Kerstcupcakes: kerstboompje van sneeuwvlokjes

1

Droom je ook zo van een witte kerst? Dat kun je nu zelf verzorgen! Althans, op je bord ;). In deze ‘how to’ leer je hoe je mooie witte kerstboompjes kunt maken die je op je kerstcupcakes kunt zetten. Laat de witte kerst maar komen!

Wat heb je nodig?

  • Wit fondant
  • Sneeuwvlok uitstekers (3 verschillende groottes)
  • Satéprikker
  • Water

Stap 1. De sneeuwvlokjes maken

Rol het witte fondant uit. Steek van alle drie de uitstekers 2 sneeuwvlokken uit. Je hebt dan in totaal 6 sneeuwvlokken. Leg deze op een stuk bakpapier en laat ze minstens 4 dagen drogen.

IMG_0825_bewerkt

IMG_0826_bewerkt

IMG_0832_bewerkt

Stap 2. De basis maken

Maak een klein bolletje fondant en rijg deze aan de satéprikker. Laat ook dit een uurtje drogen. Dit bolletje zorgt ervoor dat het boompje niet van de satéprikker afglijdt.

IMG_0835_bewerkt

Stap 3. De sneeuwvlokken rijgen

Rijg voorzichtig de eerste twee sneeuwvlokken aan de satéprikker. Doe er wat water tussen zodat ze aan elkaar plakken. Hetzelfde geldt voor de andere 4 sneeuwvlokken. Als ze er allemaal opzitten laat het dan goed drogen (prik ze bijvoorbeeld tijdelijk in een oaseblok om te drogen).

IMG_0837_bewerkt

Stap 4. Een piek!

Als laatste heb je nog een piek nodig. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een sterretje uit fondant steken, een bolletje fondant erop plakken of  een chocoladesterretje. Wees creatief!

cupcake sneeuwboompje 2

Als ze goed gedroogd zijn kun je ze op een cupcake prikken. Staat zo gezellig!

“I am dreaming of a white Christmas….” Fijne kerst!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Sandra, een creatieve marketing- en communicatiespecialist, die in haar vrije tijd dol is op bakken! Taarten, cupcakes, cakepops; ze draait er haar hand niet voor om. Ze geeft haar eigen draai aan de persoonlijke baksels, zo ook voor het thema Kerst!

Reageer!

1 reactie