiken met de trein) van 7 december tot 31 december om te genieten van een heuse kerstmarkt, de schaatspiste, gezellige verlichting, lekker eten… Noteer alvast het Steenplein, de Suikerrui en de Grote Markt als belangrijke trekpleisters.

Kerstmarkt Brugge

Het Venetië van België wordt tijdens de kerstperiode (van 24 november tot en met 2 januari) helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Op de Markt kun je rondje schaatsen, op het Simon Stevinplein en het Walplein kun je kuieren langsheen de talrijke chalets van de Kerstmarkt en voor wie het net even anders mag: kleed je warm aan en breng een bezoekje aan het Snow & Ice Scultpure Festival in het thema ‘Disney’ op het stationsplein van Brugge.

Gentse winterfeesten

In Gent gaat dit jaar de eerste editie van de ‘Gentse Winterfeesten’ door. Van 6 december tot 5 januari vind je een ijspiste onder de Stadshal, kun je vanuit het reuzenrad voor de Sint-Baafskathedraal heel Gent bewonderen of de verschillende standjes van de kerstmarkt doorlopen op de Korenmarkt en het Emile Braunplein.

Kerstdorp in Luik

Maar ook in het Franstalige gedeelte van België vinden er heel wat kerstmarkten plaats. De grootste en dus ook een aanrader is het kerstdorp in Luik. De oudste kerstmarkt van België dompelt jou onder in de magische sfeer van de kerstperiode. Je kunt er wat eten in de heerlijke smulchalets, de unieke kerstballententoonstelling bezichtigen (kerstballen die folklorische figuren uit de streek weergeven), of je kunt naar de grote tentoonstelling “Kerstmis in het Rusland der Tsaren”. Data: van 29 november tot 30 december. Meer informatie vind je op www.villagedenoel.be.

rolanddumoulin3474

Kerstmarkt Durbuy

Ook in de kleinste stad van België kun je genieten van een warme kerstsfeer. In het oude stadscentrum is de kerstmarkt open van 30 november tot 5 januari in het weekend. Maar vanaf 21 december kun je er dagelijks naartoe. Place to be: Parc Roi Baudouin.

Ga jij dit jaar een bezoek brengen aan een Belgische kerstmarkt?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Donkere winteravonden worden feestelijk opgelicht door de kerstsfeer. Het is ook daarom dat Isabelle maar niet genoeg kan krijgen van kerstversiering, de zoektocht naar cadeautjes, het kuieren op de kerstmarkten. Als Belgische kerstfan laat ze je meegenieten van de Belgische kerstsfeer!

Reageer!

wp-puzzle.com logo

1 reactie

  1. TAD-tours B.V., voorheen Arke-Tad Touringcarbedrijf, is bijna een eeuw gevestigd in Enschede. Het behoort tot één van de meest dynamische touringcarbedrijven in Nederland. Of het nu gaat om touringcarverhuur, het reizen met misschien wel de mooiste VIP-touringcar, het samenstellen van een echt “Dagje Uit”, ideeën voor een geslaagde “Meerdaagse reis” of het boeken van een schoolreis, het verkoopteam van TAD-tours staat altijd voor u klaar en denkt graag met u mee. Een telefoontje naar 053-4825582 en u zult het zelf ondervinden! Individueel op reis kunt u met onze véél geboekte dagtochten. Van januari tot en met december is er een keur aan individuele dagtochten en dagreizen. U gaat altijd gezellig en voordelig op pad met TAD-tours. Niet voor niets is ons motto: “Altijd de juiste koers”. TAD-tours is een Keurmerk Touringcarbedrijf.