Warme chocolademelk, maar dan anders

3

Het is koud buiten, maar heerlijk warm binnen. Perfect weer om met een heerlijk warme kop chocolademelk (met slagroom) op de bank te kruipen en een lekker filmpje te kijken. Vind je een ‘gewone’ kop chocomel te saai? Dan vind je hieronder 3 ideetjes voor warme chocolademelk, maar dan net ietsje anders.

Nutty chocolate: chocolademelk met pindakaas

Met wat? Ja, je leest het goed. Met pindakaas! Ik spotte dit idee op Culy.nl, maar je vindt het recept op de toffe Amerikaanse website YumSugar. Wat je nodig hebt is melk, poedersuiker, Nesquik (of andere instant chocolademelkpoeder) en dus die pindakaas (zonder nootjes). Verwarm de melk in een pannetje op middelhoog vuur, voeg vervolgens (als de melk warm is) de Nesquik toe, de poedersuiker en de pindakaas. Roeren tot alles is opgelost en je mierzoete nutty chocolate is klaar!

hot chocolate peanut

Peppermint hot chocolate

Dit recept is van Martha Stewart en het is heerlijk kerstig: een warme chocolademelk met candy canes (ook peppermint sticks genoemd). Je maakt het van cacaopoeder, melk, chocolate chips en een beetje zout. Simpel, maar heerlijk.

peppermint chocolate

Choco & koffie: Red Velvet Latte

Ook deze topper kwam ik tegen op Culy.nl (geweldige site is het toch), het recept komt wederom van YumSugar. In het filmpje hieronder zie je precies hoe je deze latte (van zowel chocolademelk als koffie) maakt.

Hoe maak jij je warme chocolademelk het liefste?

Bron foto bovenaan deze blog: Culy.nl

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de oprichtster van Christmaholic. Ze is gek op Kerst, december, de feestdagen en alles wat ermee te maken heeft. Volg Saskia op Twitter of bekijk haar blog Writeaholic.nl.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

3 reacties

  1. Pingback: 5 soorten kerstthee getest