Glennis Grace: one christmas diva only

4

Als een van Nederlands meest talentvolle zangeressen een kerstcd + dvd uitbrengt, dan wil je die als Christmaholic zo snel mogelijk zien en horen. Als een kind zo blij was ik toen ‘One Christmas Night Only’ (cd en dvd) op de deurmat viel. Met name de dvd vind ik geweldig. De setting is winters romantisch en de muziek sprookjesachtig…

Glennis komt de mooi verlichte en versierde kerk binnen, die tot de nok gevuld is met prachtig geklede mensen. Ze is gehuld in een statige witte (ongetwijfeld nep)bontjas en zingt het ongelofelijk ingewikkelde ‘O Holy Night’ (hoeveel octaven telt dat stuk wel niet??). Compleet met achtergrondzangers én gospelkoortje (love it!). Pas als ze na het openingsnummer begint te praten, realiseer je je dat dit een ‘gewone’ Hollandse zangeres is, geen doorgewinterde Amerikaanse diva, wat haar stem en uiterlijk je wel doen vermoeden.

Glennis Grace by Laura Oldenbroek (2)

Driving Home For Christmas vs. Lovely Day?

Toppers als All I Want for Christmas (waar zelfs de meest geoefende zangeres van buiten adem raakt), Last Christmas en – mijn favoriete kerstnummer aller tijden – Driving Home for Christmas passeren de revue. Oké, niemand kan dat nummer beter zingen dan Chris Rea, maar vooruit, Glennis’ jazzy versie is ook niet mis. Is het arrangement nou geïnspireerd op Lovely Day van Bill Withers? Het lijkt er wel op! Luister het hier zelf op Spotify. Alle kerstliedjes worden door de diva gezongen in een liefelijk glitterende microfoon, tegen zachte kerstlichtjes en met een grote twinkelende oorbel in beide oren.

Traditionele kerstplaat met een twist

Glennis blijft qua melodie overwegend dicht bij de originele uitvoering, of althans de bekendste (denk Mariah Carey, duidelijk een voorbeeld voor de zangeres). De originaliteit zit ‘m met name in de arrangementen – af en toe een gekke gitaar, een mondharmonica en een saxofoonsolo -, maar het is vooral een hele traditionele kerstplaat. We Tree Kings, het duet met de 3 (lol) J’s is apart, maar mooi. Het Nederlandse ‘Mijn Allermooiste Kerst’ (ik kom er maar niet op wat het originele nummer is) vind ik erg bijzonder, ik had het lied in elk geval nog nooit in het Nederlands gehoord. Het nummer zou perfect passen als soundtrack onder een Nederlands ingesproken kerstige Disney-film.

CD & DVD kopen

Glennis heeft niet alleen een prachtige verschijning, maar ook een dijk van een stem. En wat een bereik, van diepe donkere tonen tot hese kopstem: al haar klankkleuren zijn mooi. Wat mij betreft is er vanaf nu nog maar ‘one christmas diva only’. Ik zeg: een perfect plaatje (of dvd’tje) om op te zetten tijdens de kerstdagen.

De cd & dvd zijn samen te koop voor €17,99, via o.a. Bol.com. De tracks van de cd zijn natuurlijk ook toegevoegd aan de Christmaholic Spotify-list waar meer dan 130 mooie kerstliedjes in staan.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

 1. saskia ik kan je niet anders dan gelijk geven ben zo en zo al een fan van glennis sinds ik bij een paar concerten ben geweest maar vind inderdaad niet aleen haar stem geweldig maar de sfeer van de cd en dvd heerlijk kerstig zonder dat ik het gauw zat ben gewoon heerlijk om een gedurende de dagen een paar keer op te zetten en inderdaad best wel originele twist aan de nummers en ook de extras zijn apart kortom prima cd en dvd

 2. Love Glennis♡
  je hebt helemaal gelijk Saskia!

  She is the one and only, zij kan alles zingen, ik was snel zat van de standaard kerstnummers maar vsn Glennis der versies en nieuwe nummers kan ik echt geen genoeg krijgen! :-)) . X

 3. Nu ik dit las moest ik wel heel hard lachen.
  Die bass partij komt inderdaad precies overheen met die van Bill.
  Maar ik moet wel bekennen dat Glennis alles wel veel beter inzingt hoor !
  Alles in een nieuw fris jasje is dus niet verkeerd dacht ik !
  Glennis zit nu wel op wereld top niveau en we mogen trots zijn op haar.

  Veel succes !

 4. Pingback: Tv kijken met kerst in 2013: de leukste series & films