Mannenharten: romantische kerstcomedy van het jaar?

1

Mannenharten gaat over 6 mannen die hun weg proberen te vinden in de liefde. Ze staan alle zes op een keerpunt in hun leven. Mannen in een relatiesleur, mannen die hun scheiding niet willen accepteren, mannen die moeten wennen aan het feit dat ze vader worden en mannen die eigenlijk nog nooit een serieuze relatie hebben gehad…

Het komt allemaal aan bod in deze romantische comedy. Met een onwijze sterrencast, prachtige beelden van Amsterdam met de feestdagen en zes romantische verhalen, zou dit dé kerstfilm van het jaar moeten zijn. Is dat ook zo? Christmaholic trok een zak popcorn open en zocht het voor je uit.

mannenharten_47042505_st_4_s-high

Mannenperspectief

De sterren vliegen je in Mannenharten om de oren. Daan Schuurmans, Barry Atsma, Georgina Verbaan, Hadewych Minis, Teun Kuilboer, Katja Herbers, Jeroen Spitzenberger, Kim Feenstra, Jon van Eerd… en dat zijn ze nog niet eens allemaal! Zoals de titel van de film doet vermoeden, draait alles om de mannen. De vrouwen zijn bijfiguren en spelen karakters die niet echt uitgediept worden. Met zulke goede actrices is dat jammer, maar dat is nou eenmaal hoe de film in elkaar zit. Eigenlijk ook wel een keer verfrissend om alles vanuit het perspectief van de man te zien!

mannenharten_47042505_st_1_s-high

Zesluik

De vorm van Mannenharten doet denken aan ‘Alles is liefde’ en ‘Love Actually’. Zes verhalen lopen door elkaar en niet alle hoofdpersonen kennen elkaar. Wel sporten ze allemaal in dezelfde sportschool, waar de mannen hun problemen met elkaar bespreken. Doordat er zo veel verhalen zijn, blijft de vaart er lekker in en wordt de film nergens saai.

mannenharten_47042505_st_9_s-high-2

Minpuntjes

Minpuntjes waren er ook. Ik vond sommige plotwendingen een beetje jammer (te zoetsappig of te toevallig) en niet ieder verhaal is even goed uitgewerkt. Met zes verschillende verhalen blijft het soms een beetje oppervlakkig en dat wordt in andere films van hetzelfde genre wel eens beter gedaan.Verder zijn de sponsormomentjes naar mijn mening af en toe te aanwezig (goh, iedereen drinkt hetzelfde drankje en ze gaan allemaal naar hetzelfde wellness-centrum…). En wat originaliteit betreft, Amsterdam is een prachtige, fotogenieke stad, maar Nederland heeft meer steden!

mannenharten_47042505_st_6_s-high

Barry Atsma zonder kleren

Toch is mijn algemene indruk positief. Ik heb echt genoten en heel hard gelachen. Jon van Eerd is hilarisch in zijn rol als uitgebluste volkszanger en Jeroen Spitzenberger, die toeristen rond rijdt in zijn hertenpak, is té grappig. Georgina Verbaan is ook enorm grappig als verkoopster in een dierenwinkel en de dertigerscrisis die Daan Schuurmans in de film doormaakt is voor velen denk ik pijnlijk (en komisch) herkenbaar. Verder heeft Barry Atsma, die een enorme playboy speelt, heel vaak heel weinig aan en dat is ook niet verkeerd om naar te kijken (hij acteert ook heel goed, hoor! Laten we dat niet vergeten…).

Mannenharten is een heerlijke romantische comedy met veel zwijmelmomentjes. Wat mij betreft de perfecte film om in de kerstvakantie met vriendinnen te zien! De film draait vanaf 28 november in de bioscoop.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elsbeth houdt van winterse gezelligheid. Vooral van kerstliedjes zingen met haar koor en kerstkoken. En van de All you need is love kerstspecial natuurlijk! Lees meer over Elsbeth op haar weblog of volg haar op Twitter.

Reageer!

1 reactie