Inspiratie voor het kerstdessert

3

Zelf ben ik niet zo’n dessertpersoon, maar als ik dan een kerstdessert maak, dan vind ik allemaal kleine heerlijkheden bij elkaar toch het allerleukst en lekkerst. Een proeverijtje van kerstigheden. Hieronder 5 ideetjes voor een kerstdessertbuffet of voor een bord met daarop allerlei heerlijkheden voor elke tafelgenoot.

1. Laagjes lekkers in een glaasje

Een trifle of gewoon glaasjes met allerlei laagjes lekkers zijn ideaal! Ten eerste omdat je het lang vantevoren kunt voorbereiden, daarnaast zien ze er geweldig feestelijk uit en ze zijn ook nog eens heerlijk! Check bijvoorbeeld hier het recept van een Black Forest Trifle en hier het recept van de Red Velvet Trifle (onderste rij foto’s in het midden). Je kunt een trifle serveren in een grote schaal, maar ook in kleine glaasjes of potjes. In een mason jar bijvoorbeeld, zo leuk!

laagjes 5 laagjes1 laagjes4

laagjes2 laagjes3 trifle kerst

2. Kerstige cakepops

Cakepops zijn bolletjes cake, met glazuur en dan wat lekkers eroverheen op een stokje. Je kunt ze ‘gewoon’ op een lollystokje steken, maar een peppermint stick (candy cane) maakt het natuurlijk helemaal af! Check deze website voor een recept + how to.

cakepops 3 cakepops cakepops4

3. Christmas Chocolate Cherries

Heerlijke zoete verse kersen in een laagje witte chocolade met heerlijke sprinkles erop. Of gewoon gedipt in bruine chocolade, als je dat lekkerder vindt. Hier vind je een recept + how to.

kersen 2 kersen1 kersen3

4. Kerstkoekjes

Ze horen bij kerst, net als de kerstman en de kerstboom; de kerstkoekjes. Op de foto’s hieronder zie je prachtige kerstkoekjes, versierd met wit glazuur. Geweldig toch?

kerstkoekjes 1 kerstkoekjes 2

5. Kerstcupcakes

Kijk ook eens bij de kerstcupcakes hier op Christmaholic. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kerstkrans van cupcakes en een kerstboompje van sneeuwvlokjes op een cupcake?

kerstkrans cupcakes

Christmas cupcakes hoe maak je kerst cupcakes

De meeste foto’s in deze blogpost zijn afkomstig van Pinterest en kun je terugvinden in dit Pinterest board. De bronnen van alle afbeeldingen vind je ook daar!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  • Hi Cathy, thanks for your compliments! I’m afraid it’s too much work to translate all my posts ;). If you want, I can send you a translated version of this blogpost? Otherwise, maybe you can use Google Translate?

 1. Hoi Saskia,
  Je verwijst in deze blogpost naar een Pinterestbord, maar de link werkt niet.
  Kun je dat verhelpen, want ik ben zo benieuwd naar dat bord.
  Groetjes,
  Doortje