De mooiste internationale kerstcommercials

1

Televisiereclames zijn soms ware kunstwerken. Vooral rond kerst pakken bedrijven groot uit. We moeten in Nederland nog even wachten tot de Sint het land uit is, maar in Amerika en Groot-Brittanniƫ hebben we al een paar pareltjes gespot!

Brits warenhuis Marks & Spencer trekt een blik celebrities open. Hun commercial is bijna een korte film! Model Rosie Huntington-Whitely valt in een konijnenhol en komt in een wondere wereld terecht waar ze onder andere Helena Bonham Carter en David Gandy tegenkomt. Helemaal in de stijl van Alice in Wonderland.

John Lewis

[embedvideo id=”XqWig2WARb0″ website=”youtube”]

John Lewis, ook een Brits warenhuis, staat bekend om hun prachtige commercials en ook de kerstcommercial van dit jaar is een pareltje. Deze hartverscheurende animatie (ik moest huilen!) over een beer en een haas is niet met de computer, maar met de hand gemaakt. De making of is ook echt het bekijken waard. De muziek van Lily Allen, die een cover van Keane zingt, maakt het helemaal af.

K-Mart

[embedvideo id=”9PVhIMr4ScI” website=”youtube”]

De Amerikaanse winkelketen K-Mart wil dit jaar de aandacht vestigen op de boxershorts van Joe Boxer. En dat vinden wij helemaal niet erg. Oh la la!

Baileys

[embedvideo id=”w-1XB00Ss8I” website=”youtube”]

Baileys komt met een eigentijdse versie van de Notenkraker met daarin een heuse dance-battle. Heel bijzonder!

Coca Cola

[embedvideo id=”kr7h8crYAYQ” website=”youtube”]

En dan hebben we natuurlijk nog de klassieke truck van Coca Cola. Voor sommige mensen is het pas echt kerst als de ‘Holidays are coming’ commercial op televisie is. Al mogen ze wel eens wat nieuws verzinnen, want deze reclame gaat al jaren mee!

Welke kerstcommercial is jouw favoriet?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Elsbeth houdt van winterse gezelligheid. Vooral van kerstliedjes zingen met haar koor en kerstkoken. En van de All you need is love kerstspecial natuurlijk! Lees meer over Elsbeth op haar weblog of volg haar op Twitter.

Reageer!

1 reactie