Lichtjes kerstboom Rockefeller Center New York aan

0

Elk jaar, begin december, worden traditioneel de lichtjes van de kerstboom op het Rockefeller Center in New York aangestoken. En dat gaat niet zonder bombarie. Er wordt afgeteld en dan wordt boom aangestoken door de burgemeester van New York. Woensdagavond 4 december vond deze bijzondere traditie weer plaats.

De ruim 23 meter hoge boom wordt verlicht met meer dan 45.000 gekleurde LED-lampjes, die er samen een prachtig sfeervol geheel van maken op het grote New Yorkse plein. Bovenop de boom straalt een bijna 3 meter brede ster van Swarovski-stenen. En de boom zelf, die weegt maar liefst 1200 kilo.

Na het aansteken van de lichtjes, traden traditioneel de grootste Amerikaanse artiesten op. En dat waren dit jaar niemand minder dan onder andere Mary J. Blyge, Jewel, de Goo Goo Dolls, Leona Lewis, Mariah Carey en Kelly Clarkson. Mary J. Blige en Kelly Clarkson brengen dit jaar ieder een kerstalbum uit en zongen liedjes van hun eigen plaat.

In dit toffe filmpje zie je ook nog een gave timelapse (een heel snel afgespeelde video) van hoe de boom is opgebouwd. Wil je nog meer foto’s zien van de boom? Check dan deze fotogalerij.

Foto inleiding: AP

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo